Miért panaszkodnak a magyarok hogy nincsen pénzük/megtakarításuk ha majdnem mindegyiknek van kocsija,háziállata,cigizik és minden évben két hetet nyaral a balatonon?
Azt vettem észre hogy ezek teljesen alap dolgok,holott ha belegondolunk(és levesszük a nyaralást ami "csak" fél milla egy négy tagú családnak két hétre)egy közepes kutya ellátása,sodort cigi,meg egy átlagos kocsi fenntartása alaphangon 80.000,ez egy évben jó indulattal 900.000 Forint,és még nem is evett meg nem fizetett rezsit...
És sok esetben ezek "luxus" finanszírozások,tehát nem létszükséglet egyik sem,és én azt vettem észre,hogy főleg vidéken mindhárom alap de ezek közül minimum 1 meg merem kockáztatni hogy 8-ből kilenc magyarnak van az élete része...
Én csokos kertesházas övezetben lakom, átlagemberekkel körülvéve és senki nem nyaral 2 hetet a Balatonon gyerekekkel, a többségnek nyaralás se fér bele. 1-2 embert ismerek, akik megengednek maguknak némi valódi luxust, amúgy mindenki arra spórol, hogy befejezze az otthonát meg fizesse rá a hitelt.
Állata is kevés embernek van, nekünk sincs. Ahogy kocsiból is csak egy.
Ez túlzás egyébként, amit írsz, de nyilván jellemző a nyávogás sokakea, akik élhetnének tudatosabban.
A szomszédaink pl. mindketten cigiznek, ez nekik havi 100 ezer. Leszokni nen akarnak. Két kocsijuk van, anyuka csak gyeden, de ő meg nem bír megmaradni a fenekén, kicsit vásárlásmániás, ezért kb. naponta megy be a városba, tehát ők két kocsit használnak folyamatosan, ebbe csak a benzin havi 100 ezer, nem beszélve a szerelésről, biztosításról meg arról, hogy félre kell(ene) tenni két kocsi cseréjére is. Lusták főzni, ezért gyakran hozatják a kaját, ami anyagilag megint sok nekik.
De tényleg folyton panaszkodnak közben, pedig nekünk szerintem feleakkora bevételünk van, mint nekik, de komolyan különbül élünk.
Ezek szerint jobban élnek az ismerőseid az átlagosnál, én nem ezt látom a környezetemben.
Én sem engedhetem meg magamnak ezeket, amiket felsorolsz, de nem is hiányoznak, pl. A cigaretta-alkohol akkor sem lenne, ha netán futná rá. Viszont nem panaszkodom, és boldog vagyok, nekem elég, amennyi jövedelmem van. Nem vágyom többre.
"Mi,akik az ő csokjukat az adóforintjainkból kifizettük"
Gondolod, én nem fizetek adót? Mellesleg, évekig gályàztunk külföldön, abból van a házunk, elhiheted, hogy a 2,5 milliós csoknak a többszörösét hoztam haza ide a gazdaságba, szerintem többet köszönhet már nekem az adórendszer, mint sokaknak 20-30 év alatt :D
Egyébként, úgy mondjàtok ezt a csokos dolgot, mintha csak gazdagoknak jutott volna ilyen. Itt senki nem gazdaság, a többség még 4-5-6 éve építkezett, mielött totál elszálltak az árak, nekünk 32 millió volt a ház, most egy panelt vennénk max. belőle, de ettől még nem vagyunk gazdagok :D csak sokat dolgoztunk, spóroltunk és jó időben építkeztünk, ahogy itt mások is, de ettől még senki nem lesz milliót kereső informatikus errefelé, hogy teljen 4 fős balatoni nyaralásra.
Ha elmúltál 30, neked is volt lehetőséged, mint nekünk, külföldre menni spórolni és házat venni.
A cigit leszámítva ezek szerintem alap dolgok, és kellene, hogy tudjon valaki félrerakni amellett, hogy van autó, megy nyaralni, állatot tart, stb. Nem gondolom, hogy annak kellene a normálisnak lennie, hogy valaki kb aszkéta életmódot él, csak hogy maradjon valami a számláján.
De amellett, hogy alacsonyak a fizetések, szerintem baromi sokat költenek sokan tényleg felesleges dolgokra, mert rengeteg az impulzusvásárló, aki csak elugrik, mert elfogyott a sampon, aztán kijön a boltból -30.000 forinttal a számláján. Vagy lemegy, hogy vegyen kaját 2-3 napra és azt sem bírja kihozni 20 ezer forint alatt. Így el lehet szórni a pénzt könnyen. Én mindig azt szoktam, hogy előre meghatározom, hogy mennyi pénzt akarok a számlámon hagyni fizetés előtt (egyelőre még nincs semmi takarékszámlám, majd még átnézem az opciókat), és a maradék összeggel kalkulálok, hogy abból mennyi kell cigire, mennyi kajára, mennyi számlákra és ami ezen felül még elkölthető, annyit költök egyéb dolgokra. Nincs azért teljes szigor, ha kicsit többet költök, mert mondjuk épp akadt valami olyan program, vagy muszáj valamire kiadni mert elromlott stb, akkor belefér, de már egy ideje nem volt olyan, hogy ne tudtam volna egy jelentősebb összeget megtartani az aktuális fizetésemből. Ellenben amíg az exemmel éltünk, soha nem tudtunk félrerakni, alig volt (jobb esetben) pár tízezer forintunk maximum a hónap végén, mert mindig kellett épp ez meg az, vegyünk új akármit, a boltban vásároljunk össze mindent, ha nyaralni mentünk, akkor épp Rockefellernek érezte magát és ott nem számított a pénz abszolút, mondjuk ezzel félig-meddig én is tudtam azonosulni, hogy mondjuk étteremben ne azt nézzük, mi az olcsó, meg ha van program ami érdekel, arra menjünk, de mondjuk azt már kevésbé értettem, hogy az esti iszogatáshoz miért kell 10 ezer forintos vodka :DD
Szóval nem a nyaralás meg a kutya a gond szerintem, hanem a rengeteg extra kiadás, ami nincsen átgondolva, hogy tényleg kell-e, vagy csak arra vágyik az illető, hogy most jól érezze magát pár óráig maximum a vásárlástól.
Ez egy UFÓ-kérdés, nekem is-, és másnak is szokott ilyen kérdése lenni. Szerintem rengeteg magyar kutyanagyot kummant, mert nem akar kilógni a sorból, így mindenki nyomatja ezt a "Jaj, de nehéz az élet!" szöveget, majd a hétvégén meg vesz egy százezres telót.
Sokaknak Dariusz kincse is kevés...
Én valamilyen szinten igazat adok neked kérdező. És nem azért mett sajnàlom bárkitől is. De iskolában dolgozom látok elèg szülőt, milyen autókkal jàrnak, hol nyaralnak miket vesznek. A legtöbb gyerek mondja mondja ezeket kérdés nèlkül is. Karácsonyra is repkedtek az iphoneok xboxok százezres nagysàgrendben cipők… rendszeresen járnak wellnesezni sokan emiatt elkérik a gyerekeket suliból pl.
De ennek ellenére sírnak minden drága stb miközben tele a face a külföldi nyaralás meg a Wellnessezések kèpeivel. Van azért ellentmondás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!