Mit kezdetének ilyen helyzetben? (munka, karrier, emberi kapcsolat)
Kilátástalan jelenleg az életem, semmim nincs.
20 éves vagyok, és annyira komoly a helyzet, hogy az egyedüli dolog, ami életbe tart, az az edzés. Ha ez nem lenne, valószínűleg én sem lennék már.
Oké, pszichológus: Nem hiszek ezekben, a problémáim attól nem fognak megoldódni, hogy egy random emberrel beszélgetek. Igen, jól esne valakinek beszélni ezekről, de ezért még pénzt nem adok ki. (Családdal nem beszélek ilyenekről, sosem kérdezték meg mi a probléma, talán a húgom az, akiben megbízom 100%-ban, és ennyi)
Nagyon sok rossz dolog megtalált az utóbbi időben. Igen, mindenkinek a saját problémái a legrosszabbak, de, kirúgtak a munkahelyről, edzés sem úgy megy, ahogy szeretném, egy lány is elég csúnyán átvert, és még tudnám sorolni, elég hosszú a sor..
A szakmámmal, ami van, lehetetlen elhelyezkedni, tehát gyakorlatilag van egy érettségim.
A fő álom az lenne, ha személyi edzéseket tudnék tartani. Mindenem a sport, ennek élek, imádnám csinálni. Kb annyira, hogy akár ingyen is vállalnék személyi edzéseket, ennyire szeretem ezt a sportot..
2 opció van:
A, Németország raktár, komissiózás, ~1700 euro maradna minden levonással és szállással együtt.
B, Várok még 2 hetet és jelentkezek egyetemre pótfelvételin. A cél a Miskolci Egyetem lenne, ez van a legközelebb hozzám, diákmunkán tudnék mellette dolgozni is, albérletben lennék.
A külföldi dolog nem riaszt vissza, NINCS mi itthon tartson. A családdal sem a legjobb a kapcsolatom, barátnő nincs.
Nem utolsó dolog az se, hogy átvert egy lány, akivel másfél hónapig minden nap beszéltünk, én meg hamar kötődöm, szóval ez is lehozott eléggé mentális állapotot tekintve, ami egyébként sem volt a legfényesebb.
Mit kezdenétek ilyen helyzetben? Bármi tanácsot szívesen fogadok, mert ez nem normális, hogy itt vagyok 20 évesen, és konkrétan szó szerint az egyetlen dolog, ami miatt még életben vagyok, az az edzés. Előttem az élet, csak fogalmam sincs, hogyan lehetne kijönni ebből az állapotból, senkim és semmim nincs.
Örülj neki, hogy fiatal vagy, még tengernyi időd van. Örülj neki, hogy nem köt ide semmi, szabad vagy, mehetsz ahova akarsz. Örülj neki, hogy csak magadról kell gondoskodnod, nem tartozol felelősséggel másokért. Örülj neki, hogy egészséges vagy, és bírod a fizikai munkát.
Egy 35-40 éves ember, gyerekekkel, saját lakással sokkal nehezebben tud mozdulni, mint te, és sokkal nagyobb a felelőssége is. Egyáltalán nem vagy olyan rossz helyzetben, mint ahogy gondolod.
Szerintem menj ki külföldre, próbálj meg pénzt szerezni, és elvégezni egy személyi edző tanfolyamot.
Az egyes nagyon pozitívan foglalta össze, én egy kicsit bunkóbb leszek. :)
Nem a te életedet hívják kilátástalannak, csak mondom. Értem, hogy nehéznek érzed most az életed, de azért ne dramatizáld túl. Olvasgass a Családi kapcsolatok rovatban pl., milyen elbaszott sorsok vannak, hogy ne menjünk messzire. Tudom, tudom, Afrikában meg éheznek.
Milyen érettségid/szakmád van, amivel lehetetlen elhelyezkedni? Azt írtad kirúgtam valahonnan, tehát mégsem lehetetlen. Kisvárosban laksz? Miért mennél egyetemre? Utána majd hipp-hopp el tudsz helyezkedni, úgy gondolod?
Pszichológus: nem varázsló, nem oldja meg a problémáidat, de segít, hogy _magadnak_ megoldd. Van egyébként TB alapon is.
Én is a külföldöt ajánlom, menj, most még nem köt ide semmi. Aztán vagy még jobban befordulsz, mert soha nem könnyű az élet külföldön (tapasztalatból mondom), vagy épp ellenkezőleg, "megerősít", ráébredsz, hogy sokkal komolyabb problémák is vannak az életben, mint amin most sopánkodsz, segít helyrerázódni, hogy magadnak kell megoldanod minden felmerülő problémát.
Menj, tapasztalj, gyűjts pénzt, aztán meglátod néhány év után, hogy merre tovább. Még akkor is borzasztóan fiatal leszel. :)
Igen, vannak nálam rosszabb helyzetben lévők. Tudok hol élni, egészséges vagyok, nem éhezem, nincs háború körülöttem, ezekért nagyon hálás vagyok, de minden embernek a saját problémái a legnagyobbak.
Az írásomból nem jön át teljesen, de sajnos komolyabb a helyzet, de nem ez a kérdés lényege, ezért nem akartam nagyon kifejteni.
Egyetemre azért mennék, mert azt tanulnám, ami tényleg érdekel.. A nagyon hosszútávú cél egy vállalkozás lenne, ahol emberekkel foglalkozom személyi edzés / táplálkozás ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!