Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aki utálja mások gyerekeit,...

Aki utálja mások gyerekeit, az a sajátját attól még szeretheti?

Figyelt kérdés
Tehát idegen gyerekeket utál, de ha lesz sajátja, azt szeretni fogja?
2024. júl. 11. 07:41
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsot! Egyébként van egy rokon akinek most másfél éves a gyereke, őt szeretem, nagyon cuki. Persze nem biztos, hogy az enyém is ilyen cuki lesz :D Egyébként a rokonok gyerekeit kedvelem.

2024. júl. 11. 08:48
 12/21 anonim ***** válasza:
70%

#11 ha te egyelőre annyit látsz a gyerekvállalásból, hogy “cuki”, akkor vagy nem töltöttél el vele egyhuzamban órákat, vagy nem hallottál még elég storyt a rokontól. Nekem ugye nővéremnek vannak gyerekei meg az egyik legjobb barátnőmnek egy szintén másfél éves lánya, hát amiket mesélnek, én ezt a hátam közepére nem kívánom. Már maga a terhesség, a szülés meg az utána lévő hetek ilyen “no thanks”, horrormeséket lehetne írni ezekből, de hogy utána hónapokig, évekig nulla alvás, hisztihegyek, szobatisztaságra nevelés közben lepisilik rendszeresen a kanapét, minden második héten elkapnak valamit a bölcsiből/oviból, tehát folyton otthon kell velük lenni, mikor taknyosak meg minden bajuk van, egész nap rohangálnak, figyelni kell rájuk stb. Engem már 1-2 óra is teljesen leszív, ha velük vagyok. El nem tudnám képzelni, hogy szabad akaratomból ezt bevállaljam.

De lehet te ezeket mérlegelve is bevállalod majd, hát, neked ott lesz majd a nagy koppanás, de te életed, te döntésed.

2024. júl. 11. 08:56
 13/21 A kérdező kommentje:

Nyilván én csak a cuki részét látom a rokon gyerekéből, de természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem ebből áll a dolog. Férjemmel szeretnék gyereket, de amiket leírtál, azoktól félek. Félek attól, hogy nem fogom eléggé szeretni, meg attól is, hogy nem leszek elég jó anya, hogy nehéz lesz számomra. Ezektől mind félek, nem is kicsit, de ennek ellenére is szeretnék gyereket.

2024. júl. 11. 09:12
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Persze, a saját tök más. Én nem utálom a gyerekeket, de mások gyerekei 90%-ban idegesítenek. Van 2 sajátom. Néha ők is idegesítenek :D De az más, mert a tiéd és szereted, és totál máshogy állsz hozzá, mint egy idegen gyerekhez. Amit viszont gondolj át: ha van saját gyereked, nem tudod másokét se annyira kikerülni, mert oviban kezdődik az "átjöhet Pistike délután játszani?", illetve a szülinapi zsúrok, ahova ugye jön pár ovis csoporttárs, később osztálytárs... Őszinte leszek, gyűlölöm ezeket az alkalmakat, de néha muszáj. Viszont szelektálok, olyan gyerek nem jöhet, akiről az ovis/sulis sztorik alapján tudom, hogy neveletlen és sok a gond vele, aki egyszer volt itt, és nem tudott viselkedni, az se jön többet. Így ki lehet bírni néha.

Amúgy nekem a sajátjaim előtt sosem volt a kezemben baba, nem voltam kb. semennyit kisgyerekekkel, mert nem voltak körülöttem egyszerűen. Ennek ellenére nem éltem semmiféle rózsaszín cukormázas tévhitben, hogy a gyerek csak abból áll, hogy cuki, és majd minden tökéletes lesz. Abszolút számítottam nemalvásra, hisztikre, nehézségekre. Talán épp ennek köszönhető, hogy amikor ezek a dolgok jöttek, nem különösebben készültem ki tőlük, úgy voltam vele mindig, hogy ok, ez egy korszak, majd túl leszünk rajta. Ehhez nem kell sokat más gyerekeivel lenni, egyszerűen csak nem kell hülyének lenni és álomvilágban élni :D

