A csokkereknek a extrém hőséggel teli nyarak után van bűntudatuk, hogy ilyen kilátásokra lehívtak 3 új életet, csak azért hogy nekik a ház és a kocsi ingyen legyen?
Nyilván nem csak ez az egyetlen probléma ami miatt észbe kellene kapni, gondolok itt a szörnyű gazdasági helyzetre, a katasztrofális egészségügyre, oktatásra, a mesterséges intelligenciára, hogy nem lesz munkahely, amik már szintén itt vannak a jelenben, de úgy tűnik, ezek még mindig nem elég súlyos okok.
Viszont az, hogy ivóvíz sem lesz, és, hogy jön a teljes elsivatagosodás, emiatt a népvándorlás stb meg annyira extrémnek és távolinak tűnnek, hogy ezzel nyilván az átlag ösztönlény, aki a mának él, nem fog foglalkozni. Az egyetlen nap mint nap tapasztalható jelenség, amit már tényleg nem tudsz ignorálni az az elképesztő hőség nyáron. Vagy tényleg nem tűnik fel nekik, hogy egyre melegebb van? Vagy nem látják az összefüggést?
Kerdező sztem van igazsag abban amit irsz, ugyanakkor az se lenne jo ha matol nem születnenek gyerekek. Nem tudom hany eves vagy, de orulnel hogy mikor öreg vagy nem lennenek mar fiatalok csak egy rakas venember?
A csokker ki fejezes viszont nagyon bena.
13, figyelj én megértem azt aki valamiért szülni akar, mert természetes ösztön, még úgyis felfogom ezt, hogy én egyáltalán nem akarok. Nyilván az már visszafelé nem működik, mert én a gyerekmentes vagyok kiátkozva az országból. Másrészt attól, hogy alapvető biológai ösztön tudatosan tudjuk kontrollálni, ezért emelkedtünk ki az állatvilágból.
De ne térjünk el a tárgytól...
Na de 3 gyereket? Most komolyan? Mire fel, tényleg? Egyrészt anyagilag sem engedheti meg magának, nekem ne mondd... nézd meg a magyar átlagfizetéseket, nekem ne mond, hogy a pesti elit értelmiségi vállal csak 3 gyereket. Teljesen nyilvánvaló, hogy enélkül nem lenne esélye lakásra, meg egy csomó juttatásra, ezért csinálja.
Nem tudom elhinni, hogy amikor már az elsőnél is látja hogy milyen nehéz, hogy milyen baromi drága, és embertpróbáló, még bevállal kettőt...
De oké, tegyük fel, tényleg akarja...és komolyan semmi nem győzi meg, egyszerűen nem látja mi történik a világban? Egyről megértem hogy nem tud lemondani róla, ha szeretne mindenáron gyereket...na de már ha az az egy megszületett, és ki van elégítve az ösztöne, akkor már gondolkodhatna racionálisan, és beláthatja hogy erre a világra nem érdemes többet vállalni...
Szóval marad az eredeti felvetésem, hogy pontosan tudja ő ezeket, mégis bevállalja, mert házat akar, kocsit, mindent is ingyen, meg otthon ülni főállású anyaként. Azaz a saját önző érdekeit helyez előtérbe, holott pontosan tudja, hogy nem lesz élhető élet a gyerekei számára.
De oké, tegyük fel, tényleg akarja....
Én erre reagálnék kicsit. Nálunk a családban elég általános, hogy 3 gyerek születik. De se CSOK, sem C-k nem vagyunk, de valószínűleg a minta miatt gyerekként én is 3at terveztem, mikor már gondoltam rá, hogy majd én is szeretnék. Akkor még nem is tudtam, mi az, hogy CSOK. Azóta sem kaptam, 1 kislányom van, de nem is valószínű, hogy lesz amit terveztem, max idővel még 1, de több soha.
Azért ennél ez egy összetettebb probléma. Az tény, hogy a Föld túlnépesedett, de amíg születik 1 fehér ember, addig Indiában vagy Afrikában születik 10. Oké, hogy nem sokan élik meg az 5 éves kort, de jóval többen vannak. Ahogy Kínában is. Ezeken a helyeken kellene születésszabályozás.
De ha leszűkítjük a kört kis hazánkra, akkor az a szörnyű igazság, hogy akinek volt esze és lehetősége, az már külföldön dolgozik és ott is alapít családot.
Itt maradt még pár lelkes ember aki jól keres vagy akinek nincs lehetősége elmenni. A társadalom elöregszik, nekünk nyugdíjunk már nem lesz, ellenben a c-type szaporidik mint a sáska és egy idő után nem tudnak elég adót levonni ahhoz, hogy eltartsunk mindenkit.
Amit írsz, az valós probléma és 100 éven belül megérzik majd ennek a hatását. Magyarországnak viszont ennyi sincs hátra.
16, ezek ideológiai indokok, amik miatt gyereket vállalni idehaza egy pusztuló bolygóra minimum etikátlan. A Föld nevű bolygónak teljesen mindegy, hogy kik vannak többen, ember-ember.
