Che Guevara megváltoztatta rasszista és homofób nézeteit?
Nagyon tisztelem őt, mint forradalmárt, de a naplójába olyan dolgokat írt, amelyek miatt emberileg kevésbé bírom...
Viszont azt a naplót még a forradalom előtt írta, valamint azelőtt, hogy elkötelezett marxista lett volna.
Érdekel, hogy volt e valamilyen változás a nézeteiben. Tudtok esetleg valamit?
Che egy sajátos színfoltja volt a kubai forradalomnak. Teljes mértékben sohasem tudott beilleszkedni Castro rendszerébe. Ugye eléggé jómódú családból származott, iskolázott egyén volt, ami miatt a világnézete sem egyezett teljes mértékben a szegény kubai földművesekével.
Amúgy melyik napló? Amit Moldova fordított magyarra? Mert azt a kubai forradalom után írta, ha jól emlékszem, akkor 1965-ben.
A rasszista nézetei egyáltalán nem voltak kirívóak a környezetében, sőt igen enyhe volt ebben a tekintetben. Sokkal inkább volt ez csak egy téma, amiben állást foglalt elkötelezettség nélkül.
A homofób nézeteiről nem hallottam, ha van valami forrás, szívesen látom!
Köszönöm a válaszokat
Kicsit utánaolvastam a dolognak és nem volt egyértelmű bizonyíték arra, hogy Che homofób lenne. Valamiért összemosták a nevét a kubai koncentrációs táborokkal, amelyekhez pedig nem is volt köze...
Idegenkedett a homoszexualitástól, de nyilvánosság előtt nem beszélt erről a témáról, nem uszított senkit a melegek ellen stb.
#2: A motoros naplójára gondoltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!