Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Volt már olyan, hogy a hozzáál...

Volt már olyan, hogy a hozzáállás miatt megjegyzést tettél a boltban, hogy máskor nem fogod náluk költeni a pénzedet?

Figyelt kérdés
Vagy inkább nem szólsz semmit, csak legközelebb nem mész oda vagy nem tőlük rendelsz
2024. júl. 9. 14:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem jellemző, hogy külön jelenetet csináljak ilyen okból, - egyszerűen nem teszem be többé az ilyen helyre a lábam!
2024. júl. 9. 14:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam ezt így külön megjegyezni, hogy többet nem megyek oda, de azt igen, ha nem tetszik a hangnem. Bár ritkán fordult elő eddig, de volt, hogy annyira paréj volt az eladó, hogy közöltem vele, lehetne kedvesebb is, ha már én is az vagyok. Konkrétan szinte hozzám vágta a visszajárót, ott eldurrant az agyam.

Én alapvetően úgy megyek be mindenhova, hogy hangosan köszönöm, ismerem a légyszíves és a legyen kedves kifejezéseket, de ha velem bunkók, akkor igenis szóvá teszem. Nagyon panaszkodnak az eladók, hogy milyen bunkók a vásárlók, de sajnos sokszor fordítva is így van.

2024. júl. 9. 14:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az eladókat (mivel a legtöbbjük alkalmazott) marhára nem érinti meg, ha valaki azt mondja, hogy nem megy oda többet. Sőt, még örülnek is neki.
2024. júl. 9. 14:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem szólok semmit. Dolgoztam boltban, lszrtuk ezeket a megjegyzéseket. Vàsàrlókban 99%-ban nincs elég önfegyelem hogy tartsàk magukat hozzà. Ha az olcsóbb àrról vagy a nàlunk kapható vàgyott termékről kellett lemondani, bizony megszegték az ígéretüket.

Hangos szitkozódàs helyett inkàbb magamba vésem a haragot hogy a jövőben biztosan tartsam magam ehhez. Persze egyedül nem fogok bojkottàlni egy boltot se. De ha annyival kevesebb pénzük lesz ami így kiesik, màr nyertem valamennyit.

Példàul tavasszal minden nap hajnalban mentem haza munkàból és szép kàrtyàra vàsàroltam a közeli gyorsétteremben. Míg kitalàltàk hogy autó nélkül nem szolgàlnak ki. Közel 400 ezer forint volt akkor a szépkàrtyàmon amit terveim szerint így nem nàluk fogok elkölteni. Kellemetlen, de nem velem szúrtak ki.

2020-ban vettem egy olcsóbb laptopot egy kereskedőnél. 2021-ben garanciàval elhajtottak, és hosszas levelezés utàn voltak hajlandóak honoràlni. 2023-ban a 800 ezer forintos munkagép nàluk 30 ezer forinttal olcsóbb lett volna mint ahol végül megvettem. Természetesen szóba se jöhetett hogy ott vàsàroljak.

Nem kell ezt hisztizve mondani. Legjobb "bosszú" ha egyszerűen tartod magad hozzà, valamint mikor szóba jön, akkor nem tagadod le a negatív tapasztalataidat.

2024. júl. 9. 14:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem még nem volt ilyenem, de kíváncsi vagyok a véleményekre. Én arra gondoltam igazán, amikor mondjuk hülyének néznek téged (le akarnak húzni), vagy ha kifejezetten flegma, kioktató stílusban kommunikálnak veled, és te erre nem szolgáltál rá. Általában miért nem teszitek ott helyben szóvá? Féltek a bolttól? Vagy nem akartok konfliktusba beleállni? Egyébként valóban leghatékonyabb, ha nem mész oda többet, de ezt lehet is tartani?
2024. júl. 9. 15:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Én azért nem teszem szóvá, mert feleslegesnek tartom. Nem fogja azt mondani, hogy jajj elnézést, igaza van, rossz napom van ... stb.

Sajnos ez úgy nézne ki a valóságban, hogy közlöm, hogy a lábamat oda többet nem teszem be, ő meg röhög egyet az arcomba, hogy hála a jó égnek.

2024. júl. 9. 15:08
 7/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Ez esetben félreértettem a kérdést. Ha nyíltan bunkóznak velem azt természetesen kikérem magamnak. Viszont ha mosolyogva, kedvesnek tűnő módon hajtanak el a fszba akkor nyílvàn nem fogom én kezdeni a szitkozódàst.
2024. júl. 9. 16:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálam volt már minden is.

Volt amikor az eladó/biztonsági modora nem volt megfelelő, akkor tudtára adtam. Általában elértem azt, hogy elnézést kérjenek tőlem, akkor mondtam, hogy "Köszönöm szépen, ezt szerettem volna hallani" és le volt zárva a téma.

Súlyosabb esetben nem balhéztam helyszínen, hazamentem és leírtam a véleményemet nyílt felületeken, mint a Google Maps, Facebook. Vagy panaszlevelet írtam közvetlenül a vezetőségnek aminek az lett a vége, hogy kirúgták az illetőt. Volt olyan, hogy előttem már sokan tettek panaszt, de olyan is volt, hogy én indítottam el a folyamatot.

2024. júl. 9. 18:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem megyek hozzájuk máskor. Elég az nekik.
2024. júl. 9. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!