Néhány szülő miért hívja csodának a fogyatékkal élő gyermekét?
Értem én,minden gyerek egy csoda.De ezt egyik olyan szülőtöl se hallottam aki nem beteg gyereket nevel.Mindig csak ők mondják.
De..mi abban a csoda hogy egész életében gondozni kell és semmit se tud magáról,vagy tudja hogy van de csak úgy létezik?:(
Lehet én nem vagyok túl együttérző de tényleg nem értem,talán csak így tudnák feldolgozni?
Egyrészt minden gyerek csoda, mindegyik szülőnek a magáé, meg amúgy is, mind.
Másrészt amit egészseges ember/gyerek a kisujjából kiráz, annyira automatikus és mindennapi, hogy észre se vesszük, az fogyatékkal élőknél iszonyú nagy erőfeszítés és munka, és HA előfordul, akkor ritkán, és "csodaszámba".
Szülők, és szakemberek akik velük foglalkoznak, kíserik őket, látják a kulisszákat, és ezt a küzdelmet.
Amilyen küzdés van néhány fogyatékkal élő gyerekben/emberben, az előtt nagyon sok ember megemelhetné a kalapját. ❤
Próbálja szirupos mázba önteni a megnyomorodott életét, hátha így elfogadhatóbb a rodeg valóság: hogy a gyereke agyilag sajnos zokni és egész életében gondoznia kell :(
Sajnálom őket, eszméletlen nagy teher.
Mert annak látja?
Nem tudom, én tuti elvetettem volna. Önzőség az ilyet megszülni. Ha meghal a szülő, mi lesz vele? Jobb esetben valami otthonba kerül, ahol napi 10x megdugják. Rosszabb esetben az utcára.
Jaj, de gonosz vagy, 19-es! Hát kapjál te segélyt meg adományokat, szívből kívánom neked! Remélem, ezt jókívánságként értékeled!
És nem, a vallás nem kifogás, hanem sokgenerációs, az éntudatot meghatározó családi hagyomány. Aki vallásos, az ebben mélyen hisz, és semmiképp nem tudja az ellenkezőjét elképzelni. Egyébként pedig nem biztos, hogy a gyerek szenved, fogyatékosan is lehet nagyon boldog. A szülő szenved, de ő meg a saját érdekében megpróbál valami örömet találni benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!