Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg a kislánynak,...

Hogy mondjam meg a kislánynak, hogy nem szeretném, hogy tovább lovagoljon?

Figyelt kérdés
Sziasztok. KB. 2 hete atjött a szomszéd lány, hogy szeretne a mi lovunkon lovagolni. Mert ő nagyon jól tud és lovarda mellett is szeretne lovagolni. Azt tudni kell, hogy a mi lovunk egyáltalán nem lovaglásra van tartva. A férjem lovagol rajta egy hónapban kétszer (kb). Na a lényeg. Gondoltuk, hogy persze, miért is ne lovagolhatna az nekünk is jó. Ki akarta vinni terepre, ahol a főúton kell menni. Egy tréning nadrág+pulcsi és egy valami Nike cipő volt rajta. Kobak, gerincvédő semmi. Mondtam azok nélkül semmiképp nem adjuk oda terepre a lovat. Mondta jó akkor marad itt a karámban. Mi a férjemmel nem vagyunk oktatók, amit a szüleinek is mondtam. A kislány a lóról úgy is leesett, amikor csak lépésbe mentek. Nem lesz ez így jó. Közben ki derült nem jár lovardába, és köze nincs a lovakhoz. Nagyon sajnálom szegényt holnap is jön, de nem szeretném bántón mondani. Írnátok ötleteket mit mondjak? Bocsi ha hosszú lett.
2024. márc. 6. 20:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Ugyanezt ha elmondod, egy értelmes gyerek is fel kellene fogja: nem alkalmas a ló erre a feladatra, és ti nem vagytok a témában kompetensek. Meg nem is vállaljátok a kockázatot, amiért ti lesztek majd felelősségre vonni.

Akármilyen szépen mondod, egy elutasítás mindig rosszul fog esni, vagy sértődés lesz a vége. Majd egyszer belátja, hogy jogos volt.

2024. márc. 6. 20:52
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát igen sajnos ez.. Valami baja lesz akkor mi leszünk a hibásak. Bár nem értem miért hazudta lovardát. Szüleivel sem akarok ezért haragban lenni. Na meglatjuk mi lesz holnap.
2024. márc. 6. 20:55
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Reggel felhívnám vagy írnék neki, hogy ne jöjjön, nem alkalmas az időpont.

Aztán beszélnék a szüleivel, hogy ez nem lovarda, nincs képzett ember hozzá, sem alkalmas ló. Aztán ennyi. Nemigen csinálnék ügyet belőle. Ha ez a ló egy motor volna, a kislány meg jogsi nélkül, fel sem merülne senkiben, hogy miért nem mehet vele...

2024. márc. 6. 21:04
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
A szülei is hülyèk mint a segg.
2024. márc. 6. 21:07
 5/11 anonim ***** válasza:
13%
Nagyon szomorú, hogy idegenek segítsége kell a te határmeghúzásodra, a szükségleteid érvényesítésére és a nemet mondásra. Nagyon szomorú.
2024. márc. 6. 21:24
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom hány éves, de mondd neki őszintén, és végén mondd nem kéne hazudni, aztán téged fognak okolni, amiért elengednéd lovagolni és baj történik…

Ha normális lány meg fogja érteni, lehet egy kis ideig szomorkodni fog

2024. márc. 7. 01:27
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

Én egyébként az sem értem, hogy elsőre miért engedted meg?

Kiskorú a lány, felügyelet kell neki amit te nem tudsz biztosítani, a lovatok nem erre van.

Most már mindenképp sértődés lesz mert nem fogja megérteni, és ha idióta a szülő akkor az sem.

Szerintem ne is engedd oda, tehát én ma szólnék vagy írnék neki, ne is jöjjön.

Leírnám hogy ezt nem gondoltam át hanem csak belementél de rossz ötlet volt. Le is esett, mielőtt baj lenne hagyjuk is abba.

Aztán sértődjön meg, nem kell vele foglalkozni.

2024. márc. 7. 05:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Semmiképpen ne engedd, beszélj a szüleivel, és ők felügyeljék lovaglás közben, mert ha komoly baja esik, akkor 1) senki nem veszi észre időben, ott halhat meg az udvaron 2) titeket fognak elővenni a bíróságon.
2024. márc. 7. 08:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha baj lesz ti és a szülei lesztek a felelősek. Úgyhogy először beszélj a szüleivel.
2024. márc. 7. 09:34
 10/11 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es válaszoló!

Azért engedtük meg neki, mert mivel azt mondta lovardába jár, gondoltuk hogy legalább ügetni tud. De mint mondtam simán lépésben is leesett. Tehát megengedtük, mert nekünk azt gondoltuk ebből rossz nem lehet sőt inkább jó mert be lovagolja aa lovunk. Alkalmas lenne lovaglásra ha be lenne lovagolva. Most négy órára jön, mindenképpen megmondom neki. Látom a ló sem élvezte, sőt..

2024. márc. 7. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!