Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki mit gondol Che Guevara-ról?...

Ki mit gondol Che Guevara-ról? Én felnézek rá és tisztelem egyik példaképem, és nem az ideológiája miatt a kommunistákat megvetem, hanem az elszántsága bátorsága miatt.

Figyelt kérdés
Egy igazi harcos volt, egy forradalmár. Miután sikerült a kubai forradalom azután is ment segíteni további Dél Amerikai, Afrikai országokba. Az életét se féltette. Sajnos manapság próbálják sokan bemocskolni a nevét de aki tudja az élet útját az azt is tudja ,hogy egy igaz ember volt. A kommunizmus, szocializmus mindenki tudja ,hogy egy szemét ideológia de tud segíteni a nagyon primitív, szegény népeken, társadalmakon. Tegyétek fel a kérdést? Zelenszkij harcol a népéért vagy Putyin? Egy politikus, miniszterelnök se harcolna a fronton vagy bármely módon... csak megtömik a zsebüket. Ők megdolgoznak a pénzükért? Már ahogy.. kizsebelik a népet, míg Che Guevara nem fosztogatásból élt hanem ő is megdolgozott a két kezével. Viszont manapság mindneki egy vérszomlyas gazembernek tartja...

2024. febr. 17. 16:17
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
84%
#20 Amúgy általában az ilyen internetes kemény és bátor csávók, mint te szokták összepisálni magukat félelmükben, amikor ténylegesen szar kerül a palacsintába.
2024. febr. 17. 18:25
 22/46 A kérdező kommentje:
Egyszer meglátjuk, bajtárs.
2024. febr. 17. 18:33
 23/46 anonim ***** válasza:
84%
#22 Kár volt személyeskednem, megbántam. Remélem nem kerülünk ilyen helyzetbe sosem. De ha mégis úgy alakulna én nem hagynálak ott a szarban.
2024. febr. 17. 18:37
 24/46 A kérdező kommentje:
Igazad van, nem ismerjük egymást, helytelen a személyeskedés, tisztellek. Szerintem nem olyan távoli egy világháború van rá esély egyre több a háború a világban, a körülmények minden adott sajnos.
2024. febr. 17. 18:50
 25/46 anonim ***** válasza:
51%

Valakivel összekeversz, nekem teljesen semleges a hozzáállásom a hozzá hasonló forradalmárokhoz és szerencsére nem tisztem pálcát törni felette hogy az adott helyzetben a kivégzések elrendelését az ő tipikusan harcoskommunista elvei, miszerint a nép ellenségei (pld. az elüldözött diktátor Batista emberei) nem érdemelnek irgalmat, mennyire igazolhatták. Ugyanezt a kettősséget figyelhetjük meg a túloldalon Pinochet megitélésével kapcsolatban. Többezer baloldali chilei megkínoztatása és megölése fölött hunyt szemet vagy épp adott rá utasítást, de aztán felvirágoztatta az Allende által gödörbe lökött chilei gazdaságot és végül hagyta hogy az ország visszatérjen a demokráciába. Mégis a XX. század egyik véreskezű puccsista tábornokaként marad meg a történelemkönyvekben, pedig áldozatok számában fasorban sem volt a korabeli afrikai és ázsiai diktátorokhoz képest. Mondom én, vékony jégen jár, aki az iskolai történelemkönyvekből vagy akár wikipedia szócikkek alapján próbálja beskatulyázni a történelmi figurákat.

2024. febr. 17. 18:57
 26/46 Szolovjov ***** válasza:
23%
Tömeggyilkos. Ha a képével díszített pólókat lehet hordani, akkor Adolf Hitlerest miért nem? Ja mert ő nem judeo-bolsevik volt. Ebből látszik, hogy ma is ugyanazok uralkodnak felettünk, akik ellen a Führer harcolt.
2024. febr. 17. 20:22
 27/46 A kérdező kommentje:
Miért ne lehetne Hitleres pólót hordani? Hitler nem önkényuralmi jelkép tudtommal, kimehetsz Hitleres pólóban, hajrá.
2024. febr. 17. 20:37
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
26-oska, ahogy a kérdező írja: hitleres poló lehet rajtad, csak a horogkereszt a tiltott jelkép. De ez utóbbit meg miért is akarnád, hiszen nem is vagy NÁCI, ugye?
2024. febr. 17. 20:52
 29/46 anonim ***** válasza:
37%
Egy közönséges háborús bűnösnek tartom, a világ legnagyobb rejtélye számomra, hogy miért lehetnek az arcával díszített tárgyak kereskedelmi forgalomban. Ennyi erővel horogkeresztes pólókban is lehetne mászkálni.
2024. febr. 18. 00:32
 30/46 anonim ***** válasza:
Tönkrebaszta a kubai ipart...
2024. febr. 19. 18:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!