Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen,surmó,tahó az...

Miért ilyen,surmó,tahó az emberek nagy része? Miért folyatja mindenki az utcára a légkondi vizét?

Figyelt kérdés
szept. 4. 09:21
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
69%

"--hacsak nem a járókelők fejére csöpög. --

Látod,látod,kapizsgálod te. Én meg azt nem értem ha valaki többszáz"

De ha eléred, akkor nem csepeg a fejedre, tehát csak a járdára foly ki, ami amúgy 1000x retkesebb, mint az a víz 🙄 Gyakorlatilag levegeőt se vegyél, mert a porra ragadra xar és húgy cseppek is lehetnek...

szept. 4. 11:46
 32/43 anonim ***** válasza:
80%

#33 A hülyevonaton nincs fék!

Leírtam neked, hogy miért gáz, miért okozol több százezres kárt egyetlen légkondi kondenzvízkivezetésének eltömésével, erre közlöd, hoga az nem a te bajod.

Amit kapni fogsz érte, az viszont a te bajod lesz. Fogd már fel, hogy aránytalan, amit csinálsz! Te csak átléped a tócsát, ő viszont konkrétan kárt szenved. Alkalmasint pótolhatatlant, más esetben sok százezer Ft értékben!

És egyébként meg, ha zavar, hogy a sokadik emeletről a fejedre csöpög a víz - ahogy azt itt kifejtetted valamelyik kötekedő válaszodban - akkor miért csak a földszinti klímákat tömöd be? Ez így teljesen igazságtalan, tessék, intézkedj a magasabban elhelyezett készülékkel szemben is!

Ha ma reggel tömted be a csövet, és nem járatják temperáló jelleggel a klímát, akkor most még van időd kiszedni. Ha otthon vannak, ha folyamatosan megy, akkor mostanra már visszagyűlt a víz, és ázik mindenük reggel óta. Szedd ki még most, és felejtsd el ezt az aljas nemtörődömséget, mielőtt valaki ököllel vesz rajtad elégtételt!

szept. 4. 11:53
 33/43 anonim ***** válasza:
0%
Senkit nem kellett meggyőzni semmiről. Jól néz ki ez a "okosabb vagyok én ennél, úgyhogy kiszállok a vitából" szöveg. De a valóságban és a törölt kommentek alapján szimplán csak kaptál egy moderátori figyelmeztetést, hogy ezt most rögtön abbahagyod, vagy a következőnél tiltanak.
szept. 4. 11:57
 34/43 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem jogos hogy zavar. Én is gyakran tapasztalom,hogy valami víz jön épületekből. Akkor most megtudtam,hogy mi az.... Önzők egyszerűen a magyarok...
szept. 4. 12:03
 35/43 anonim ***** válasza:
32%
Először inkább a saját dolgaid tedd rendbe, ott a toronyban is, utána foglalkozz mással.
szept. 4. 12:05
 36/43 A kérdező kommentje:
Ok! 42-es Csokollak! Jó hogy te olyan kis ügyi vagy! Puszi nyuszi!
szept. 4. 12:07
 37/43 anonim ***** válasza:
69%
Az a baj ezzel a kérdezővel, hogy közöttünk él. Az emberek nagy része nem normális, szemét, bunkó, de ennek a bolondokhzában lenne a helye, és ez a bolondokra nézve sértő. Egy elemi jó tanács, kérdező: kezeltesd magad, mert elvisz az agyvérzés.
szept. 4. 12:22
 38/43 anonim válasza:
46%
Kedves Misery! Ha szerinted a kérdező szemét,nem normális és bunkó,azért mert valaki a szennyvízet a lakásból egyszerűen kiürití az utcára. Hát akkor gondolj bele te milyen minősitést érdemelnél. Feltételezem,hogy te is egyszerűen az utcára kiereszted a mocskodat,akár más nyakába. Jártam én is úgy hogy a fejemre folyt a kondenzátor moslékja. Nem sértésből irom de nem normális és filléres ember aki ezen sporol hogy a cső pl,az eső elvezetőbe folyon. Itt elég sok a prímitív ember,a hozzászólások alapján. Büszkék is rá,hogy ilyenek. Na ez a baj,hogy a többségük velünk él együtt ebben a társadalomban. Érdekes dolog ez,és nem is kérdés,hogy közterületen nem szemetelünk,nem piszkolunk és mocskolunk,és nem hugyozunk. Látom sok ember itt ezt nem igy gondolja. Hiába támadnak itt a kérdezőnek,sajnos neki van igaza ebben,közterületre nem engedünk se szennyet,se semmit. Tudom sok nem normális értékrendű embernek ez elképzelhetetlen. Sajnos Mysery nagyon sajnálatos dolog,hogy közöttünk élsz. Sok olyan kéne mint a kérdező aki nem sz,rik bele ebbe. Akkor talán nem lenne ilyen a város. Hiába irkálnak most majd a megmondó emberek,nem méltatom még válaszra se őket. Sőt el se olvasom amit irnak.
szept. 4. 14:47
 39/43 anonim ***** válasza:
64%

