Akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek azok mit gondolnak erről a cikkről?
Az egyik ismerősöm írta és szerintem egy kicsit túl keményen fogalmaz. Szerintetek?
Ezt egy 20 éves lány írta akinek 2 fogyatékkal élő fiúval is volt szerelmi kapcsolata.
Azt írta nekem azért így írta mert nem a felsőbb réteghez szól.Azt is megírta nekem hogy próbált az ő nyelvükön fogalmazni.Plusz még hozzátette arról hogy nem úgy jelent meg az írása ahogyan fogalmazásilag helyes lenne,arról megint csak nem ő tehet.
A 3. sor után abbahagytam, nem bírom elolvasni a végtelen mennyiségű helyesírási hiba miatt.
Rettenetes.
A helyesírási hibákat kijavíthatta/javíttathatta volna persze. DE szerintem jót ír, és nagyon fontosat: mert igenis, sokan "félünk" a fogyatékos embertől. Na nem attól, hogy bántani fog, hanem mert nem tudjuk, hogyan közelítsünk, mikor segítsünk, mikor ne, mit kérdezhetünk és mit nem. Szóval nem feltételnül működnek velük szemben a bevett sémáink, és ezt szorongással éljük meg. Igen, a súlyos autistákkal nehéz kapcsolatot teremteni, ezt vitatni nehéz is lenne - hiszen ebben áll a fogyatékosságuk (főleg). De mit teszel, ha pl. megtetszel egy fogyatékos embernek? A cikk írója, bármilyen naivul is teszi, végülis arra buzdít, ami a legegyszrűbb dolog lenne, de egy fogyatékos személlyel mégis sokszor nehéz: a személyt tekinteni, nem a fogyatékosságát. Nem hitegetni sajnálatból, de nem elutasítani csupán a fogyatékossága miatt - hanem megpróbálni megismerni őt és a problémáját.
Én nem értem, mi ebben a primitív? Bele lehet kötni a megfogalmazásba, de nem biztos, hogy egy kellően PC szövegben jobban átjött volna az üzenet.
Szóval én megvédeném azt, aki írta, de erről legjobb lenne egy fogyatékos ember véleményét kikérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!