Kislánynak a Cassipeia név? Ti mit szólnátok, ha találkoznátok egy ilyen nevű kislánnyal? Nagyin megdöbbennétek? Adnátok a gyereketeknek ezt a nevet?
Nem adnék neki ilyen nevet. Gyerekként, amint kialakul az énképem, pedig azt hinném, hogy a szüleimnek elment az esze.
Persze nem lehet tudni, lehet, hogy a jövő generációjában Cassipeiák szaladgálnak majd minden sarkon.
Ui.: Ha csak kimaradt egy "o" a névből, akkor sem.
Ha Amerikába, Görögországban élnénk, akkor talán.
De Magyarországon biztosan nem.
Meglepődnék, de igazából túlzottan nem érdekelne.
Hát igen, nagyon meglepődnék. És nem adnám, mert szerintem túl fellengzős. Alapból mitológiai neveket nem adnék (Zeusz, Afrodité, Kalliopé, Herkules, Ariadné, Hermész, Artemisz - ezek mind anyakönyvezhetőek). Nyilvánvalóan idegenül hangzanak. Hacsak nem félig görög a kislány, akkor szerintem ez a Dzsindzser/Zsüliett-kategória.
Egyébként ha mégis ezt szeretnéd, akkor Magyarországon külön kell majd kérvényezned és ha meg is engedik, Kassziopeia lesz.
Ha magyar lenne akkor rohognek a szulein, ot meg sajnalnam.
Mindig szanalmasnak tartottam azokat, akik a kis nyomorusagos eletukbol azzal akarnak kitorni hogy "kulonleges" nevet adnak a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!