Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Itt vannak beépíttett psziholó...

Itt vannak beépíttett pszihológusok a gyk-n?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor észrevettem, hogy egy kérdés kiírása után legtöbb esetben felbukkan valaki, hogy szakembert javasoljon a probléma megoldására. Nem is lenne gyanús ha itt komoly traumákról lenne szó de többnyire ilyen csip csup kis problémáknál is amikre még 20 éve mindenki azt mondta volna, hogy ugyan hagyd már, majd elmúlik. Ekkora divat lett minden kis baromsággal pszihodokihoz járni vagy itt toboroznak pácienseket?

Csak példaként. - Elköltöztem de nem érzem magam otthon az új helyen. - Menj orvoshoz!

2024. jún. 10. 14:35
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

1. A pszichológus NEM orvos. Annyiszor leírtad az orvos szót, hogy már fájt olvasni.

2. "csip csup kis problémáknál is amikre még 20 éve mindenki azt mondta volna, hogy ugyan hagyd már, majd elmúlik" - az, hogy régebben ezt mondták, az egyáltalán NEM jelenti azt, hogy igazuk volt. Sőt. Az idősebb generációk jelentős része tele van feldolgozatlan traumákkal és mentális betegségekkel, pont emiatt a felfogás miatt. Ennyi erővel akkor adjunk is az adott kérdezőnek két nagy pofont, mert hát pár évtizede az is normális volt.

3. Bizonyára előfordulnak pszichológusok is az oldalon, de nem azért tanácsolják a pszichológust, hogy "pácienseket toborozzanak" (nem valószínű, hogy a kérdező pont hozzájuk menne, hiszen nagyon sok szakember van ma már az országban), hanem mert ők rálátnak, hogy mik azok a problémák, amikhez valóban szakemberre van szükség. Én csak pszicho.hallgató vagyok, de RENGETEG kérdésnél látok olyan válaszokat, amik nem, hogy nem segítenek, de még kifejezettten ártanak is, és nyilvánvaló, hogy a "vak vezet világtalant" esetei - különösen, amikor egyértelműen látszik, hogy a kérdezőnél komolyabb mentális problémák vannak a háttérben. Egy tipikus eset, amikor valaki nem akar/tud kilépni egy bántalmazó kapcsolatból - hiába írják neki akárhányan, hogy szakítson a párjával, mert ha rossz sémái vannak, az összes leendő kapcsolata ugyanilyen bántalmazó lesz - kivéve, ha feldolgozza ezeket egy pszichológussal.

De rengeteg más példát lehetne még mondani, tényleg nagyon vad kérdéseket is lehet itt olvasni, ahol már nem csak pszichológusra, de pszichiáterre is szüksége lenne az adott kérdezőnek (aki orvos, és gyógyszereket ír fel).

4. Biztosan előfordulnak olyan is, hogy "piti" eseteknél is pszichológusért kiáltanak, ahogy írtad - erre meg azt tudom mondani, hogy nagyon jó, hogy a mai világban már sokkal elfogadottabb és hétköznapibb a pszichológushoz járás, és ennek az is része, hogy néhánya már "eltúlozzák", vagyis minden apróságért pszichológushoz mennek/küldenek. De ezzel sincs baj, mert ahogy már előttem is írták, pszichológushoz NEM csak betegek/bolondok stb. járnak, és tulajdonképpen mindenkinek jót tehet egy-egy ilyen elbeszélgetés még akkor is, ha nincs semmi "komoly" problémája.

2024. jún. 11. 05:07
 22/22 anonim ***** válasza:
43%

Remélem anyukád még él és jó egészségnek örvend. Közben pedig szégyenkezik, hogy ilyen hulladék embert nevelt belőled, aki így nyilvánul meg.

2024. jún. 11. 05:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!