Miért van olyan érzésem, hogy az életem gyakorlatilag
mások elvárásfolyamának teljesítéséből áll?
Figyelt kérdés
Bárhol vagyok, valakinek valami baja van velem. Akár ismerősökről van szó, akár vadidegenekről. Ha felszállok a buszra, már azon szorongok, hogy valakinek valami baja lesz velem. Munkahelyen is ugyanez, csak ott pontosan tudom melyek azok a női kollégák, akik úgy gondolják, hogy ők megszabhatják nekem, hogyan viselkedjek. Néha az öltözködésemmel van a problémájuk, néha azzal, hogy rendetlenség van az asztalomon, néha azzal, hogy miért nem szellőztettem ki a saját szobámba (amiben rajtam kívül nincs senki, de ők azért is bejönnek és közlik).
Persze, könnyű mondani, hogy szarjam le, csak éppen nem vagy a helyemben és nem tudod mennyire zavaró. Sőt, lehet, hogy te magad is csak elvárásokkal rendelkezel mások felé.
2024. máj. 27. 20:45
3/25 A kérdező kommentje:
És gyakorlatilag az egész életem egy nagy titkolózás, mert ha beszámolnék másoknak a hobbijaimról, a szabadidőmről vagy a világnézetemről, azzal is bajuk lenne másoknak.
2024. máj. 27. 20:48
4/25 anonim válasza:
Seholse írtam olyat hogy a helyedben lennék, vagy megértenélek. Az én elvárásaim is nyugodtan ignoráld.
2024. máj. 27. 20:49
5/25 anonim válasza:
Mert tényleg abból áll sajnos.
Gyerekkorból indul, amikor kimondatlanul, vagy kimondva (általában kimondva) elvárásokat támasztottak feléd. Pl. Ha kitűnő leszel, akkor kapsz egy laptopot. Vagy ne vedd fel azt a ruhát, mert ki fognak nevetni. Vagy vágassunk frufrut, mert mindenkinek az van. Stb. Tehát mindig mindenhol, viselkedj, hozd a standard formát, mert akkor fogunk szeretni. Te meg belegebedtél.
Ha érdekel a téma, van egy nagyon jó videó róla, megkereshetem.
2024. máj. 27. 20:49
6/25 A kérdező kommentje:
Érdekel, megköszönném.
2024. máj. 27. 20:50
7/25 anonim válasza:
Ez egy hozadéka a jelen társadalmi berendezkedésnek. Pedig ha tudnánk, hogy milyen egyszerűen meg lehetne élni....
2024. máj. 27. 20:50
8/25 A kérdező kommentje:
Oké, de most ezzel azt is mondod, hogy a társadalom a hibás, nem pedig az egyes emberek. Nekem egyik kívánságom, hogy ki lehessen mondani, egy buta, elvárásokkal teli picsáról, hogy ő egy buta, elvárásokkal teli picsa. Tőlem porszívózhat otthon naponta 6-szor is, de ettől még ha eljön hozzám vendégségbe, ne üsse bele az orrát, hogy hogy néz ki az otthonom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!