Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem lenéző egy...

Csak szerintem lenéző egy kicsit ez a megjegyzés?

Figyelt kérdés

"Ha meglátogatom a varosod nyugodtan lehetsz az idegenvezetőm."

Valami ilyet vártam volna az illetőtől: "Kérlek vezess körbe"

aug. 4. 12:19
 1/9 anonim ***** válasza:
92%
Nem hiszem, hogy rossz szándékkal mondta volna az illető. Időt is akar tölteni veled, a tudásodban is megbízik 🙂 Csak furán fogalmazta meg.
aug. 4. 12:26
 2/9 anonim ***** válasza:
87%
Semmi lenézőt nem érzek benne, de tényleg kicsit fura megfogalmazás.
aug. 4. 12:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
De. És? Mondjuk, nekem eszembe nem jutott volna magamtól erre gondolni. Bele lehet magyarázni azt is, hogy "megengedem neked azt a kegyet", de azt is, hogy "olyan tudású embernek látlak, hogy ezt a feladatot színvonalasan el tudnád látni". Egyetlen mondatból nem lehet személyiségrajzot alkotni. Vagy tényleg lekezelő az az ember, és akkor nem kell vele kapcsolatot tartani, vagy egyszer nem a te érzékenységednek megfelelően sikerült fogalmaznia, de attól még normális.
aug. 4. 12:36
 4/9 veszettkecske ***** válasza:
75%
Semmi rosszat nem érzek benne. Örülne, ha Te -mint helyi- megmutatnád neki amit érdemes szerinted látnia.
aug. 4. 14:50
 5/9 anonim ***** válasza:
67%
Lehet, hogy azért mondta, mert nagy a tudásod. Milyen kontextusban hangzott el a mondat?
aug. 4. 15:01
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Lealázó. Föléd sorolja magát . Én nem barátkozom ilyenekkel.
aug. 4. 17:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit mond viccesen hogy nem ismeri a helyet és rád bízza a dolgokat.
aug. 4. 20:37
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Kontextus, esetleges hangsúly, hanglejtés (amennyiben szóban hangzott el) hiányában nem könnyű erre válaszolni. Van, aki szerint ez egy lezserebb megnyilvánulás lehetett, és teljesen rendben van, de nekem egy kicsit fura. Közben mégis, mintha azt érezném ki belőle, hogy poénkodik, és örömmel venné, ha a város meglátogatása alatt ott lennél vele, és körbevezetnéd, mint megbízható helyi lakos. Csak tálalhatta volna máshogyan is.
aug. 4. 21:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy "ha meglátogatom a városod, leszel az idegenvezetőm?" ugye sokkal jobban hangzik. Szerintem erre gondolt, csak hülyén fogalmazott.
aug. 6. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!