Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért gondolják sokan úgy...

Miért gondolják sokan úgy hogy jogos annak leszúrni/megölni a másikat csak azért mert zaklatta/bántalmazta?

Figyelt kérdés

Gondolok itt iskolai szekálásra, kiközösítésre. Sosem értettem hogy azok miért védik meg a szekálás áldozatát miután késelt (pl a bőnyi késelős eset).

Én is voltam zaklatva, kiközösítve és verbálisan bántalmazva, mégsem keltem ki magamból és álltam neki gyilkolászni.

Nektek mi a véleményetek erről?

+ sokan egyből azt feltételezik az ilyen emberekről hogy roma származásúak, szerintem ez nem számít egy ilyen esetnél (mivel AKÁRKI lehet gyilkos vagy zaklató)

júl. 24. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Mivel teljesen igazságtalan az egész. Ilyennek nem szabadna megtörténnie egy normális világban, normális társadalomban. Lehetne tenni ellene rendszerszinten, de szánalmas az egész szociális háló. A bántalmazottaknak nincs eszközük arra hogy megvédjék magukat, nincs aki segítsen nekik. Ilyenkor két út van, vagy önbíráskodás, ami nyilvánvalóan rossz, mert az áldozatból elkövetőt csinál. A legtöbben viszont öngyilkosok lesznek, nekik már nincs remény se, de azzal senki se foglalkozik, mert lezárt ügy, továbblépünk vége. Szerintem az sokkal szomorúbb. Inkább ölje meg az agresszort, a zaklatóját valaki (ezzel megvédve későbbi áldozatokat is) és menjen börtönbe egy életre, mint hogy öngyilkos legyen és elveszítse az egyetlen lehetőségét az életre és a boldogságra más miatt. Persze egyiket se támogatom, de a morális iránytűm ezt tartja igazságosabbnak. Védeni nem védek senkit, aki bűnös, az bűnhődjön.
júl. 24. 13:35
 2/6 anonim ***** válasza:
55%
Az túlzás, hogy "jogos", el is fogják ítélni őket emiatt. De néha érthető.
júl. 24. 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:
#2 minden érthető ha elég empatikus vagy, viszont ez nem jelenti azt hogy elfogadható.
júl. 24. 13:57
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
Számomra attól függ a dolog, hogy meddig fajult el a bántalmazás. Megmondom őszintén, ha már tettlegességig, ill. szexuális sértésig, akkor kicsit megengedőbb lennék az illetővel, plusz ha bizonyíthatóan önvédelem, az megint más tészta. Ill. bizonyos esetekben megmagyarázható, főleg ha gyerek és nincs meg még az eszköztára a kulturált védekezésre, de attól még nem elfogadható.
júl. 24. 17:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Felindultság, hirtelen zárlat nála is, elege lett...
júl. 24. 21:02
 6/6 anonim ***** válasza:
júl. 25. 05:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!