Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Akik fogyatékkal élő gyermeket...

Akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek azok mit gondolnak erről a cikkről?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm írta és szerintem egy kicsit túl keményen fogalmaz. Szerintetek?

[link]

2015. márc. 15. 04:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát ez egy igénytelen, értelmetlen katyvalek
2015. márc. 15. 06:03
 2/10 anonim ***** válasza:
Nagyon primitív írás.
2015. márc. 15. 06:48
 3/10 anonim ***** válasza:
ez nekem olyan mintha egy tizenéves írta volna, szóval rettenetesen gyerekes a megfogalmazás, ha tényleg egy 10-en pár éves írta, akkor azt mondom kedves tőle, hogy meg akarja másoknak is mutatni (még ha ennyire primitív megfogalmazásban is) , hogy nem kell félni tőlük, de ha ezt egy egészséges felnőtt írta, akkor jobb ha abbahagy az írással... (egy sérült gyermeket nevelő szülő) hány éves aki ezt írta?
2015. márc. 15. 09:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Egyetertek az utolsoval, ez gyerekfogalmazasnak tunik.Valoban ertelmetlen zagyvalek.Az illeto nem kemenyen fogalmaz, hanem egyszeruen nem tud fogalmazni.
2015. márc. 15. 09:53
 5/10 A kérdező kommentje:

Ezt egy 20 éves lány írta akinek 2 fogyatékkal élő fiúval is volt szerelmi kapcsolata.

Azt írta nekem azért így írta mert nem a felsőbb réteghez szól.Azt is megírta nekem hogy próbált az ő nyelvükön fogalmazni.Plusz még hozzátette arról hogy nem úgy jelent meg az írása ahogyan fogalmazásilag helyes lenne,arról megint csak nem ő tehet.

2015. márc. 15. 16:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy blogbejegyzes nem egy cikk, úgyhogy csak az írója tehet róla, hogy olyan, amilyen.
2015. márc. 15. 16:54
 7/10 anonim ***** válasza:
nem a felsőbb réteghez szól? ki neki a felsőbb réteg??? ha sérült embereknek írná akkor talán érthető lenne a primitivizmus az írásában, de kétlem, hogy nekik írta, én magamat nem tartom felsőbb rétegnek, hááát ha nekem szól elég megalázó, hogy szerinte így kell nekem írni, hogy megértsem a lényeget :D
2015. márc. 15. 20:05
 8/10 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem az az ő hibája, hogy nem tesz szóközt a mondatvégi pontok után, ahogyan az a magyar nyelvben szokás. De a szándék valóban jó és dicséretes.
2015. márc. 17. 21:01
 9/10 anonim ***** válasza:
41%

A 3. sor után abbahagytam, nem bírom elolvasni a végtelen mennyiségű helyesírási hiba miatt.

Rettenetes.

2015. márc. 18. 20:19
 10/10 anonim ***** válasza:
41%

A helyesírási hibákat kijavíthatta/javíttathatta volna persze. DE szerintem jót ír, és nagyon fontosat: mert igenis, sokan "félünk" a fogyatékos embertől. Na nem attól, hogy bántani fog, hanem mert nem tudjuk, hogyan közelítsünk, mikor segítsünk, mikor ne, mit kérdezhetünk és mit nem. Szóval nem feltételnül működnek velük szemben a bevett sémáink, és ezt szorongással éljük meg. Igen, a súlyos autistákkal nehéz kapcsolatot teremteni, ezt vitatni nehéz is lenne - hiszen ebben áll a fogyatékosságuk (főleg). De mit teszel, ha pl. megtetszel egy fogyatékos embernek? A cikk írója, bármilyen naivul is teszi, végülis arra buzdít, ami a legegyszrűbb dolog lenne, de egy fogyatékos személlyel mégis sokszor nehéz: a személyt tekinteni, nem a fogyatékosságát. Nem hitegetni sajnálatból, de nem elutasítani csupán a fogyatékossága miatt - hanem megpróbálni megismerni őt és a problémáját.

Én nem értem, mi ebben a primitív? Bele lehet kötni a megfogalmazásba, de nem biztos, hogy egy kellően PC szövegben jobban átjött volna az üzenet.

Szóval én megvédeném azt, aki írta, de erről legjobb lenne egy fogyatékos ember véleményét kikérni.

2015. márc. 25. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!