Másrészt az ivóvíz hiány miatt mindenképp népvándorlás lesz, tehát tényleg tök sokat érnél el azzal, hogy több magyar születik, amikor azoknak is vándorolni kell majd, plusz szomjaznak majd, és koránt sem lesz olyan kényelmes az életük, mint nekünk (egyelőre.)
Ezért is nem értem, hogy azok akik a jövő miatt aggódnak (nem lesz nyugdíj, kihal a magyar) miért nem tudnak még tovább gondolkodni, hogy azoknak akik megszületnek milyen várható életük lesz. Persze strigulázhatod őket, a statisztikában jól mutat, mint adat, hogy többen vagyunk, de hogy milyen az életminőségük...itt már valahogy megáll a tovább gondolkodás.
Valószínűleg azért, mert a propagandának nem érdeke, hogy valaki így gondolkodjon, hogy ennyire előre lásson. Tehát az ideológia kerül előtérbe a józan ész helyett.
Másrészt az is egyértelműen látszik, hogy a ma embere képtelen elvonatkoztatni a jelen helyzettől, a jövőt is teljesen ugyanúgy képzeli el, ahogyan most él. Tehát azon aggódik, hogy nem lesz, aki odaadjon neki egy pohár vizet, meg milyen szomorú lenne, ha csak vénemberek szaladgálnának az utcán...Nem tudja elképzelni, hogy ennél jóval nagyobb problémák lesznek a jövőben, mert a jelenlegi társadalmi, gazdasági berendezkedésben helyezi el a jövő embereit.
Azzal csak nyerünk, ha kevesebb ember születik, mert több erőforrás marad, tehát a minőség kerül előtérbe a mennyiség helyett.
A nyugdíjrendszer is egy tipikus olyan bullshit, amit soha nem fogok megérteni, miért jelent hivatkozási alapot. Eleve egy pénzügyi kérdést a gyerekvállalási kedvre alapozni nettó f@szság. Nem az a megoldás, hogy akkor szolgáljuk ki ezt a rendszert, ami szimplán egy kormányzati döntés, hanem magát a rendszert kell megváltoztatni, mert fenntarthatatlan.
Amiatt meg nem kell aggódni, hogy nem lesz majd fiatal...a bolygó túlnépesedett, túl sokan vagyunk, csak hát ugye az szúrja az emberek szemét, hogy nem magyarok. A bolygó számára teljesen mindegy...ezek ideológiai kérdések, pl a tudomány szempontjából teljesen mindegy, a bolygó szempontjából teljesen mindegy, hogy kikből van több. (Illetve ha nagyon bele akarok menni, nem mindegy, mert egy nyugati embernek jóval nagyobb az ökológiai lábnyoma.) Nemzetiségi kérdéseket belekeverni egy tudományos ténybe, egyszerűen ostobaság. Nem prioritás... nem prioritás, hogy több magyar legyen.
De oké tegyük fel, hogy máról holnapra egyszercsak elkezdenék megoldani az ázsiai, afrikai túlszületési kérdést.
Attól Magyarországon élhetőbb lesz? Nem... Mert azon felül, ami minden egyes embert érint ezen a bolygón (a klímakatasztrófa, és ez lenne egyébként a prioritás) rengeteg gazdasági, társadalmi tényező van, ami miatt ide nem tudsz vállalni és normálisan felnevelni 3 embert.
Általánosan a témához kapcsolódóan azt tudom mondani, hogy a gyerekvállalás kérdése nem lehet kizárólag emocionális alapú..."mert én szeretnék". Mivel egy másik ember életéről döntesz, (és igen te döntesz 100%-ban, nem a kormány, nem a család, nem a fellegben lebegő gyermek lelkek könyörögnek, hogy lehívd őket) racionális alapokon is végig kell gondolni. Fel tudom nevelni normálisan? Milyen életre számíthat? Élhető lesz az élete? De a propagandának nem érdeke, hogy te feltedd ezeket a kérdéseket, meg a jobboldalnak, mert ugye még többen behúznák a szaporodási kéziféket, és ami azt illeti így is kellene tenni. Mindenkinek, nem csak idehaza.
Lebet itt barmozni a kérdezőt. De szerintem sem a szép új világ felé menetelünk.
Bárhová nézek,régen jobb volt. Az olimpián nem veretk pasik nőket.
Az országok nem szégyelték a multjukat,jelenüket.
A klimatologusok csak 1féle borzalommal riotgattak mamár több egyenként is halálos veszély fenyeget.
Europa elkocsosul a birokracia es a ballib elnyosa alatt. Kina és az usa pedig porba tiporja a tecnologiánka és gazdaságunkat.
Ujjongunk az Ariane 6 ért. De a spece x köröket verrá!
Hájpoljuk a merci-t,bmw-t. A kinai "xarok" meg,önvezetnek,ugrálnak,helybem,megfordulnak. Maglevnek,mimeg olyan pályákon haladunk ahol gyorsabb lenne futva...
Soroljam,hogy miért rosszab most és várhatóan holnap is mint tegnap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!