Van itt olyan ember, aki kiemelkedően okosabb, intelligensebb, mint a környezetében lévő emberek?
A gyakorin sokan képzelik ezt magukról.
Amiből nem következik, hogy így is van. :-)))
Én.
Mivel eléggé intelligens vagyok, semmi gondot nem okoz.
A közvetlen környezetem teljesen okés, de az átlag fölött vagyok ez biztos.
A családom is szenved a többség szellemi színvonalától.
Tudom, tudom ha annyira okos vagyok, miért nem fogadom el, de én nem bírom elviselni ezt a sok buta, igénytelen, tájékozatlan, kolhozparaszt rátartisággal vegetáló véglényt.
Szofisztikáltabban: átlagembert.
A másik, hogy nem is feltetlenül az okosság itt a lényeg, hanem azt vettem észre, hogy gyorsabban jár az agyam a többi bamba birkánál.
Az IQ-m meg 136.
Kiemelkedő nem vagyok, csak átlagos. A szomorú inkább az, hogy átlagos intelligenciával sok helyen lehet kiemelkedni, mert a többiek ostobák.
Egyébként aki ezzel kérkedik az amúgy is rossz jel.. aki okos és intelligens annak nincs rá szüksége, hogy bizonygassa.
Természetesen ezen az oldalon mindenki ilyen, én viszont úgy emelkedek ki közülük is, mint a rio de janeiro-i jézus szobor.
És hát nem könnyű, na...
Így ennyi évtized után tudom, hogy az átlagnál okosabb vagyok, de hogy vannak nálam jóval okosabbak és még sokkal jobb logikával rendelkezők, a memóriáról nem beszélve, az is biztos.
Kisgyerekként ez úgy jött le, hogy míg a jó tanuló osztálytársaim délutánonként rengeteget tanultak és úgy kaptak jó jegyeket, addig én minden mással foglalkoztam, és ha a könyvek felett ültem a szüleim kedvéért, akkor is csak álmodoztam és máshol járt az agyam, nem is tanultam. Óra előtt átnéztem párszor az anyagot, meg az írásbeliket többnyire megcsináltam, és ennyi, így kaptam és 5-ösöket, rossz esetben is minimum 4-eseket...
Ezzel totálisan elrontottak engem. Nem kellett küzdenem, nem kellett teljesítenem, és ez a "jó" szokásom eléggé megmaradt... Képes vagyok úgy elhalogatni mindent, de hát hiába, manapság nehezebb dolgokat is meg kell tanulnom, értenem, oldanom, amihez nem elég egy párperces rövid átolvasás... Persze ezt már jó ideje tudom, de mégis, gyerekkoromban úgy megszoktam eme lazaságot, hogy....
Szimplán elfecséreltem én már sok lehetőséget... Vagyis végeredményben hiába az ész, ha kezdetektől hiányzik a szorgalom! :))
Nem vagyok hatékony nagyon sok téren, ez van. :)
Az meg hogy ki okosabb vagy butább nálam, az úgy bukik ki, hogy:
Az okosabbal megvan az az egy nyelvet beszélünk érzés, de tud újat mondani, lehet tőle tanulni, továbbá nem jártatja állandóan a száját....
A butább meg állandóan mondja, mondja, kong, mint az üres hordó, azt hiszi, sőt azt mondja, hogy mennyire okos és jobban tud mindent mindenkinél, miközben képtelenség vele bármiben is közös nevezőre jutni, és ha nem engedek neki, akkor megy beperel, mert ha ő nem viszi keresztül rajtam amit akar, akkor úgy van vele, hogy majd a bíróság megteszi helyette..
Hirtelen ennyi. :)
Egy okos ember tekintettel van továbbá másokra, nem zavar másokat, olyan, mint ha ott le lenne. Egy ostoba ember meg egy hangos vagy bűzös zavaró tényező, aki azt képzeli, neki bármihez joga van.
Hát nekem nincs annyi lángeszem, mint mondjuk egy matematikusnak vagy fizikus kutatónak, vagy orvosnak, vagy hasonlónak, de hogy az átlagnál jobbak a képességeim, az is biztos.
6.
Menj már te is ezzel az álszent: aki okos mit kell bizonygasson szöveggel.
Feltettek egy kérdést, itt mindenki egy arctalan senki, ugyan mi a dicsekvés, ha valaki leírja, hogy okos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!