Miért kell már lassan a műanyag flakonokért is olyan határozottan fellépni, mintha ki tudja, milyen fontos ügyet intéznél el?
Szokás szerint megint ki volt téve az egyik legnagyobb megyeszékhelyi áruház repont automatájára a papír, hogy rossz.
Szegény idős néni állt ott, mikor odaérkeztem, szorongatta a vizespalackjait, és tétován mondta nekem, hogy ne fáradjak, mert megint rossz, de közben olyan tétova állapotban volt szegény, hogy ránézésre is attól féltettem, hogy rosszul lesz, szétesik. Nagyon rozoga néni volt.
Na, akkor határoztam el, hgy azért ezt nemá. Én csak 1 palackot vittem, tehát konkrétan sz@rtam volna rá, de mondom, a néni miatt mostmár megemelem a hangom, mert ez így kva unalmas.
Mondtam neki, hogy tessék jönni, megkérdezzük, mert ezt nekik kézileg is vissza kell venniük, ez nem kívánságműsor. Jött is szegény utánam.
Ki is küldték nekem a felettes vezetőnek a vezetőjét, mire egyáltalán kompetens lett az "ügyben" valaki (tényleg hatalmas ügy).
Rögtön azzal indítottam, hogy Önök tartják-e a jogszabályt és visszaveszik-e kézileg, amit eddig elcipeltünk. Hatalmas pofavágás, de jött a válasz, hogy "jóóó, visszaveszem", de gondolom azért, hogy hagyjam már békén a flakonokkal.
Ekkor odahívtam a nénit, hogy tulajdonképpen ezt őmiatta kérdeztem meg, és mindenkiért, aki csak ezért nyúzgálja el magát ebben a gyilkos hőségben, hogy aztán dolgavégezetlenül húzhassa haza ugyanazt a flakonhalmazt, aztán kit érdekel az ember ideje, meg az, ha emiatt rosszul lesz.
A sztori itt happy end volt, de komolyan ilyen határozott fellépés kell pár sz@ros flakonhoz, hogy megmozduljanak végre?
(A néni nem akarta kukába dobni a flakonokat, hiszen benne áll a pénze, ami neki igenis számít, bármennyire is kis összeg. Van, aki nem tud ezzel olyan könnyen dobálózni.)
Én szívesen felállítanék egy ilyen önkéntes MOHU akciócsoportot és akár médianyilvánossággal elmenni a rosszhiszemű, visszaélő üzletekbe, hogy vegyék már észre magukat.
Sok olyan is van, ahol jelzi a térkép és se automata se kézi visszavétel. De azért napi 30+ ember betér csak emiatt és ha már ott van, vásárol is vagy eldobja szatyrostól, a helyi csövesek örömére.
Ez pont olyan, mint az első 1-2 hétben rendszeresen olvastam MOHU oldalán kommenteket a kasszás nem adta oda a pénzt hanem kötelezték a vevőt vásárolja le a voucher összegét. Totál szabálytalan!
Én utaltatok 80%- ban, de ha éppen sz@rakodik a gép nem olvassa be QR kódot stb., akkor marad az utalvány. Egyetlen alkalommal próbálkoztak be ezzel nálam, felvilágosítottam a vezetőt mi a jogszabály aztán kifizettek. Természetesen ő tisztában volt vele erről kétségem nincs , de gondolom úgy vannak vele 10/1 ha tudja többi pénz forog vissza hozzájuk.
Én pont fordítva tapasztaltam, nem engedték levásárolni hanem mindenáron a kezembe akarták nyomni apróban, akárhogy győzködtem hogy nem így akarom...
Ezt az Aldi csinálta egy időben, mert olyan béna volt a rendszerük így oldották meg.
Spar, Lidl esetén soha nem tapasztaltam azt kp - ra beszélnének rá.
Kasszástól is függ, mert ahol fejben kell kivonni ( nem mindenhol van úgy mint Lidlben csak lecsippantja) ott szeretik előbb átadni a pénzt AZTÁN fizetsz mókás, de ez van.
Igen, aldiban volt. Elég béna megoldás. Szerencsére az utalás működik, már feltéve hogy az automata épp működik…
Mondanám meglepett, hogy Aldi, de nem! :)
Igen én is utaltatok általában, de ahogy írtam néha megkergül a gép és akkor marad a voucher. Mostanra kitapasztaltam melyikhez jó mennem és melyikhez nem, valamelyik arányt nézve sokkal többször olvassa be gond nélkül a QR kódot mint a másik, pedig nyilván mindent tök ugyanúgy csinálok...
19# okos beszóló! Szerinted egy társasház szelektív kukájába hogy kell kidobni a műanyag flakonokat? És szerinted egy társasházba beengedik a csöveseket kukázni? Pláne nálunk 24 órás portaszolgálat van, sehogy sem jutnának be, de még csak a lakóparkba sem.
Látszik, hogy nem volt még dolgod szelektív szemétgyűjtéssel.
Odaadni meg szívesen adnám annak aki rászorul, ha tudnék róla, hogy ki az.
De nem dobhatom ki az utcára, hogy majd a hajléktalanok összeszedik.
Tudod, városban élünk, nem szemetelünk.
De ha neked szükséged van rá, szívesesen odadaom. Napi 1 ásványvizes flakon, így havi 1500 Ft összejön. Nem sajnálom tőled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!