Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Irodai munkásként mennyivel...

Irodai munkásként mennyivel jobb dolgozni, mint fizikai munkásként?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom irodai munkásként jobb egy számítógép előtt pötyögni, és papírokat ide-oda vinni, mint mondjuk egy boltban pakolászni, vagy szociális gondozóként az öregek fenekét kitörölni. De mennyivel jobb lehet egy óvónőnek is a gyerekekkel, biztos nem öli meg őket a munka. Én úgy gondolom, hogy akinek van egy jól menő vállalkozása, vagy egy jó irodai munkája, ahol egész nap ülni kell, annál jobb munka nem is kell. De nekem csak az ilyen rossz munkakörök jutnak, mint a bolti eladó, vagy szoc. gondozói munka.
ápr. 2. 17:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Embere válogatja, van, aki jobban szeret emberekkel foglalkozni, vagy jönni-menni, mint irodában üldögélni.

"egy fizikai munkás meg kevesebbet keres."

Ez nem feltétlenül igaz, sok fizikai munka van, ami jobban fizet, mint az alacsonyabb hozzáadott értékű irodai munkák.

Egy kamionsofőr, egy jó szaki, vagy akár egy gyári operátor is sok esetben jobban keres, mint valami egyszerű irodai adminisztrátor.

ápr. 2. 21:26
 12/15 anonim ***** válasza:

Ja, irodai munkával az keres jól, aki bonyolult feladatokat végez, nem csak emaileket olvasgat meg kinyomtat néha ezt-azt. Ezek az egyszerű irodai melók BP-n is örül az ember, ha 350 nettót fizetnek. Ennyit meg bármelyik gyári munkás is megkap itt.

Ücsörgős melósok közül IT-sek keresnek jól, meg esetleg tapasztalt marketingesek, salesesek, stb de tényleg azok, akik már benne vannak legalább öt éve és fel tudnak mutatni eredményeket.

ápr. 2. 22:07
 13/15 anonim ***** válasza:

A második vagyok. Ha érdekel 350-et keresek kezdőként és lassan 1 éve vagyok ott. Kerestem már egy kicsivel jobban is de azt szellemileg már nem bírtam.

Van 2 építőipari szakmám is, ha úgy tartja kedvem akkor elmegyek abba dolgozni és ott megkeresem a napi 20-25 ezret. De mivel nem akarom szétcseszni se a térdem se a tüdőm (mert úgyis később innám meg a levét) ezért ink ülök kevesebbért az irodában.

Ha neked nem felel meg a jelenlegi fizetésed/munkahelyed akkor előtted a lehetőség keresni másik helyet. Ha gondolod kimész külföldre takarítani és megkeresheted a 800ezret is.

ápr. 6. 18:05
 14/15 anonim ***** válasza:
Kérdező! Nem általánosítható a bér, mert minden cég önmagában és annak lehetőségei is mások. Függ attól is, hogy közszféra-e. Én garantált bérnél csak kicsit többet keresek így is plusz munkavégzés juttatásával, míg bizonyos fizikai dolgozók megkeresik a bérem dupláját vagy más fizikai dolgozó az enyémhez hasonló fizetést kap. A két említett fizikai között pedig alig-alig van különbség vagy pont a kevés fizuért dolgozó illető strapálja le magát több műszakban. Magyarországon nem normális a fizetési rendszer. Bár magamra visszatérve az tény, hogy én nem projektmunkákat végzek és nem strapálom le magamat.
ápr. 8. 08:34
 15/15 anonim ***** válasza:
Egy exem gyártósoron volt 3 műszakban és később törvényi módosítások miatt 2 műszakban, az irodai fizetésemhez viszonyítva alig többet kapott. Soha nem mennék olyan munkára és több fizetésért sem! A kevesebb pénz megéri nekem, hogy jobban érezzem magamat. De ez már a személyes kompetenciámhoz tartozik.
ápr. 8. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!