Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért panaszkodnak a magyarok...

Miért panaszkodnak a magyarok hogy nincsen pénzük/megtakarításuk ha majdnem mindegyiknek van kocsija,háziállata,cigizik és minden évben két hetet nyaral a balatonon?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre hogy ezek teljesen alap dolgok,holott ha belegondolunk(és levesszük a nyaralást ami "csak" fél milla egy négy tagú családnak két hétre)egy közepes kutya ellátása,sodort cigi,meg egy átlagos kocsi fenntartása alaphangon 80.000,ez egy évben jó indulattal 900.000 Forint,és még nem is evett meg nem fizetett rezsit...

És sok esetben ezek "luxus" finanszírozások,tehát nem létszükséglet egyik sem,és én azt vettem észre,hogy főleg vidéken mindhárom alap de ezek közül minimum 1 meg merem kockáztatni hogy 8-ből kilenc magyarnak van az élete része...

jan. 11. 02:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
78%
Ez nekem is feltűnt, kérdező. Annyi autó van mindenhol, hogy alig férnek el. Azért nem kismiska fenntartani egy autót. Ha annyira rossz a helyzet, mint mindenki mondja, akkor ezt hogyan oldják meg? Nem lehet mindenki magánvállalkozó orvos, ügyvéd és programozó.
jan. 13. 12:15
 22/29 anonim ***** válasza:
68%
21-es, mondjuk a magyar tipikusan olyan, hogy inkább nem eszik normálisan hó végén, de akkor is fenntart 1-2 kocsit.
jan. 13. 13:02
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
22. :)
jan. 13. 13:14
 24/29 anonim ***** válasza:
62%

Autóm nincsen mert nincs rá szükségem, már ezzel kapásból évesszinten minimum 1 milliót megspórolok. Nem dohányzok, ezzel évente megspórolok 500 ezer forintot biztos. Van egy macskám, ami évesszinten minimálisba kerül.

A magyarok többsége nem tud a pénzzel bánni, olyan dolgokra költenek amire ha jobban belegondolna, teljesen felesleges. A 500 méterre lévő boltba, nem kocsival kellene menni, hanem gyalog is meglehetne tenni. Plusz egy pont az egészségért. Általában azok szoktak panaszkodni, akik nem tudnak bánni a pénzzel. Mindenkinek megvan a lehetősége a jobb életre, csak sokan túlgondolják és lehetetlennek tartják ennek a megvalósítását.

jan. 13. 13:29
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

"A magyarok többsége nem tud a pénzzel bánni, olyan dolgokra költenek amire ha jobban belegondolna, teljesen felesleges"

Ezzel egyetértek, abszolút így van, ugyanakkor túlzás az, amit ír a kérdező, hogy mindenkinek hatalmas megtakarítási vannak, meg 2 hetet nyaralgat évente a Balatonon.

Azok élnek jól, akiknek kevés hitele van, vagy nincs, mert örököltek, szülöktől kaptak lakást, stb. De azért pl. az átlag 30-as 1-2-3 gyerekes, havi 80-100 ezres törlesztőt fizető családokra nem ez a jellemző.

jan. 13. 15:21
 26/29 anonim ***** válasza:

V.sz.l. nem azok panaszkodnak vagy korábban még jobban éltek és beleestek a bajba.

Nem nyaralok 2 héten át. Bár ugyanakkor évente négyszer-ötször üdülök 2-4 napok között, amikből már kijönne egyszer 2 hetes nyaralás. De az felesleges lenne, pont így több az élményem, és szétszórom pénzügyileg is. Egyébként nem vagyok kifejezetten panaszáradozó. Sőt: én 300-E alatt is jól megvagyok. Meg kell oldani és kész. Párom ennyit sem keres és mindenünk megvan. Már ami kell. Állat és autó nincs.

35/F

ápr. 3. 10:30
 27/29 anonim ***** válasza:
Viszont ha muszáj lenne albérletbe mennem vagy nagyobb lábon akarnék élni, akkor már nálam is baj lenne. Valóban nagyon gáz a fizetés és a bolti helyzet is. Amíg 2013-2022 között lakásban kajával együtt elég volt 30-E és még hosszas munkanélküliségem mellett is megéltünk, most 20-E felett van csak a rezsi fejenként. Rohadtul érzem és zavar egyébként. De szerencsére nincs több igényünk sem és így meg tudjuk oldani.
ápr. 3. 10:33
 28/29 anonim ***** válasza:
S még így is olcsó ez a 20-ezres rezsi, mert nem fűtünk és másnak rosszabb... Pedig két TV és számítógép is van, tehát semmi hiányunk nincs.
ápr. 3. 10:35
 29/29 anonim ***** válasza:

napi 2000.- a cigi, de megspórolható, a buszmegállók tele vannak csikkekkel ...

üres üveg, alumínium doboz is van bőven, lehet gyűjteni ...

stb.

ápr. 3. 19:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!