Intelligensebbnek látod magadat a legtöbb embernél?
Annyira nem szeretnék nagyképű lenni, hogy ilyet kimondjak.
Szerintem pont a teljesen tökkelütött okoskodó plebejusok azok, akik azt hiszik hogy ők a legtöbb embernél okosabbak, mert ők aztán átlátnak a szitán, "pedig csak a 8 elemijük van, meg a 'józan paraszt eszük'".
Inkább azt mondanám, hogy elismerem hogy azért van sok ember aki intelligensebb, okosabb nálam, azt viszont nap mint nap látom és tapasztalom hogy a nagyátlag közrendű plebsnél biztos intelligensebb vagyok.
Módosíthatok?
Az elöttem szólólnál mind intelligensebbnek tartom magamat! :P
Nekem is közegtől függ. Egyetemen (matematikus vagyok) átlagosnak tartom magam (az évfolyamban).
Egyébként átlagnál magasabbra helyezném magam, de sok területre ez nem igaz. Papíralapon okosabbnak lehetne mondani, de rengeteg (hétköznapi) témában borul ez az elmélet.
De a lényeg, hogy nem érzem magam butának, hogy kisebbségi komplexusom legyen, de annyira okosnak se, hogy lenézzek másokat.
Ha itt most konkrétan IQ-ra gondolunk, akkor igen. Kitöltöttem teszteket, kijött jó magas érték, szóval a tesztek is intelligensebbnek látnak engem a legtöbb embernél.
"a teljesen tökkelütött okoskodó plebejusok azok, akik azt hiszik hogy ők a legtöbb embernél okosabbak"
Viszont ha valaki meg tudja, hogy intelligensebb, akkor az hazudjon? Vegyük az én esetemet, papírom van róla, viszont ha kimondom, akkor is engem néznek nagyképűnek.
Szerintem ez egyáltalán nem jó mentalitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!