Ha örökölnél felmondanál a munkahelyeden ha nem szereted?
Én ha örökölnék egy ilyen lakást, akkor sem mondanék fel. Mert lassan vége a cégnek, és a 10 évért járó végkielégítést már megvárom.
Azért 1millió plusz is pénz. Még ha nincs is olyan nagy értéke manapság.
Először inkább azon fáradozz, hogy olyan munkahelyet találj, amit szeretsz. Hiába mondasz fel, ha nincs semmi célod. Nincs az a sok pénz, ami egyszer el ne fogyna, ha nincs utánpótlás. Ha semmi igényed sincs, az a 20 millió ugyan elég egy darabig, de erre nem appelálhatsz, mert minél kevesebbet dolgozol, annál kevesebb lesz majd a nyugdíjad, ha megéled.
Ha utálod, amit csinálsz, akkor abból a pénzből menj tanfolyamra, vagy tanfolyamokra, képezd magad és keress olyan munkát, amit majd szeretni fogsz.
Ha nem szeretem a munkahelyemet, akkor is keresek másikat, ha nem örököltem. Mi az összefüggés?
Egyébként pedig attól, hogy örököltél, még nem kell azonnal eladni vagy elkölteni a pénzt. Okosan kell bánni vele, vagy tartsd meg, hogy nőjön az értéke vagy add ki és az abból befolyt összegből fizesd a saját albérleted. Odaköltözni azért butaság, mert ahogy írod, ott nincs munkalehetőség.
Nincs olyan szó, hogy eltudni. Tudnál + eladni = el tudnál adni.
Lapozgass kicsit az elváló igekötőknél többet.
Velem megesett. Nincs kimagasló fizum, de a szabadon beosztható pénzem megsokszorozódott azzal hogy az albérlet àra kiesett a költségeim közül.
Ne fogok hazudni. Elsőre elragadott a sok pénz. Vettem magamnak új telefont lecserélni a régi 8 év utàn, új szàmítógépet lecserélni a régit 10 év utàn. Új kabàtot, új nadràgot, stb. Meg egy rakat aprósàgot. Viszont 3-4 hónap pénzszóràs utàn elkzdtem gyűjteni és egy év múlva olyan nyugodtan mondtam fel a munkahelyemen,hogy tudtam hogyha sokàig nem talàlok munkát se probléma. Pihentem, egészségem jobb lett, mentàlis àllapotom javult. Baràtokkal újra felvettem a kapcsolatot. És 2 hónap alatt az egy mumkahely ahova leadtam a jelentkezésemet fel is vett, több fizetésért. Jobb, kevésbé stresszes munkakörbe.
Lehet magyaràzni ki a self made és ki nem. De az hogy az "ölembe hullott" a tehermentes sajàt ingatlan, majdnem easy mode-ra tette az életemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!