2024. júl. 11. 10:43
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem élek álomvilágban, épp ezért félek :D

Nagyon köszönöm a válaszod ❤️

2024. júl. 11. 10:51
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem siman. Nekem nincs sajatom, viszont nőverem gyerekeit szeretem, mig az idegen gyerekektol a viz kiver, utcan, tomegkozlekedesen, egyeb nyilvanos helyen is igyekszem nem a kozelukben lenni. Megfigyeltem ha az unokaöcsi meg unokahugi hisztiznek, azt sokkal jobban toleralom, ott probalok en is vmi megoldast keresni.
2024. júl. 11. 10:54
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
#14 hát pedig az emberek többsége abban él. Aki nagyjából tudja, mert pl. volt bentlakásos babysitter vagy egy fedél alatt él gyerekesekkel (mint én anno amíg a tesómék építkeztek), az 90% bele se vág ebbe xD Szóval valamilyen szinten naivnak kell lenni ahhoz, hogy az ember családot alapítson.
2024. júl. 11. 10:54
 18/21 anonim ***** válasza:
74%

17: nem tudom, lehet, én, ahogy írtam, totál nem voltam naiv. Tudtam, hogy sok gond van egy gyerekkel, már csak józan paraszti ésszel belegondolva is simán belátható akkor is, ha élő példát nem láttál (ahogy én sem láttam). De vágytunk rá, és bíztunk benne, hogy meg tudjuk ugrani ezt a lécet, tudjuk kezelni a nehézségeket.

Ha azt hittem volna, hogy minden rózsaszín és csillámporos lesz, jól pofánvágott volna a valóság, mert az első drága gyermekem már babaként is képes volt 15x felsírni egy éjjel (nem túlzok!!) hónapokon keresztül, egy igazi ragacs volt nappal, az apja hiába próbálkozott, csak én voltam jó neki, és hát akaraterőben sem szenved hiányt. Hozzá képest az öccse, aki csak 3-4x kelt éjszaka, és az apjával is hajlandó volt visszaaludni, egy álomgyereknek tűnt :D És akkor még dackorszak stb. De valahogy úgy voltunk vele, hogy ezzel jár, ez nem probléma, hanem természetes dolog. A nagy 9 éves, pár év és jön a kamaszkor, azzal kapcsolatban sincsenek illúzióim. De akkor is megéri, mert az enyémek és szeretem őket :)

2024. júl. 11. 11:23
 19/21 anonim ***** válasza:
81%
Covid alatt hallottam több kollégától (főleg nőktől) is, hogy megörül, hogy ennyit kell otthon lenni a gyerekkel a home Office mellett. Már annak örültek, hogy bejöhettek dolgozni. De közben meg mentegetőznek, hogy milyen csodálatos a gyereknevelés. Nyilván van, akinek tényleg az, de nagyon sokan önmagukat csapják be ezzel, még azok közül is, akik tényleg akartak gyereket. Szóval nem minden esetben igaz ez, hogy majd a sajátotoddal más lesz stb. Elég megnézni hány felnőtt nőtt fel bántalmazó szülők gyerekeként. Nem való mindenkinek gyerek és nem feltétlenül érdemes kockáztatni, mert utána nem tudod visszacsinálni. Társadalmi nyomásra ne vállalj gyereket, ha nem szereted őket.
2024. júl. 11. 11:30
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem társadalmi nyomás, hanem mert férjemmel szeretjük egymást, és mindketten szeretnék ha egyszer majd közös kisbabánk születne. Szeretnénk gyereket. De továbbra is hozzáteszem, félek, hogy belebukok. Ez az egyik legnagyobb félelmem, hogy nehogy rossz anya legyek.
2024. júl. 11. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!