Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen szakember tud döntéshoz...

Milyen szakember tud döntéshozásban segíteni?

Figyelt kérdés

Egy életet meghatározó, karrieri döntés előtt állok és jó lenne meghozni a jó döntést, plusz jó lenne egy életút vezetés, hogy a döntés után mit kéne csináljak.

A pszichológus nem tud segíteni ebben, annyit tud tenni, hogy átkeretezi a gondolataidat és reménykedik, hogy te magad meghozod a jó döntést. Eddig kb. mindig rosszul döntöttem magamtól.

Pályaorientációs tanácsadó pedig kideríti, hogy mi az amit te szeretsz, de nem látja át realisztikusan a piacot, nem fog neked realisztikus tanácsot adni. Simán elhiteti veled, hogy a nem realisztikus és álmodozó döntés a jó. Na ebből is elegem lett.

A Lifecoachok nagy része átverés. GYK nem szakemberek oldala, ChatGPT nem tud érdemi tanácsot adni.

szept. 26. 22:00
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
59%

Nem vagy buta, mert alapból van véleményed az általad felsoroltakról, tehát kicsit ismered őket. Viszont előítéletes vagy velük szemben - kivéve a coach-okkal, mert azok valóban f*ok.

Csakis egy HR-es, munkaügyis szakember kell neked, ha már az a módszer sem jó neked, amit a 3# ír.

szept. 27. 07:23
 12/36 anonim ***** válasza:

Kérdezd az Orákulumot

A döntésedet már meghoztad

Most azt kell tenned hogy megértsd a döntésed okát

szept. 27. 07:29
 13/36 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom segít- e , de szakma választás előtt ilyeneket szoktam kérdezni a diákoktól, hogy mi az ami neki komfortos lenne.

Szabadban vagy zárt térben

Csarnokban vagy irodában

Csapatban vagy egyedül

Vezetőként vagy más dötsön a tennivalókról

5+2 nyolcórás vagy folyamatos műszakos beosztású munkát

Változó vagy azonos helyszínen.

Stb.

Ilyeneket tisztázzon magában. Mert sokan leegyszerűsítik a keresgélést arra, hogy jól lehessen keresni, de az ilyen egyéb tényezők adják azt, hogy tényleg vállalható - e az adott munka az ő számára.

szept. 27. 09:30
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Mit kéne dönteni? Ha leírnád sokat segítene.
szept. 27. 10:41
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
A vegso dontest o fogja meghozni, tehat semmi ertelme helyette donteni
szept. 27. 10:43
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem mondod meg miről van szó, akkor csak annyit tudok mondani, hogy legyen egy legfőbb szempont, ami alapján eldöntöd. Akarsz családot? Ha igen, akkor melyik a jobb választás? Ha nem, akkor? Melyiket csinálnád szívesebben? Melyikkel lehet sokkal többet keresni? Vannak-e idegbeteg főnök, kollégák, társaság? Beszéled a nyelvet, ha nem akkor meg tudod tanulni?
szept. 27. 10:43
 17/36 A kérdező kommentje:

14-es oké leírom.

Abban kéne dönteni, hogy maradjak külföldön "tanulni" vagy menjek haza újrakezdeni. Kijöttem külföldre 0 pénzből egyetemre egy olyan szakra, amit rühellek és semmi konyításom nincs és lusta vagyok tanulni, meg a nyelvet is lusta vagyok tanulni. Egyszerűen sehova nem vesznek fel, kb 2 hónap múlva az albérletet sem tudom fizetni. De mégis csak egy jóléti államban vagyok.

Vagy a másik opció hogy menjek haza és kezdjek újra mamahotelben. De a mamahotel egy mérgező közösség ami lelkileg megöl.

szept. 27. 10:47
 18/36 anonim ***** válasza:
48%
Akkor az a megoldás, hogy ne legyél lusta, maradj kinn, és találj egy másik szakot az egyetemen.
szept. 27. 10:51
 19/36 A kérdező kommentje:

Na erről beszéltem, hogy a gyk-n nem kérek tanácsot a döntéssel kapcsolatban. Mert csak beszólogattok, stb.

Erre keresek egy TAPASZTALT szakembert.

szept. 27. 10:52
 20/36 A kérdező kommentje:
És képtelen vagyok nem lusta lenni. Meg elegem van mindenből. Tanulástól kezdve mindentől. Mindenhez lusta vagyok.
szept. 27. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!