Ti vennétek a 12 éves gyereketeknek kontaktéencsét?
Figyelt kérdés
2015. febr. 18. 18:30
1/10 anonim válasza:
Még nem éri meg, mert nem tud vigyázni rá és abból fertőzés is lehet. Viszont, ha annyira figyelmes, akkor vehetsz.
2/10 A kérdező kommentje:
És mennyibe kerül? Kellenek hozzá ilyesmik mint pl.:műkönny, tartó, fertőtlenítő? Nem nagyon vagyok jártas az ilyenekben.
2015. febr. 18. 18:58
3/10 anonim válasza:
létezik olyan kontaktlencse amit évente egyszer kell cserélni.
vennék.
4/10 anonim válasza:
Tudsz/tud rá vigyázni? Nézz utána milyen fertőzést lehet elkapni, ha rosszul használod.
5/10 anonim válasza:
Ha felelősségteljesen használja, de tényleg!, akkor igen. Beszéljétek át a veszélyeket stb. Szerintem ez a kisebbik gond(mármint a kontaktlencse használatának pontos betartása/betartatása, minthogy magábaforduló önbizalomhiányos egyénné fejlődjön. Felteszem zavarja a szemüveg.
7/10 anonim válasza:
Régen ennyi idős korban nem nagyon írták fel, ma már lehet, hogy igen, én 13 voltam, amikor kaptam. Ha nem izgő-mozgó, nem felejti el kivenni éjszakánként, nem hordja túl, akkor vennék neki. Kell hozzá folyadék természetesen, meg tartó, különben hová tenni, mikor kiveszi? Én mást nem használok. Először orvossal írassatok fel neki a szemvizsgálat után, aztán rendeljétek internetről, mert úgy jóval olcsóbb, több ezerrel is akár. Meg azért kell fogyelni a minőségre is, folyadéknál is, hiába van párszázért olcsóbb folyadék boltokban, megéri inkább a jobb minőségű, drágábbat venni. (Nekem volt olcsóbb folyadék és nem tisztította rendesen a lencsét.)
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem olyan "izgő-mozgó":) de sokat számítógépezik, és ez nem befolyásolhatja hogy legyen neki? és vigyázna rá hogy mikor kell kivenni stb. besegítenék neki.
2015. febr. 20. 17:38
10/10 anonim válasza:
Én 12 éves vagyok. Én pl. nagyon szeretnék kontaktlencsét. (Színeset, de csak úgy kipróbálásból) Én mindennek utánnanéztem és tudnék is rá vigyázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!