Ha egy gombnyomásra megoldható lenne Afrika összes élelmezési gondja, de cserében jelentősen romlana a te életszínvonalad, akkor megnyomnád azt a bizonyos gombot?
De ennek mi köze van az ország erkölcséhez, te szerencsétlen???
Jött pár válasz, ami egyrészt nem reprezentatív. Másrészt oké, hajrá. Már küldheted is a pénzedet nekik. Nem elméletben kell huszárnak lenni, hanem akkor csinálni. Nem is kell Afrikáig menned. KEress Valami borsodi 8 gyerekes családot. Mindig mutogatnak párat a neten meg a tv-ben.
Na hajrá.
Tehát jól értettem.
Ez nem reprezentatív minta, de láthatod: az emberek többsége nem tenné meg.
Néhányan még a gondolatra is felháborodnak, és rögtön támadnak.
Elég lesújtó kép.
Szerintem régebben még egy ilyen kérdésre az emberek többsége azt írta, hogy megnyomná a gombot. Akkor még úgy voltak vele, hogy idehazudják az erkölcsös választ, miközben a valóságban nem nyomnák meg.
Viszont ma már annyira elfogadott lett az erkölcstelenség, hogy arra se veszik a fáradságot, hogy hazudjanak. Szerintem sokan még szégyellnék is magukat, ha kis együttérzést mutatnának mások felé. Jobb nekik a beképzelt, izomagyú szerep.
Ez nem csak az emberek hibája, a mai nevelés így működik.
Jó (elveszett, gyökértelen, sóvárgó) fogyasztó, jó (mozgósítható, megvezethető) szavazó.
Ne csak az embereket ítéld el miatta, a nevelés éppen olyan fontos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!