Sokan miért szeretnek az antialkoholista szövegükkel jönni, és miért olyan büszkék rá, hogy nem isznak szinte soha alkoholos italokat?
Voltam alkoholista.
Személyesen éltem át, hogy milyen élmény saját akaraterőből leszokni az alkohol fogyasztásról és a dohányzásról, - sokszor rugaszkodtam nekik, de végül sikerült. Azért hagytam abba mind a kettőt, mert finanszírozni egyiket sem tudtam, de egyre többre volt szükségem mind a kettőből ahhoz, hogy nagyjából ugyanazt a hatást érezzem. Utáltam kiszolgáltatott helyzetben lenni, volt az a szint, amely alá már nem voltam hajlandó alacsonyodni a "napi betevőért". Rádöbbentem, hogy életem legnagyobb hülyeségeit akkor követtem el, amikor rájuk szoktam, - vagyonokat költöttem el olyan szenvedélyekre, amely - a forgalmazókon és az adóbevételeket besöprőkön kívül - senkinek sem volt hasznára.
Emberi tartást adott, hogy - ha már voltam annyira hülye, hogy napi kapcsolatba kerültem ezekkel a dolgokkal, - sikerült saját akaraterőmből leszokni róluk. Amikor szembesültem azzal, hogy még hónap végén is maradt sokszor pénzem - szemben azzal, hogy már a hónap első hetének végére elfogyott minden pénzem azt megelőzően, - megerősített abban a hitemben, hogy nem tettem rosszul, hogy leszoktam ezekről.
Ezek személyesen megélt - és számomra fontos - élmények, amelyről nem érdekel, hogy ki, mit gondol. Ha nem érted, hát nem érted, - nem kell neked mindent érteni!
Én nem vagyok büszke magamra ezért, de nem fogok olyat csinálni amit egyrészt nem tartok túl jó dologbak, másodrészt egészségtelen és harmadrészt nem is szeretem az ízét.
Innentől leszarom, ha valaki alkoholista. Lelke rajta. Én soha nem leszek az.
Azért az alkoholista és a soha egyetlenegy korty alkoholt nem ivó között van még opció. Én alkalmanként iszom alkoholt, nem szoktam részeg lenni. Idegesítene, ha valaki ebbe belekötne. De az is idegesít, amikor valaki erőltetni akarja, hogy igyál még, miért nem iszol, stb.
Mindenki hagyja békén a másikat.
Mert nem voltál olyan családban, ahol a fél rokonság alkoholista "de ő nem alkoholista".
Ahol sértésnek veszik, ha te nem iszol vagy jobb esetben furán néznek rád.
Így jobb ezt hangoztatni, így egy idő után sok felesleges udvariasságtól kíméled meg magad.
Mi az antialkoholista szöveg? Én nem iszom, de nem tudtam, hogy van ehhez szöveg.
Ha megkínálnak, megmondom, hogy kösz nem, ha tovább kínálnak, akkor gonoszabban mondom, de ez nem büszkeség.
Illetve akkor szoktam megemlíteni még, hogy nem iszok, mikor megkérdezi valaki, hogy hogy lehet, hogy ilyen fiatalnak nézek ki. Akkor ott van a felsorolásban, hogy nincs nap, pia, drog, cigi, kevés alvás, rossz kaja, stb.
Téged miért zavar, ha én nem iszom? Miért kellett folytonos cikizésben töltenem a középiskolás éveimet azért, mert nem iszom?
Miért van az, hogy családban az első dolog összejövetelnél az üveghez nyúlni, és nekem magyarázkodnom kell?
A magyarok rettenetesen nagy %-a állandóan piál: az jár a gondolatvilágában, hogy: mikor-kivel-mennyit ihat; mennyi I.H.B-bulin van túl, hányszor találkozott már "Róka Úrral" ezen alkalmakkor?
Szerencsére van a társadalomnak egy kisebb hányada, akik ebben nem szívesen vesznek részt: ők is had hallhassák már a hangjukat, ne csak mindig a rosszról legyen híres ez a mai magyar társadalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!