Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondanátok ebben az esetben...

Felmondanátok ebben az esetben a munkahelyen?

Figyelt kérdés
Irodai munka, kb 7-8 fő az egész munkahely, napi 8 óra, azért hogy spóroljanak, a takarítónőt elküldik és innentől ki van adva, hogy az irodai dolgozók takarítsanak maguknak. Mindenki a saját asztalát, illetve magát az irodát porszívózzák, felmossák, ablakpucolás, függönymosás, a közös helységek, wc kisikálás, konyha mosogatás, szemét kihordása, stb nyílván ezt munkaidőben, ami úgy néz ki, hogy az utolsó fél órában ezeket csináljuk meg, vagy ha reggel kicsit korábban érkezünk, vagy lazaság van, akkor reggel. Bért nem kapnál érte, csak ugyanannyit, amit eddig. Ti ebben az esetben felmondanátok?
2022. okt. 6. 22:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne helyette jobb akkor nyilvan. Ugy sose mondanek fel h nincs meg masik. Sok a fix kiadasom
2022. okt. 6. 22:49
 2/9 anonim ***** válasza:
35%
Alapitvanyi iskola?
2022. okt. 6. 22:53
 3/9 anonim ***** válasza:
96%

Ha a fizetés rendben van, akkor nem. Mindenki mosogasson el maga után, vagy vegyen mosogatógépet a tulaj, szemetet, porszívózást elég hetente 1x megcsinálni. A wc ez egyik necces terület, de ha beosztjátok, pár hetente belefér. Mondjuk a csapban a függönyöket nehéz lesz kimosni...

Én dolgoztam olyan irodaházban, ahol a bérleményt mi takarítottuk, de ott csak porszívózni, asztalt törölni kellett, kiszemetelni, az ablakot ipari alpinista csinálta kívülről, belül sosem volt pucolva, a többit az irodaház rendezte, nekem ez belefért, összesen heti 20 perc.

2022. okt. 6. 23:00
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem az alapítványi iskola, ez sajnos tényleg megtörtént dolog, vidék, mondjuk valóban állami munkahely, szóval a bér sem sok... Van összesen 4 iroda, plusz a két főnöké, egy wc, kézmosó, folyosó, konyha, a szemetet is mindennap ki kell vinni, a függönyt meg úgy gondolták, hogy majd valaki hazaviszi...
2022. okt. 6. 23:10
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Hát amennyiben ez nem kamu kérdés, akkor azt tanácsolom,hogy mindenképp mondj fel,főleg ha diplomád van, gondolom nem azért tanultál hogy a szart súrold. Mivel az oké hogy magad után mosogatsz,sőt az alap dolog,viszont az ablakpucolas,wc takarítás az nagyon nem.
2022. okt. 6. 23:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak emiatt biztos nem mondanék fel. Alapból igényes vagyok a környezetemre, nem érezném ember alattinak, hogy takarítanom kell, DE csak munkaidőben! Ha utána várják el, akkor kizárt.
2022. okt. 6. 23:35
 7/9 anonim válasza:
100%
A takarítás még oké, de a függönyt vigye haza a ravatali gondnok.
2022. okt. 7. 01:20
 8/9 anonim ***** válasza:
73%
És ha nem takarítasz mi lesz? Kirúgnak? Én évekig dolgoztam olyan irodában, ahol sose takarított senki. Nem volt annyira feltűnő. Nem is voltunk ott mindig, de kosz se nagyon volt. Nyilván söprés és porszívózás néha történt. Elmosogattunk és alapállapotban tartottuk a wc-t. Ha nincs igény takarítóra, akkor el kell fogadják az alacsonyabb színvonalú tisztaságot. A lényeg, hogy a nemzeti sport meg a vodafone meglegyen. A takarítás nem számít.
2022. okt. 7. 02:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Csak emiatt nem mondanék fel.

Nincs leírva a munkaköri leírásomban, nem takarítónőnek vettek fel. Ha nem látom el, akkor mégis mi lesz? Kirúgnak? Mivel indokolják meg?

Nyilván mindenféle utasítás nélkül is tisztán és rendben tartom a saját portám. De csak eddig terjed az igényem. Függönyt nem mosok, WC-t nem pucolok, és ablakot sem.

Ennyi erővel tisztasági festét is csinálhatnék időnként, és az ebédet is megfőzhetném.

A munkáltató nem kötelezhet olyan munka elvégzésére, ami számodra úgymond "megalázó". Ilyen például a WC-pucolás is.

Végül is ha nem szarja össze senki, akkor nagyon nincs mit "pucolni" rajta, a víz lemossa.

2022. okt. 8. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!