Miért kell már lassan a műanyag flakonokért is olyan határozottan fellépni, mintha ki tudja, milyen fontos ügyet intéznél el?
Szokás szerint megint ki volt téve az egyik legnagyobb megyeszékhelyi áruház repont automatájára a papír, hogy rossz.
Szegény idős néni állt ott, mikor odaérkeztem, szorongatta a vizespalackjait, és tétován mondta nekem, hogy ne fáradjak, mert megint rossz, de közben olyan tétova állapotban volt szegény, hogy ránézésre is attól féltettem, hogy rosszul lesz, szétesik. Nagyon rozoga néni volt.
Na, akkor határoztam el, hgy azért ezt nemá. Én csak 1 palackot vittem, tehát konkrétan sz@rtam volna rá, de mondom, a néni miatt mostmár megemelem a hangom, mert ez így kva unalmas.
Mondtam neki, hogy tessék jönni, megkérdezzük, mert ezt nekik kézileg is vissza kell venniük, ez nem kívánságműsor. Jött is szegény utánam.
Ki is küldték nekem a felettes vezetőnek a vezetőjét, mire egyáltalán kompetens lett az "ügyben" valaki (tényleg hatalmas ügy).
Rögtön azzal indítottam, hogy Önök tartják-e a jogszabályt és visszaveszik-e kézileg, amit eddig elcipeltünk. Hatalmas pofavágás, de jött a válasz, hogy "jóóó, visszaveszem", de gondolom azért, hogy hagyjam már békén a flakonokkal.
Ekkor odahívtam a nénit, hogy tulajdonképpen ezt őmiatta kérdeztem meg, és mindenkiért, aki csak ezért nyúzgálja el magát ebben a gyilkos hőségben, hogy aztán dolgavégezetlenül húzhassa haza ugyanazt a flakonhalmazt, aztán kit érdekel az ember ideje, meg az, ha emiatt rosszul lesz.
A sztori itt happy end volt, de komolyan ilyen határozott fellépés kell pár sz@ros flakonhoz, hogy megmozduljanak végre?
(A néni nem akarta kukába dobni a flakonokat, hiszen benne áll a pénze, ami neki igenis számít, bármennyire is kis összeg. Van, aki nem tud ezzel olyan könnyen dobálózni.)
Budán élek nálunk is 24 órás porta van ( újépítésű lakópark ) értem, amit írsz a hozzászólónak, de én pl. : úgy szoktam, hogy amikor kiteszik a kukákat - nyilván erre nálatok is van fizetve ember - azon a reggelen munkába menet teszem rá / mellé egy zacskóban épen őket. Azt mondta az egyik kutyás szomszédom, hogy séta közben szokta látni elviszi egy idősebb férfi úgyhogy hiszem jó helyre kerül.
Esetleg ezt kipróbálhatod, de persze össze is gyűrheted ahogy eddig ebben igazad van a te dolgod.
25# köszi, ez jó ötlet. Majd utánanézek, ez hogy megy nálunk, mert igazából még sosem láttam, hová viszik ki a kukákat.
Én is Budán lakom és egy olyan környékén, ahol tényleg nem fordulnak meg hajléktalanok és az utcára itt nem szokás semmit kirakni.
De majd utánajárok a kukás dolognak.
Szerintem a bácsi sem az, de tekintve dolgozom nem szoktam látni ki viszi el, azért volt jó mondta a szomszédom, így legalább biztos lehetek benne nem a kukásoknál landol hanem esetleg fedezi az étele egy részét adott napra vagy bármi mást.
Én ahogy kiállok a mélygarázsból egyből oda húzzák ki adott napon, szóval részemről semmi + munkát nem követel meg a dolog és időben is kb 5 másodperc, de lehet nálatok máshogy van kialakítva az egész és így nem " ütközöl" bele a sárga fedelesekbe. :)
Az is előfordul a gondnok csinálja nálunk külön fizetve van csak erre ember, de ez simán eltérhet t.házanként, mindenesetre az már biztos nem azonosban lakunk Budán belül.
Különben a belvárosban azt látom, amikor kimegyek enni vagy egyéb dolog miatt az irodából hogy még kb le sem tette valaki a szemetes mellé a flakont már ugrik rá valaki, de ott hajléktalanok...tipikus koszosabb, büdösebb pesti rész.
Fu, mekkora elitista megjegyzes, hogy tipikusabb, koszosabb pesti resz. Azert ne legyel mar ennyire kisujjeltarto arisztokrata...
Egyebkent nem csak hajlektalanok gyujtik. Diakok, fiatalok is zsakkal a kezukben setalnak egy gyujtogetnek, mert rohadt dragak az alberletek, es jol jon egy kis kiegeszites, meg kajara valo.
Éjjel 2-kor " elitistázik ", micsoda életed lehet imádom! :D
Pest koszosabb, mint Buda jól írták.
Ez tény minek hisztizel? Mindig így volt, mondom ezt úgy én meg pesti oldalon nőttem fel és lakom most is mégsem háborgok ezen. Örökké sznobozni a Budán élőket szánalmasabb ám!
Az ottani ingatlan árak szerintem is nagyon magasak nem érnek annyit csak mert más környék, de hogy ezért ilyen szöveget toljak barátom, hát te sem vagy százas.
"Pest koszosabb, mint Buda jól írták."
Igen, meg a zöld is több és a hegyek, dombok is. Ennyit a statisztikáról.
De pl. a forgalmasabb terek között nem igazán van különbség, ugyanolyan dzsumbuj mindegyik, legyen az budai oldal (Széll Kálmán tér, Szentlélek tér, Batthyány tér) vagy pesti (Blaha, Deák, Örs).
Kisebb terek ugyanúgy viszonylag nyugisak, de időnként (főleg éjszaka meg bulis napokon, szezonban) ugyanúgy van késelés, erőszakolás, drogozás, stb, de pl. szimpla hétköznap ugyanúgy le tudsz ülni könyvet olvasni egy Teleki téren vagy János Pál Pápa téren (pedig az aztán tényleg gettó) mint egy Mindszenty Bíboros téren vagy Normafán.
A külkerületeknél meg ugyanúgy megvan, hogy elit negyed csupa új építésű CSOK-os kecóval, polgárőrséggel meg szemfüles lakóközösséggel, akik kérdezgetik, hogy ki a bánat vagy-e és mi járatban arrafelé (Rákosborzasztó vagy éppen a 2. kerület) meg ugyanúgy megvan az elgettósodott rész, Kelenföld is csak közlekedésileg jobb, mint pl. Dél-Pest.
Ja, meg ugyanúgy a luxuspanorámás penthouse a Duna egyik-másik oldalán és bár Budán tudsz azzal flexelni, hogy Buda, azért a pesti oldalról szebb a kilátás a budai hegyekre.
De persze a fanatikusokat ugyanúgy nem lehet meggyőzni, mint hasonló hitvitákban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!