Koporsós sírhely használati jogának 10 éves időtartamra meghosszabbítási/megváltási ára hogyan viszonyul a 25 éves árhoz képest? A Cinkotai temetőben 10 évre mennyibe kerül a hosszabbítás? A többi a megjegyzésekben.
Nagyszülőm Cinkotai temetőben lévő koporsós sírhelyének használati joga 2024-ben lejár.
A részünkre küldött hivatalos értesítésben vélhetően csak a 25 éves sírhely/temetési hely használati jog meghosszabbításának/megváltásának ára szerepel, ami 153.607,-Ft.
Jelenlegi helyzetünkben csak kisebb időtartamra tudjuk meghosszabbítani a sírhelyre a használati jogunkat.
Ha valaki jártas a témában, legyen szíves írja meg, hogy a koporsós sírhely használati jogának 10 éves időtartamra meghosszabbítási/megváltási ára hogyan viszonyul a 25 éves árhoz képest?
Az árban be kell tartani az arányosságot az időtartamhoz képest?
Köszönöm szépen a válasz előre is!
Hamvasztani kellett volna. Előbb-utóbb úgysem marad aki megtudja váltani és be fogják szántani.
Ha láttál már leomlott löszfalat, Tolna megyében virítanak az oldalukba ragadt koponyák.
Őket ki váltja meg? Mind erre a sorsra jutunk.
"Hamvasztani kellett volna. "
Vagy nem. Azt kell, ami az elhunyt akarata volt.
Szerintem hagyjad. Neki már úgyis mindegy. A halálod után pedig úgysem tudod majd ellenőrizni hogy mi lesz vele. 200 év múlva meg a mi koponyánkat fogja valaki csodálni ha marad belőle valami.
Én inkább átállnék a hamvasztásra, az üzembiztos és nincs annyi gond vele.
A részünkre küldött értesítésben ez áll:
"A lejárat évében és az azt követő évben Önnek lehetősége van rövidebb idejű újraváltást és/vagy kamatmentes részletfizetést kérni."
Valahol azt olvastam, hogy ez a lehetőség 2013 óta létezik.
Egyébként úgy látom, hogy az általad belinkelt táblázat nem tartalmazza a Cinkotai temető koporsós sírhely újraváltási díjait. Úgy látom, hogy az újraváltási díj alacsonyabb, mint a jelenlegi temetési időpontban fizetendő díj.
Nem igazán értem az itt kialakult üzenetváltást. 25 éve hunyt el a nagymamám. Koporsós temetése volt.
Nem érdekel, hogy mi van a hamvasztásokkal, például azért mert a család anno a koporsós temetést választotta.
Egyszerűen csak csak szeretnénk, hogy egy darabig békén hagyják a sírját.
Szerintem esélyes, hogy akár már 10 év múlva sem a sírok ügyei fogják foglalkoztatni az emberiséget.
Ha igen, az jót jelent, mert még élhető világ lesz és akkor lesz lehetőségünk tovább hosszabbítani.
Nem tartalmazza.
"Földbetemetéses elhelyezések sírhelydíjai".
Az elhelyezés a temetést jelenti.
Az 25 éve volt.
OK Látom, hogy az egyik másik táblázat.
Az valóban tartalmazza, csak éppen a rövidebb időtartamokról nem ír semmit.
Lehet, hogy ehhez külön kérelmet kell benyújtani? A tököm tele van már ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!