Felmondanátok ebben az esetben a munkahelyen?
Ha a fizetés rendben van, akkor nem. Mindenki mosogasson el maga után, vagy vegyen mosogatógépet a tulaj, szemetet, porszívózást elég hetente 1x megcsinálni. A wc ez egyik necces terület, de ha beosztjátok, pár hetente belefér. Mondjuk a csapban a függönyöket nehéz lesz kimosni...
Én dolgoztam olyan irodaházban, ahol a bérleményt mi takarítottuk, de ott csak porszívózni, asztalt törölni kellett, kiszemetelni, az ablakot ipari alpinista csinálta kívülről, belül sosem volt pucolva, a többit az irodaház rendezte, nekem ez belefért, összesen heti 20 perc.
Csak emiatt nem mondanék fel.
Nincs leírva a munkaköri leírásomban, nem takarítónőnek vettek fel. Ha nem látom el, akkor mégis mi lesz? Kirúgnak? Mivel indokolják meg?
Nyilván mindenféle utasítás nélkül is tisztán és rendben tartom a saját portám. De csak eddig terjed az igényem. Függönyt nem mosok, WC-t nem pucolok, és ablakot sem.
Ennyi erővel tisztasági festét is csinálhatnék időnként, és az ebédet is megfőzhetném.
A munkáltató nem kötelezhet olyan munka elvégzésére, ami számodra úgymond "megalázó". Ilyen például a WC-pucolás is.
Végül is ha nem szarja össze senki, akkor nagyon nincs mit "pucolni" rajta, a víz lemossa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!