Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van olyan érzésem, hogy...

Miért van olyan érzésem, hogy az életem gyakorlatilag mások elvárásfolyamának teljesítéséből áll?

Figyelt kérdés
Bárhol vagyok, valakinek valami baja van velem. Akár ismerősökről van szó, akár vadidegenekről. Ha felszállok a buszra, már azon szorongok, hogy valakinek valami baja lesz velem. Munkahelyen is ugyanez, csak ott pontosan tudom melyek azok a női kollégák, akik úgy gondolják, hogy ők megszabhatják nekem, hogyan viselkedjek. Néha az öltözködésemmel van a problémájuk, néha azzal, hogy rendetlenség van az asztalomon, néha azzal, hogy miért nem szellőztettem ki a saját szobámba (amiben rajtam kívül nincs senki, de ők azért is bejönnek és közlik).
2024. máj. 27. 20:39
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
37%
2024. máj. 27. 20:43
 2/25 A kérdező kommentje:
Persze, könnyű mondani, hogy szarjam le, csak éppen nem vagy a helyemben és nem tudod mennyire zavaró. Sőt, lehet, hogy te magad is csak elvárásokkal rendelkezel mások felé.
2024. máj. 27. 20:45
 3/25 A kérdező kommentje:
És gyakorlatilag az egész életem egy nagy titkolózás, mert ha beszámolnék másoknak a hobbijaimról, a szabadidőmről vagy a világnézetemről, azzal is bajuk lenne másoknak.
2024. máj. 27. 20:48
 4/25 anonim ***** válasza:
Seholse írtam olyat hogy a helyedben lennék, vagy megértenélek. Az én elvárásaim is nyugodtan ignoráld.
2024. máj. 27. 20:49
 5/25 anonim ***** válasza:
75%

Mert tényleg abból áll sajnos.

Gyerekkorból indul, amikor kimondatlanul, vagy kimondva (általában kimondva) elvárásokat támasztottak feléd. Pl. Ha kitűnő leszel, akkor kapsz egy laptopot. Vagy ne vedd fel azt a ruhát, mert ki fognak nevetni. Vagy vágassunk frufrut, mert mindenkinek az van. Stb. Tehát mindig mindenhol, viselkedj, hozd a standard formát, mert akkor fogunk szeretni. Te meg belegebedtél.

Ha érdekel a téma, van egy nagyon jó videó róla, megkereshetem.

2024. máj. 27. 20:49
 6/25 A kérdező kommentje:
Érdekel, megköszönném.
2024. máj. 27. 20:50
 7/25 anonim ***** válasza:
56%
Ez egy hozadéka a jelen társadalmi berendezkedésnek. Pedig ha tudnánk, hogy milyen egyszerűen meg lehetne élni....
2024. máj. 27. 20:50
 8/25 A kérdező kommentje:

Oké, de most ezzel azt is mondod, hogy a társadalom a hibás, nem pedig az egyes emberek. Nekem egyik kívánságom, hogy ki lehessen mondani, egy buta, elvárásokkal teli picsáról, hogy ő egy buta, elvárásokkal teli picsa. Tőlem porszívózhat otthon naponta 6-szor is, de ettől még ha eljön hozzám vendégségbe, ne üsse bele az orrát, hogy hogy néz ki az otthonom.

2024. máj. 27. 20:57
 9/25 anonim ***** válasza:
2024. máj. 27. 21:08
 10/25 anonim ***** válasza:
Miért nem mered amúgy kimondani? Mit fantáziálsz, mi fog történni?
2024. máj. 27. 21:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!