Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehet mentálisan megkínoz...

Hogy lehet mentálisan megkínozni egy nárcisztikus embert?

Figyelt kérdés

2024. máj. 4. 23:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
74%

Sikerült a #17-nek szánt kommentemet töröltetni... akkor leírom szebb megfogalmazással a véleményem: nem szép dolog senkinek sem beszólogatni, mert:

1. laikusként (és sokan téves emberismerőként) bárkire könnyen rá süti, hogy narcisztikus, és akkor önkényesen bántalmazza a másikat, aki ha narcisztikus, akkor valójában csak eteti a tüzet, mert a narc imádja a konfliktusokat, ebből él;

2. ha pedig megsemmisül a verbális bántalmazásra, akkor az azért van, mert valójában nem narc, csak mondjuk egy rosszul szocializált autista vagy borderline-os, akiket igazán nem kellene verbálisan abuzálni;

3. továbbá egy egészséges ember is reagálhat egyes esetekben narcisztikus megküzdéssel, sokan már ezekre is egyből rásütik a narc jelzőt és nyilván egy egészséges ember sem szereti, ha beszólogatnak neki.

Szóval ne játszd inkább az önkényes igazságosztót és ne szólogass be másoknak, mert akkor te süllyedsz a narcisztikusok szintjére...

2024. máj. 6. 16:56
 22/32 anonim ***** válasza:
13%
Csakhogy én kiszedtem ezt páromból és utána még más által előidézett paranoid skizofréniából is megmentettem. Méghozzá úgy, hogy pont előtte tanultam erről. Bár tény, hogy nálunk gyógyszer mellékhatása is volt a háttérben és leállt vele. Havonta egyszer haloványan előbukkan belőle, de már szépen visszaszorítom. Rászólok és észreveszi. Lehet, hogy más nem tudná megtenni.
2024. máj. 7. 10:17
 23/32 anonim ***** válasza:
18%
Nem mindegy az, hogy mi a háttere vagy kiváltó oka és mennyire sérült. Visszafordítható, ha elő lehet hozni az igazi énjét és van bizonyíték.
2024. máj. 7. 10:18
 24/32 anonim ***** válasza:
13%
Maradjunk annyiban, hogy 4 évvel ezelőtt a nárcisztikus énje velem nagyon rosszul járt... :D De rendbe tudtunk hozni mindent.
2024. máj. 7. 10:19
 25/32 anonim ***** válasza:
76%
A skizofrenia az nem narcizmus... meg raszolsz es megvaltozik. XDD Te kevered a fogalmakat, a szezont a fazonnal...
2024. máj. 7. 10:41
 26/32 anonim ***** válasza:
69%
Voltam valakivel egy koncerten, aki nagyon szeret fotózkodni "sztárokkal" vártam hát rá az illető kedvéért, az énekesünk rohadt sokáig meg is váratott. Nagy nehezen ki is jött és ott voltunk vagy tízen. Az énekes megszólított, hogy szeretnél képet?, erre mondtam, akar a halál látni kellett volna az arcát! :D
2024. máj. 11. 09:08
 27/32 anonim ***** válasza:
semmibe veszed. Nem reagálsz arra, ha szól hozzád, Max. ha hisztizik, hogy hozzád szóltam, visszaszólsz, hogy "és?", vagy azt, hogy "nem baj", de tök szárazon, indulat nélkül. Ne is érezze még azt sem, hogy fel akarod húzni.
2024. máj. 11. 12:12
 28/32 anonim ***** válasza:
70%
Már lassan egy hete nem válaszolsz arra, hogy kicsodád és mért akarsz rajta bosszút állni ahelyett, hogy kiiktatnád az életedből?
2024. máj. 11. 12:15
 29/32 anonim ***** válasza:
71%

A valódi nárcisztikus személyiségzavarosok kedvelt praktikája a kivetítés. Hogy velük minden rendben, a másik aki problémás. Ők dehogy nárcisztikusak, a másik fél aki teljesen nárcisztikus, és ő hibázott mindenben, ő aki kiállhatatlan stb. A bosszúállás is tipikusan nárcisztikus személyiségjegy, főleg ha az egóját érte támadás, akár az igazsággal.

Persze hogy nem válaszol a kérdező a kínos kérdésekre :)

És véleményem szerint ez az egész pszichológiai címkézés, meg az így felcímkézett "személyiségzavaros embereknek" minden rosszat kívánás, meg netes gyalázkodás is rendkívül káros jelenkori trend.

2024. máj. 11. 13:13
 30/32 anonim ***** válasza:
Szólj be neki e-mailben, és küldés után azonnal töröld az e-mail címet. Majd válaszolni akar rá, de visszapattan az általa elküldött e-mail hozzá, amitől megöli az ideg, tapasztalat.
2024. jún. 23. 10:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!