Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megbocsátani...

Hogyan lehet megbocsátani valakinek, aki tönkre tette az életed?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék megbocsátani, de nem megy. Amikor ragondolok, elönt a düh, a harag. Legfőképpen azért nem megy a megbocsátás, mert esze ágában sincs megváltozni, hiába ígérte meg. keresztény vagyok. Kutya kötelességem lenne megbocsátani, de egyszerűen nem megy.
aug. 22. 11:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Azért, mert csak magamat emésztem ezzel az egésszel, hiszen rajta látszik, hogy le sem szarja. Egy bántalmazó kapcsolatról van szó egyébként 10 évem elment a kukába. Nem engedett dolgozni, lelkileg teljesen tönkre tett, de ő ezt nem látja be. Rossz ember lettem miatta, egy depressziós, szorongós egyfolytában ideges, feszült valaki. Pedig régen, imádtam az életet, egy erős független nő voltam, aki a jég hátán is megélt. Most pedig, egy életképtelen senki lettem.
aug. 22. 13:02
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
11: Semmi ok arra, hogy ne állj talpra, ne a múlttal foglalkozz, hanem a jövővel. Ha nem dolgoztál, és eltartott, akkor most miért is olyan rossz ez az ember?
aug. 22. 13:05
 13/16 anonim ***** válasza:
Először is ne a megbocsátással foglalkozz, hanem azzal, hogy megszabadulj ettől az embertől és önállóan talpra állj. Ha rendben leszel, ráérsz akkor gondolkodni azon, hogy megbocsáss-e. A megbocsátás nem azt jelenti, hogy hagyod magad tovább bántani.
aug. 22. 13:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Inkább a nehezteléssel van gond, ettől nehéz megszabadulni.

És van olyan, hogy valakinek megtudunk bocsátani súlyos bűnt amit ellenünk elkövetett, míg egy másiknak kisebbet sem, soha.

Erről olvastam régen és tapasztaltam is.

Az segít ilyenkor, hogy elismerjük, van valaki akit mindennap megbántunk, és ő mindennap megbocsát nekünk, de van egy feltétele! Bocsásd meg a vétkeinket miképpen mi is megbocsátottunk ellenségeinknek!

Érdemes ezen elgondolkodnunk!

Nem tudom, hiszel-e a Teremtőben?

aug. 22. 14:18
 15/16 anonim ***** válasza:
53%

Fogsz egy boxkesztyűt+zsákot, kiteszed a képét a boxzsákra, és a boxzsákot szétpüfölöd/rúgod, közben kimondod, hogy vagy dühös, haragos rá.

Amúgy ne görcsölj ezen a témán: lásd, hogy az országban mennyi gonoszság történik szinte mindenkivel, így ezt a valakit is megtalálja majd a sors keze...

aug. 22. 17:37
 16/16 anonim ***** válasza:

A megbocsátás nem azt jelenti, hogy a történtek után ugyanúgy hagyjuk, hogy a másik (lelki)boxzsáknak használjon.

Volt ilyen "barátnőm", a hátam mögött mindennek elmondott, szembe manipulált, elmart mellőlem mindenkit, pénzzel lehúzott. Ha valamit nem úgy csináltam, ahogy várta, akkor jött a gúnyos kifigurázás viccnek álcázva. Egyszer otthagytam, mikor egész nap kóstolgatott, ő kiakadt, üzenetben elmondott mindenféle prostinak, a halálomat kívánta, hogy fizessek ki ezt meg azt, ami neki eltűnt (mert szerinte megloptam).

Normálisan próbáltam később vele beszélni, akkor gyerekes fogyatékos voltam, akinek "dolgoznia kell magán", ő természetesen hibátlan, elintézett mindent egy bocsival.

Azóta hónapok teltek el. Eleinte őrjöngeni tudtam volna az aljasságán, aztán megdöbbentem, elborzadtam, milyen érzés nélküli, undormány lény. Aztán szánakoztam rajta, aztán megvetettem.

Most, ha rágondolok, ürességet érzek. Se dühöt, se gyűlöletet, se mást. Régen volt, elmúlt, porrá lett.

Megbocsájtottam, de nem engedem vissza az életembe, számomra halott, érdektelen, megölte bennem az összes iránta való érzést, jót és rosszat.

Érzékeli, mert már nem nagyon keres.

aug. 22. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!