Számít, hogy mi a mobilszámotok? Vagy ez teljesen lényegtelen?
Esetleg van itt olyan, aki régen (esetleg még most is???) olyan volt, hogyha új mobilkészüléket vett, akkor végighívott mindenkit, hogy új mobilt vettem, ezért új számom van?
Mert a mobil mellé csomagolt számot használta, nem pedig a régi számát tovább.
Ilyet miért csináltak/csinálnak??
Sokan
Nem szoktam telefonálni, csak Messengeren hívok mindenkit. Mondjuk a telefonszámom sem változik, mert előfizetésem van, szolgáltatót váltottam nemrég, vittem tovább a számomat. Vodafone-os lettem de ugyanaz a 30-as számom van.
Maximum abban az esetben számít, amit a második ír, ha sok olyan kapcsolata van az embernek, esetleg időseknél, akik nem használnak egyéb alkalmazásokat. (Mondjuk engem már a nagyanyáim is Messengeren hívnak, sokan megtanulták ezeket a dolgokat is.)
2012-ig volt egy nagyon jó számom, majd hirtelen felindulásból megváltoztattam (akkor még lehetett). Azóta egy nem feltéten jó számom van, amit magamnak köszönhetek, mert akkor ezt adta a sors. Ma má nem cserélhetek.
Úgyhogy: régen számított, ma már nem.
Kérdező, te nagyon fiatal lehetsz :)
Régebben nem létezett számhordozás. Ha Pannonos voltál, és vettél egy Westeles telefont, akkor muszáj voltál a Westeles SIM kártyával, és mivel nem volt számhordozás, így a Westeles számot kellett használnod.
Nekem nem lenyeg. Legyen internet, aztan hali. A melosokat eligazitom WhatsApp-on, amugy meg a kutya nem hiv engem.
40F incel
40 éves vagyok. 24 éve ugyanaz a számom. A szüleimnek 26 éve ugyanaz, 1998 óta.
Én mindig csak nevettem ezeken az embereken, akik a (még szolgáltazón belül is) új mobil=új szám hülyeséget csinálták. Mi meg tudtuk tartani a számunkat évtizedeken át.
Mi azon a vicces, ha valaki pl olyan telefont akar ami nincs a szolgáltatójánál és régebben (pár évvel ez előtt) még egyáltalán NEM Volt független a telefon és nem volt számhordozás sem. Akkor kitörölhetted a popódat a telefonszámoddal, vagy lemondtál arról a készülékről amit szerettél volna. Esetleg megvetted valami kétes helyen a készüléket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!