Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki mit gondol Che Guevara-ról?...

Ki mit gondol Che Guevara-ról? Én felnézek rá és tisztelem egyik példaképem, és nem az ideológiája miatt a kommunistákat megvetem, hanem az elszántsága bátorsága miatt.

Figyelt kérdés
Egy igazi harcos volt, egy forradalmár. Miután sikerült a kubai forradalom azután is ment segíteni további Dél Amerikai, Afrikai országokba. Az életét se féltette. Sajnos manapság próbálják sokan bemocskolni a nevét de aki tudja az élet útját az azt is tudja ,hogy egy igaz ember volt. A kommunizmus, szocializmus mindenki tudja ,hogy egy szemét ideológia de tud segíteni a nagyon primitív, szegény népeken, társadalmakon. Tegyétek fel a kérdést? Zelenszkij harcol a népéért vagy Putyin? Egy politikus, miniszterelnök se harcolna a fronton vagy bármely módon... csak megtömik a zsebüket. Ők megdolgoznak a pénzükért? Már ahogy.. kizsebelik a népet, míg Che Guevara nem fosztogatásból élt hanem ő is megdolgozott a két kezével. Viszont manapság mindneki egy vérszomlyas gazembernek tartja...

2024. febr. 17. 16:17
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem az elszántság és a bátorság önmagában nem feltétlen méltó a csodálatra..Hiszen egy elszánt hülye kifejezetten kártékony is lehet..
2024. febr. 19. 18:48
 32/46 anonim ***** válasza:
Ha neked jó az, hogy egy tömeggyilkost éltetsz, aki a kubai ipart fél év alatt széjjelcseszte, akkor nyugodtan.
2024. febr. 22. 13:22
 33/46 A kérdező kommentje:
Szerinted ,, tömeggyilkos” szerintem meg egy elszánt, szerény, hősies forradalmár aki segítette a szegényeket. De persze gondolom ti nagyokosok jobban tudjátok igaz sz@rt se tudtok a commandantéról de igazat van… legalább a naplóját elolvastátok? Kétlem…..
2024. febr. 22. 14:32
 34/46 anonim ***** válasza:
Lehet hogy neked van igazad, de szerény, és hősies NEM volt. Mondjon bárki bármit.
2024. febr. 22. 14:54
 35/46 A kérdező kommentje:
Szerény? Tudod mit találtak nála a bolíviai elfogatásakor? Nem lövöm le... Hősies? Persze tudjuk jól ,hogy eggyesek jobban szeretik az elnyomókat mint a hősöket de ez nézőpont kérdése. Valaki szemében Orbán egy hős valaki szemében meg egy hadnemondjam mi... nézőpont kérdés de mindenki tudja az igazazt legbelül. Most nem az ideológiájáról beszélek mindnekinek más a politikai beállítottsága, de szerintem egy hős volt ahogy olvasom a naplóját.
2024. febr. 22. 15:23
 36/46 anonim ***** válasza:
Hol szerezted a naplóját? Kerestem a neten, de nem találtam. A filmet láttam, ami belőle készült. Kedves, naiv fiatalemberként szembesült azzal a mélységes szegénységgel és reménytelenséggel, ami akkoriban Dél-Amerikát jellemezte. Küldetésének tekintette, hogy ezen változtasson.
2024. febr. 23. 05:26
 37/46 A kérdező kommentje:
Moldova György: A napló , 800ft antikváriumokban Che Guevara bolíviai naplóját mutatja be.
2024. febr. 23. 07:48
 38/46 anonim ***** válasza:
Köszönöm! Ha nem láttad a fiilmet (A motoos naplója), okvetlenül néd meg!
2024. febr. 23. 11:52
 39/46 anonim ***** válasza:
És a Soderbergh féle kétrészes mozi a sztár-szereposztással nektek bejött? Szerintem szolid munka volt és a rendező nem akart egyik politikai irányzatnak sem "lefeküdni", de a Miami bemutatón kapott hideget-meleget a migráns diaszpórától Guevara "túl pozitiv" ábrázolása miatt. Ezalatt Havannában tapsvihar volt a bemutatón.
2024. febr. 23. 12:30
 40/46 A kérdező kommentje:
Igen, láttam a motoros naplójáról a filmet, szerintem egész korrekt film ,nekem tetszik. Soderbergh filmjét még nem láttam de lehet ,hogy megnézem. Akinek lenne kedve beszélgetni a témával kapcsolatban az rám írhat privátban.
2024. febr. 23. 13:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!