Miért van olyan érzésem, hogy az életem gyakorlatilag mások elvárásfolyamának teljesítéséből áll?
Talán nekemesnek kollektívan az emberek, hogy csúnyán beszélek, és kollektívan azt gondolják, hogy akkor már nem is feladatuk érvelni?
Sajnos nem ugyanazt látjuk akkor.
Minden jót.
8#
Ez is csak egy tömeges jelenség amit képviselsz és nem vagy egyedül. A túlfejlődött és urbanizálódott emberiség kivetülései. Aki fizikailag és lelkileg teljesen rendben van, akár egy "vályogputriban" is megéli a feltétel nélküli, életre szóló szerelmet. A mai világ viszont úgy van megkonstruálva, hogy kattogjál rajta milyen patika és mérnöki körülményekre törekedjél. Nem fenntartható és a természet dolgozik is.
Olyan tömeges biztos nem lehet. Az emberek 90 százaléka alapból az elkövetők kategóriájába tartozik és nem az áldozatok kategóriájába.
Az más kérdés, hogy az elkövetők is érezhetik magukat áldozatnak, attól még nem azok.
Neked ennyi jött le az eddigi beszélgetésből? Elmondtam, hogy egy csomóan elvárásokat támasztanak felém. Ezzel szemben nekem semmilyen elvárásom nincs feléjük. Hozzájuk se szólnék legszívesebben. Már itt látszik, hogy mi a különbség.
A saját szabadidőmet titkolnom kell a családtagjaim és a kollégáim előtt, mert megvetnek és lenéznek, ha megtudnák mivel vagyok elfoglalva, amikor nem dolgozok. Még így is állandóan azzal nyaggatnak, hogy nem élek elég konzervatív életet és miért nincs barátnőm meg gyerekem 30 évesen. Nem csak a családom, hanem a főnököm is. De ugyanígy a munkamorálomat is kritizálják. Szerintük nekem élveznem kellene azt a primitív munkát, amit ők élveznek, és szerintük az a normális, hogy ők élvezik ezt a robotizálható munkát.
"Az ugyan "mit szólnak"-nak vagy a szélsőséges esete."
Hogyne. Nulla barátom van, mert mindegyik elpártolt tőlem, amikor szartam bele, hogy "mit szólnak majd mások". És te meg erre képes vagy azt írni, hogy túlságosan magamra veszem, hogy mások mit gondolnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!