#38 Tehát a megoldás, amit a kérdező választott, hogy random eltömködött néhány csövet, miáltal a hűtött oldalon fél napon belül több liter víz fog a készülék alatt lévő berendezésekre folyni, tönkretéve bútort, szőnyeget, parkettát, iratokat, festményeket, régi fényképeket, műszaki cikkeket, az mind rendben van, arányos, jogos fellépés.

Túlzol, amikor szennyvízről beszélsz (amit egyébként ki lehet kerülni), a járdáraszarással vonsz párhuzamot nyilvánvalóan csúsztatva.

Egyébként elárulom, hogy nekem négy légkondiból csöpög a víz, egyik sincs elérhetetlen magasban, de még senkinek nem volt baja belőle, pedig szabadon csepegnek. Mondjuk kertesház, és pont lexarom a városiak nyarvogását emiatt.

Viszont nyáron tömődött el kifolyócső (2 db döglött poloska elég volt a cső végén), és ez egy új számítógépbe, egy új íróasztalba meg néhány szanaszét ázott könyvbe került, és a szalagparkettának sem tett jót. Senkinek nem kívánom, mert nem vagyok olyan aljas szemét gci, mint a kérdező, meg akik egy követ fújnak vele.

Városban meg ahol tócsát látom, azt kikerülöm, és akkor nem fog a fejemre sem esni egy csepp víz.

szept. 4. 15:22
 40/43 anonim ***** válasza:
51%

38# Csak hogy informáljalak: a kondenzvíz nem szennyvíz. Valójában az esővíznél is tisztább lágyvíz, amit én személy szerint gyűjtök és a lágyvizet igénylő növényeimhez használok fel locsolásra, márpedig azok elég érzékenyek a vízminőségre. Hogy a csőből kimosódik valami lerakódás, arra azt tudom mondani, hogy a levegőből is, amikor esik az eső: pont idén többször esett olyan eső, hogy szabályos bevonatot hagyott a kinti növények levelén. Akkor ennyi erővel az esővíz is szennyvíz.

Na ezt csak informálásképpen írtam. Nyilván hozzátartozik az emberi együttéléshez - legalábbis a békéshez -, ha az emberek megbeszélik a problémáikat, magyarán, ha olyan helyen folyik ki a kondenzvíz, ami másnak jogos(!) bosszúságot okoz, akkor az illető szól a légkondi gazdájának, és az ha tud, tesz ellene - nem tudom, hogy egy panel többedik emeletén mit lehet tenni, és az mennyibe kerül, mert ez is egy sarkalatos kérdés. Te vajon mennyit fizetnél ki azért, hogy ne folyjon a szomszédod fejére pár csepp víz? Az viszont nem tartozik a normális emberi együttélés keretein belülre, amit a kérdező tesz, hogy eltömi azokat a csöveket, amelyek őt jogosan van nem, bosszantják.

szept. 4. 15:33
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!