Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az intelligens ember elfogadja...

Az intelligens ember elfogadja a szabályokat, kikerüli a szabályokat, vagy megalkotja a szabályokat?

Figyelt kérdés
2015. máj. 10. 22:21
 1/4 anonim ***** válasza:
A meglévőkből alkotja, felülbírálja és újraírja. - legalábbis szerintem.
2015. máj. 10. 22:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Az intelligens ember felméri hogy melyik szabályokat kell elfogadnia és betartania, esetleg mik azok a hülyeségek amiket ki kell kerülni vagy mik hiányoznak amiket meg kell magának vagy a környezetének alkotnia.

Erre nem lehet csak úgy ráhúzni valamit.

Ha azt mondják tilos embert ölni akkor azt mindenki betartja. Viszont ha holnap törvénybe iktatják hogy ezentúl csak kék bohócsapkában lehet mászkálni a talaj érintése nélkül utcán is és otthon is az is szabály, de senki se fogja betartani.

Ez két nagyon kisarkított eset, de mutatja hogy ilyen általánosítást nem lehet mondani. Csak a filmekben hangzik egy-egy ilyen jól.

2015. máj. 10. 22:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Ahogy a második mondja. Attól függ.

Most elvből nem kezdem el felrúgni az összes szabályt (nehéz is lenne :D de igazából egyéb elveimmel kéne szembemennem miatta, ami elég buta ötlet), nyilván amik nekem is szimpatikusak, betartom. Azt, ami nem szimpatikus és nincs szankciója a betartását, azt nem. Aminek van szankciója, annál a prioritásaim, a körülmények, a szankció súlyossága s más dolgok figyelembe vételével döntök. Ez túl összetett dolog, nem lehet erre a kérdésre egyszerűen válaszolni...

A saját kis külön életem szabályait megalkothatom, gondolom, a nem intelligensek is ezt teszik valamilyen szinten...

2015. máj. 10. 22:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Kiegészítem a hozzászólásomat:

Nem szimpatikus alatt azt értem, hogy kifejezetten nem tetszik. Ami semleges, azt hajlamos vagyok betartani akkor is, ha nem látom nagy értelmét, de nekem ugyan nem fáj. L'art pour l'art nem rúgom fel a szabályokat, ahhoz ok is kell.

2015. máj. 10. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!