Lányok/Hölgyek, összejönnétek olyan férfivel, aki heti szinten füvezik?
Az illetőnek 8 évvel ezelőtt egyre erősödő gyomorproblémái lettek, először elment a háziorvoshoz, sima vizelet, vérminta, továbbküldte belgyógyászhoz, onkológushoz, akik elküldték ultrahangos vizsgálatra, voltak további vérminták, hasi CT, röntgen, stb...
Később elküldte az illetőt még 5 különböző orvoshoz, volt aki olyannal állt elő, hogy lehet nem rágja meg az ételt elég alaposan, másik orvos szerint a daganat is szóba jöhet, úgyhogy mégtöbb vizsgálat volt, végül annyiban maradtak hogy többet kéne mozognia és egészségesebben táplálkoznia. Amivel az illető nem tudott nagyon mit kezdeni, a heti 4 edzés és egészséges étrend mellett.
Telt múlt az idő, elmúlt körül belül 5 év az illető közben befejezte a gimit minden egyes nap minden egyes percében ezeket a hasi görcsöket kellett elviselnie, amik néhol erősebbek néhol gynegébbek voltak, a bélműködése egyáltalán nem volt "megfelelő" és a hasi görcsök egyre jobban erősödtek, míg már aludni se tudott nagyon tőlük. Elment egyetemre és akkor jött rá, hogy ezek a görcsök idegi alapúak, visszament az orvoshoz aki javasolta a kamilla teát, miután ez nem működött neki felírt egy erősebb Drotaverin készítményt, ami allergiás reakciókat váltott ki nála és nem is használt görcsoldásra sem. Az illető beletörődött, de főleg vizsgaidőszak után volt hogy már remegett a teste a fájdalomtól napi szinten és le is fogyott elég rendesen.
Pár hónappal a vizsgaidőszak után pár ismerőse áthívta és füves cigivel kínálták, ami után pár perccel már alig érezte a fájdalmat. 7 év után először érezte úgy hogy nincs az az elviselhetetlen fájdalom és másnap is csak enyhébben, fél éven belül visszahízott 10 kilót és szinte teljesen megszűntek a fájdalmai a heti rendszerességgű cannabis fogyasztása után.
Kérdem, hogy egy ilyen jellegű cannabis használót is visszataszítónak tartotok, vagy csak nem jönnétek össze vele? Vagy egyáltalán nem zavarna?
Hát végülis érthető. De ne mondja senki, hogy az jobb ha kávézgatunk rendszeresen. A koffein csak elnyomja az álmosságot, de nem leszünk kipihentek tőle, ahhoz aludni kéne. Ez pont ilyen, hogy van a mariska, aki segít a hasfájáson, de a hasfájás eredetét nem szünteti meg.
Érdekes, ha valaki koffeinhez nyúl napi szinten, az kevésbé taszító, mint aki egy gyógynövényt használ heti szinten. Double standard?
A kérdező mellett vagyok.
A pszichoterápia lehet megoldás bizonyos problémákra, van személyes tapasztalatom, de többször is elvi vitákba keveredtem szakemberekkel, mert hiába próbál az általa tanultakkal segíteni megoldást keresni pl stressz okozta szorongásra és depresszióra ha a napi problémák úgyanúgy ottmaradnak. Nem fog a pszichológus/pszichiáter helyettem elmenni bevásárolni (gyűlölöm az embereket, csak zajszűrös fülessel, zenével vagyok képes boltba menni képtelen vagyok nem ideges lenni a buta emberek viselkedésétől akik nem veszik észre hogy más is létezik körülöttük), kitakarítani, és heti 50-60 órát dolgozni hajnali ébredésekkel, napi 4-5 óra alvással (mert nincs többre idő) úgy, hogy tudod, hogy ezzel az energiabefektetéssel is max kitudod fizetni a lakbért és az étkezésed, és még szerencsésnek mondhatom magam, hogy időnként belefér egy kis szórakozás. Mindemellett a feleségem tartósan beteg évek óta, egyedül kell hogy fizessem a lakbért és a rezsit
Én mikor elmentem először pszichiáterhez, a szorongás-depresszió kérdőíven olyan eredményt értem el, hogy a doki megkérdezte van-e lőfegyverem (rendészeti területen dolgozok), illetve hogy hanyadikon lakok. A gyógyszer amit kaptam úgy tűni működik, könnyebben veszem a gondokat, de el nem fog múlni a lelki tünet amig az élet túl sok szart pakol elém, rajtam kívülálló dolgok miatt vannak problémáim és ez nem hozzáállás kérdése, kívánom a sok nagyokosnak itt hogy csak a felét élje át annak amit én tapasztaltam meg az elmúlt néhány évben.
És igen, nekem is rohadt jól esik hétvégente tekerni egy jó cigit ( kell a jó forrás hogy a megfelelő fajta zöldet válaszd ki magadnak), kajálni egy jót és befeküdni egy kád forró vízbe zenét hallgatni. Ettől kicsit érzem, hogy élek és másnap a szabadnapomon jó kedvem van, nem kell még a beteg feleségemet azzal is lehangolnom hogy semmihez sincs kedvem, élni sem. Nekem bevállt, megváltoztatta az életem, pozitívan gondolkodok, és aki meg a tökéletes életével magyaráz itt arról mint egy birka hogy "afűolyanmintaheroinésdrogosg@civagy" az nyugodtan elmehet tudja hová...
Élni és élni hagyni. Márpedig a fűvel senkinek nem ártasz ha megfelelő önismereted van és képes vagy mértéket tartani.
Hát azért a "nem aludtam eleget" az kicsit más szerintem mint egy ismeretlen eredetű fájdalom, ami súlyos eü problémát jelezhet..
#32 nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy, átérzem a fájdalmakat, szerencsére nekem nincsenek beteg rokonaim és a pénzzel sincs jelenleg problémám, de annyira felgyorsult a világ, hogy néha nincs időnk megállni, kattog az agyunk megállás nélkül és vannak sajnos akik az alkoholba menekülnek, vagy a jobbik eset, ha a marihuánát választják... Biztos van olyan probléma amiben a pszichológusok is tudnak segíteni, nem akarom leszólni a munkájukat, de nem fognak helyettünk semmit megcsinálni...
A kollégáink ugyanúgy bunkók maradnak, a munkahelyi stressz jelen lesz, nem tudsz kimenni az utcára anélkül, hogy ne kéregetnének, ha pedig nem adsz akkor még te érzed szarul magad.
Remélem a feleséged jobban lesz, kitartást! ✌🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!