Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van mindenki fennakadva...

Miért van mindenki fennakadva azon hogy nincs jogsim? 29F

Figyelt kérdés
A munkahelyemen is sokan ezt kérdezgetik, hogy miért nincs, miért nem akarom megcsinálni stb. Nem értem mi ezen olyan nagy durranás? Engem sose érdekeltek a kocsik, a vezetés, sose akartam jogsit. Meg nem kérdezgetek senkit olyanról ami nekem prioritás, neki pedig lényegtelen. Például én szeretek edzeni, nem bírnám elviselni ha elhíznék, sokan meg már korosztályomban hájpacnik, mégse kérdezgetem tőlük hogy mikor akarnak elkezdeni edzeni. Vagy ha valaki nem tud angolul, nekem az is fura, mert rengeteg információ csak angolul elérhető, mégse mondom neki hogy kezdjen el angolul tanulni. A jogsival meg mindenki úgy van mintha nem lehetne létezni nélküle. Ennyire nehéz elfogadni hogy valakit nem érdekel?
2024. márc. 13. 20:11
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
87%

Mi hárman vagyunk testvérek, sose volt autónk!

Másrészt nem akar mindenki gyereket.

2024. márc. 14. 04:50
 22/52 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként sokan bele sem gondolnak, hogy nem mindenki alkalmas a vezetésre.

Az biztos, ha valaki nem akar vezetni, én azt nem bátorítanám, hogy vezessen.

Másrészt elég komoly felelősség, amikor volán mögé ülsz mások biztonságáért felelsz.

Nagyon sok figyelemzavaros ember van, van, aki munka után elfárad, nem arra vágyik, hogy koncentráljon, hanem pihenni akar, mentálisan kikapcsolni.

Van, aki munkán kívül nem jár sehová.

Egy hátránya van, a bevásárlás könnyebb, de csak ezért nem tartanék autót.

2024. márc. 14. 04:57
 23/52 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincs jogsim, nem is szeretnék. Marhára nem érdekel ki mit szól, én nem merek vezetni.

30/f

2024. márc. 14. 05:28
 24/52 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is úgy lett hogy szülők fizették, szerintem ha akkor nem segítenek azóta sem lenne, igaz én a munkámból adódóan rá is lettem kényszerülve hogy vezessek és azóta megszerettem. De stresszes volt az elején meg az oktató is hülye volt, évekig nem vezettem utána, aztán ugye munka miatt muszáj volt. Lett saját autó is, de nem olcsó fenntartani, sajnos hozzászoktam hogy könnyebb így jönni menni. Abszolút megértem aki nem akar jogsit és autót, hiába hogy nekem van de magamat köpném szembe mert rengeteg alapvetőnek gondolt dolog meg nekem nincs meg (pl angol vagy más idegen nyelv tudás).
2024. márc. 14. 07:21
 25/52 anonim ***** válasza:
23%
akinek még jogsija sincs, annak mije van? országbérlete...?
2024. márc. 14. 07:40
 26/52 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy azt gondolják sokan, hogy alap, de azok közül akiknek van sokszor még a jobb oldalt sem ismerik. Nem tudnak távolságot felmérni. És az a legszomorúbb, hogy nem is gyakorolnak, hogy jobbak legyenek benne. Szabályokat nem ismernek, életveszélyesen össze-vissza mennek. Sajnos ismerek olyan embert, aki nem is tudja rendesen felfogni a KRESZ-t, mivel szellemileg sérült és negyedszerre mégis átengedték a vizsgán. Meg is lett az eredménye...
2024. márc. 14. 07:52
 27/52 anonim ***** válasza:
96%
#25: Azta mekkora beszólás volt!
2024. márc. 14. 08:01
 28/52 anonim ***** válasza:
96%

"Idővel valamiért fog kelleni, [...]

Idős szülőt, nagyszülőt elvinni valahova, utazás, nyaralás, bevásárlás, én most egy kisebb teherautót kell kölcsönözzek, mert kell egy fürdőkád. :("

Na ha már ennyire belementünk, itt látszik, hogy akinek autója van, nem igazán tud elképzelni más lehetőséget. Bevásárláshoz van házhozszállítás. Kábé minden máshoz is, beleértve a fürdőkádat. Nyaralni vonattal megyünk, olyan helyekre, ami úgy kényelmesen elérhető, bőven elég a választék. Városon belül nagyrészt biciklivel megyünk, ha babakocsi kell, akkor villamossal. Mire a szüleim olyan idősek lesznek, hogy már nem tudnak vezetni, valószínűleg lesz önvezető autó. És mire én olyan idős leszek, hogy nem tudok gyalog menni, szinte biztos hogy lesz.

Az valóban igaz, hogy sokszor kényelmesebb lenne autóval. De többet nyerek azzal, hogy lazább, viszont kevesebbet fizető munkám van. Opció lenne néha autót bérelni, de ott tényleg kevés alkalom van, mikor ez a legjobb, legkényelmesebb megoldás. Azért meg már nem éri meg a jogosítvány a befektetett energiát.

Természetesen kialakulhat olyan élethelyzet, hogy ez megváltozik. Ha a gyerekem leesik a mászókáról és kerekesszékes lesz, már a kórházban elkezdenék utánanézni az autósiskoláknak.

2024. márc. 14. 08:27
 29/52 anonim ***** válasza:
13%

jó hát lehet buszozni is, izzadtan, hugyban ülve, táskákkal, ahogy a menetrend épp kiadja

meg ki is lehet szállni a kényelmes klímás autóból, mint egy úr

2024. márc. 14. 09:10
 30/52 anonim ***** válasza:
97%
29# NAGYÚÚÚR!!!! WÁHÁÁÁÁ!!!! Tekintetes úr, megengedi hogy letisztítsam a cipőpiszkát??
2024. márc. 14. 09:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!