Az öngyilkost hagynád meghalni?
Ha látsz egy ilyen öngyilkosságot, beavatkoznál vagy hagynád, hogy megtegye amit eltervezett?
Mi a helyes cselekedet ilyenkor?
Pl ha hídon áll, akkor hívom a 112-t, de kizárt, hogy megpróbáljam lebeszélni. Nem avatkozok bele, lehet miattam ugrik le végül.
Amúgyis, aki meg akarja ölni magát, az tegye...
Ha nincs esélyem rá, hogy kommunikáljak vele, akkor értelemszerűen mentőt és rendőrt hívnék.
El sem tudom képzelni, hogy valaki csak úgy bámul, aztán egykedvűen hazamegy paprikás krumplit főzni azzal, hogy hát ő semmit sem tehetett.
Ha megszólíthatnám, akkor is előbb mentő, és csak utána beszélnék vele. Igyekeznék megnyugtatni, jelen lenni vele, várni a szakembert. A többiben nem vagyok kompetens. Fölösleges ilyeneket mondani, hogy miért csinálod, minden jobb lesz, minden megoldódik, stb... ez azt erősítené benne, hogy nem veszik komolyan a jelenlegi érzéseit, állapotát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!