Szerintetek minden étteremben be kéne vezetni ezt? Pótdíjat kell fizetni, ha a gyerekek zavaróan viselkednek?
"Egy amerikai étterem nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy az étlapján bevezette „szülői alkalmatlansági felárat”, azaz a vendéglátó plusz díjat számol fel, ha a gyerekek rosszul viselkednek – lármásak vagy szaladgálnak – az étterem területén."
Itt a teljes cikk:
Szerintem rohadt jó ötlet!
Kinek mi a zavaró? Mindenkinek más az ingerküszöbe. Engem például nem zavarnak a gyerekek. Felőlem futkoshatnak is, ki tudom zárni a külvilágot, és a saját dolgomra koncentrálni. De van akit már az zavar, ha valaki kicsit emeltebb hangon beszél.
Ki fogja eldönteni mi a zavaró? Amúgy az étterem hosszú távon ezzel maga alatt vágná a fát, mert lehet több embert riasztana el, mint amennyit odavonzana ez a lépés.
Semmit nem ér a pótdíjazás. Nem szép, de ki nem állhatom a gyerekzsivajt, és egyáltalán nem vagyok vele kisegítve, ha valamiféle büntetést (nevezzük pótdíjnak) fizetnek miatta. Nekem az a jó, ha egyáltalán nincsenek ott, és nyugalom van.
Emiatt inkább a szeparálásban, a deklaráltan gyerekmentes helyekben hiszek. Viszont erre úgy tekintek, mint az én "luxusigényemre", amiért én vagyok kész akér felárat fizetni. A gyerekeseket büntetni nem tartom helyesnek, inkább fizetek én felárat, csak ne jöhessenek a közelembe.
Jogos! A párommal egyszer voltunk egy gyerekmentes wellnessben. Nagyon jó volt, hogy nem kellett a neveletlen gyerekek (és az ostoba szüleik) között lenni!
Most egy gyerekkel hogy érteted meg hogy zavaró? Sehogy! Amíg kicsi és nem tud úgymond viselkedni, mert minden érdekli meg minden után menne. Ez egy gyerek részéről teljesen normális viselkedés. Gondolok itt a 3-4 éves gyerekekre. Én a szülőt látom ilyenkor hibásnak, miért visz el egy kisgyereket egyáltalán egy felnőtt étterembe? Belegondolhatna hogy ez zavar màsokat plusz a szülőt is mert nem tudja nyugodtan elfogyasztania az ételt mert mindig a gyerek után kell rohangálni. Kb 5-6 éves gyereknek kéne már tudni valamennyire illően viselkedni.
Jó mondjuk ki hány éves korától tanulni meg viselkedni szóval a példák nem biztosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!