Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van olyan érzésem, hogy...

Miért van olyan érzésem, hogy az életem gyakorlatilag mások elvárásfolyamának teljesítéséből áll?

Figyelt kérdés
Bárhol vagyok, valakinek valami baja van velem. Akár ismerősökről van szó, akár vadidegenekről. Ha felszállok a buszra, már azon szorongok, hogy valakinek valami baja lesz velem. Munkahelyen is ugyanez, csak ott pontosan tudom melyek azok a női kollégák, akik úgy gondolják, hogy ők megszabhatják nekem, hogyan viselkedjek. Néha az öltözködésemmel van a problémájuk, néha azzal, hogy rendetlenség van az asztalomon, néha azzal, hogy miért nem szellőztettem ki a saját szobámba (amiben rajtam kívül nincs senki, de ők azért is bejönnek és közlik).
2024. máj. 27. 20:39
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ezt a libát nem voltam képes 1 percnél tovább nézni. Nincs is köze a problémámnak a megfelelési kenyszerhez.
2024. máj. 27. 21:12
 12/25 A kérdező kommentje:

Talán nekemesnek kollektívan az emberek, hogy csúnyán beszélek, és kollektívan azt gondolják, hogy akkor már nem is feladatuk érvelni?

2024. máj. 27. 21:14
 13/25 anonim ***** válasza:

Sajnos nem ugyanazt látjuk akkor.

Minden jót.

2024. máj. 27. 21:20
 14/25 A kérdező kommentje:
Nehéz lenne látnod, mivel te se vagy különb azoknál, akikről beszélek.
2024. máj. 27. 21:21
 15/25 anonim ***** válasza:

8#

Ez is csak egy tömeges jelenség amit képviselsz és nem vagy egyedül. A túlfejlődött és urbanizálódott emberiség kivetülései. Aki fizikailag és lelkileg teljesen rendben van, akár egy "vályogputriban" is megéli a feltétel nélküli, életre szóló szerelmet. A mai világ viszont úgy van megkonstruálva, hogy kattogjál rajta milyen patika és mérnöki körülményekre törekedjél. Nem fenntartható és a természet dolgozik is.

2024. máj. 27. 21:27
 16/25 A kérdező kommentje:

Olyan tömeges biztos nem lehet. Az emberek 90 százaléka alapból az elkövetők kategóriájába tartozik és nem az áldozatok kategóriájába.

Az más kérdés, hogy az elkövetők is érezhetik magukat áldozatnak, attól még nem azok.

2024. máj. 27. 21:34
 17/25 anonim ***** válasza:
16 Szóval ha teérzed magad ok nélkül áldozatnak, akkor áldozat vagy, ha mások akkor nem áldozatok. Csodálatos logika.
2024. máj. 27. 21:42
 18/25 anonim ***** válasza:
Az ugyan "mit szólnak"-nak vagy a szélsőséges esete. Én elkezdtem levetkőzni. Tehát vannak olyan dolgok amivel nem tudok mit kezdeni. Nincs rá fölösleges időm, pénzem, energiám stb, meg naív sem vagyok, hogy kalákába verődve segítjük egymást. Mindenki tulajdonképpen magának van.
2024. máj. 27. 21:51
 19/25 A kérdező kommentje:

Neked ennyi jött le az eddigi beszélgetésből? Elmondtam, hogy egy csomóan elvárásokat támasztanak felém. Ezzel szemben nekem semmilyen elvárásom nincs feléjük. Hozzájuk se szólnék legszívesebben. Már itt látszik, hogy mi a különbség.

A saját szabadidőmet titkolnom kell a családtagjaim és a kollégáim előtt, mert megvetnek és lenéznek, ha megtudnák mivel vagyok elfoglalva, amikor nem dolgozok. Még így is állandóan azzal nyaggatnak, hogy nem élek elég konzervatív életet és miért nincs barátnőm meg gyerekem 30 évesen. Nem csak a családom, hanem a főnököm is. De ugyanígy a munkamorálomat is kritizálják. Szerintük nekem élveznem kellene azt a primitív munkát, amit ők élveznek, és szerintük az a normális, hogy ők élvezik ezt a robotizálható munkát.

2024. máj. 27. 21:51
 20/25 A kérdező kommentje:

"Az ugyan "mit szólnak"-nak vagy a szélsőséges esete."

Hogyne. Nulla barátom van, mert mindegyik elpártolt tőlem, amikor szartam bele, hogy "mit szólnak majd mások". És te meg erre képes vagy azt írni, hogy túlságosan magamra veszem, hogy mások mit gondolnak.

2024. máj. 27. 21:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.