Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » A felnőttek hogyan viszonyulna...

A felnőttek hogyan viszonyulnak a kövér gyerekekhez? A felnőttek miért viselkednek furán a kamaszlányokkal?

Figyelt kérdés

1. Arra vagyok kíváncsi, hogy ugyanúgy viselkednek-e velük mint a normál testalkatú társaikkal. Meg, hogy mire gondolnak. Megsajnálják, szidják a szüleit, lenézik stb.

2. Magamon tapasztaltam, hogy a nők sem, de főleg a férfiak nem rokonszenveznek a lányokkal. Rosszallóan néznek. Kellemetlenül érzik magukat. Sokkal szívesebben foglalkoznak kisgyerekekkel. A kicsikkel kedvesek, dícsérgetik és beszélgetnek velük. A nagyobbakra viszont ügyet sem vetnek.

Mi a véleményetek? Ti hogyan viszonyultok hozzájuk?

Előre is köszönöm!

2013. júl. 24. 13:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Most a kérdésed a kövérekre, a lányokra, vagy a tinikre vonatkozik? Mert mintha kicsit kevernéd a dolgokat...

A lányokkal semmi baja senkinek, én ilyen megkülönböztetést sosem tapasztaltam. (Már nagy általánosságban, nyilván lehet ellenpéldát mondani pro és kontra is, ha konkrét személyeket vizsgálunk.)

A tinikkel valóban kevésbé elnézőek, mint a kisgyerekkel, ennek nyilván ezer oka van, amikkel én nem feltétlenül értek egyet, de ez tény.

A kövérek meg... Sajnos ösztön - főleg gyerekeknél - a csúfolódás, a gyengék "eltaposása". Ez még kultúrkörnyezetben is előfordul, kérdés, ki mennyire képes ettől függetlenül uralkodni magán. Egy felnőttnek illene, de voltak már felmérések olyasmire, hogy pl. a szép embereknek igenis vannak (kimondatlan) előnyeik.

2013. júl. 24. 14:04
 2/8 anonim ***** válasza:
44%

Sok felnőtt férfi már nem tud gyerekként nézni egy kamaszlányra, akinek már nő a melle, nőiesedik az alakja. Főleg, ha nem a korának megfelelően öltözködik és viselkedik...

Ilyenkor vagy zavarban vannak ők is, vagy egyszerűen nem tudnak mit kezdeni velük. A kihívó példányokat pedig elítélik.

A másik: kövér gyerek voltam, egy életen át fogyózhatok, és még így sem érem el soha a normál testalkatot. Tizenegy éves korom óta diétázok, hol kövér vagyok, hol "csak molett", és nagyon-nagyon hamar meghízok. Az anyagcserém baromi lassú. Stb. stb. stb.

És igen, én nagyon sajnálom a kövér gyerekeket, és nagyon tudok haragudni a szüleikre, ha ezt hagyják velük megtörténni. Az egészsége is rámehet, de egy életen át gúnyolni és bántani fogják a külseje miatt.

A kövér kamasz, (15 felett, pl.), aki viszont önszántából, saját akaratából hízik el: az más tészta. Az ilyet annyira, de annyira fel tudnám pofozni....kb. leverném róla a fölös kilókat.

2013. júl. 24. 14:11
 3/8 A kérdező kommentje:
A kérdés első fele a kövér gyerekekre a másik fele pedig a tinilányokra vonatkozik.
2013. júl. 24. 14:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. júl. 24. 14:21
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

En ha latok egy kover gyereket, sajnalatot erzek.

Arra gondolok, hogy biztos mar most is milyen nehez lehet neki,, es kesobb csak rosszabb lesz, plane ha mas betegsegek is megjelennek az elhizas mellet, pl cukorbetegseg.

Azert, mert valoszinuleg a nagyon okos szulei nem voltak kepesek normalisan, egeszsegesen etetni, persze tudom neha betegseg miatt hiznak el, de azert nem ez az altalanos.

2013. júl. 24. 14:54
 6/8 A kérdező kommentje:
És, hogy viselkedtek egy kövér gyerekkel? Máshogy szóltok hozzá mint egy soványhoz, máshogy beszéltek vele?
2013. júl. 24. 15:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én igen. A kaja, fogyókúra, testsúly, sport témákat direkt kerülöm, nehogy megsértődjenek.
2013. júl. 24. 20:59
 8/8 anonim válasza:
36%

Istenem...1.) aki kövér az kövér fogadja el!! kit érdekel h gyerek vagy felnőtt? ha gyerek az jobb mert akkor talán elkezd bőgni és megmondja az anyjának h nem akar kövér lenni és ő talán segít neki...

2.) nem tudom de ezt már én is éreztem!!

2013. júl. 26. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!