Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tettél vagy mondtál volna...

Mit tettél vagy mondtál volna a helyemben? Nagyon felhúzott!

Figyelt kérdés

Egy kínai kajáldában voltam ma, ahol egy (magyar) fiatal csaj szolgált ki.

A kínai főnöke ott ült mellette, de nem szólt semmit.

Elvitelre kértem az adagot, ahol külön dobozba csomagolják a köretet és a húst.

Köretnek krumplit kértem. Sima hasábkrumpli volt, nem az a szokásos hagymás zsíros krumpli. Közben elfogyott a hasábkrumpli, már csak rizs és tészta maradt. Oké, mondom, akkor legyen még egy kis tészta. Már csak egy ujjnyi hiányzott a dobozból.

A hagymás zsíros krumplival nem lett volna baj, ha a tetejére kerül a tészta, az úgy jó.

De a hasábkrumpli nekem nem jó azzal a szósszal, amiben a tészta úszik, azt egy kicsit megborsozom, úgy szeretem.

Ezért megkértem a lányt, hogy rakjuk külön dobozba azt a kis tésztát.

Már itt olyan pofákat vágott, hogy elhűltem, meg ciccegett is hozzá, de nem szóltam semmit.

Nem lehet! (még csak azt se mondta, hogy akkor fizessem ki a plussz dobozt)

Mondom, tudom, hogy nem lehet, oké, de kérdezd már meg a főnöködet (ott ült mellette), hogy esetleg mégis megengedné-e. Nem akartam ugyanis beégetni őt azzal, hogy simán arrébb lépek kettőt, és megkérdezem én.

Úgy felcsattant, hogy majd belesüketültem: Már csak tudom, hogy mit lehet és mit nem! Nem lehet és kész!!

És közben folyamatosan vágta a flegma pofákat, mint akinek nem tetszik valami.

Itt azért már szakadozott az a bizonyos cérna, de azért még mindig szépen kérdeztem meg: és van esetleg alufóliátok?

Van, minek?

Mondom, hogy tegyél bele, légyszi, egy réteget krumplira, és arra már szedheted a tésztát.

Az arcát látni kellett volna. Forgatta a szemét föl-le, és közben a legmegvetőbb mély sóhajjal sajnált le: Jézusom...

El tudjátok képzelni a hangsúlyt.

Na de itt már elszakadt az a bizonyos cérna, felemeltem a hangom és kifakadtam: De azért véleményt nem kérek! Neked nem tanították meg, hogy nem kell mindig kimondani és tartsd magadban?

Csendben dúlt-fúlt, a főnöke nem szólt semmit. Mostmár ő se.

Olyannyira nem, hogy mikor normálisan elköszöntem, hogy szia, nem válaszolt.

Na, akkor jött a párja az előzőnek: És látom, köszönni se tanultál meg!

Azzal otthagytam.

Tényleg én kértem volna ekkora brutálgáz, teljesíthetetlen dolgot, amivel a kihalt kajáldában, este 6-kor (már csak én voltam, és 8-kor zár, nem főműsoridőben voltam, amikor 20-an vártak volna) ekkora terhet róttam szegénykémre, amiért így be kell szólogatni?

2023. dec. 30. 04:00
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
36%

Most minek konfrontálodjak egy idegennel? Semmi közöm hozzá a napjához se meg a frusztrációihoz se! Nem is akarom hogy közöm legyen csak fagyit/akármit akartam. Nem vele "ismerkedni".

Nem kell h helyettem beszeljen ÉN eljöttem volna! De a pasim szerette volna ha beülúnk meg eleve ezért mentünk egy pubba hogy leülünk beszélgetünk elvagyunk aztan jönnek a többiek stb. Es egy pultos rúgja fel az esténket?

2023. dec. 30. 10:15
 32/36 anonim ***** válasza:
17%
Nem patáliázom irtam már husszor. Ha nincs ott a pasim megköszönök és ottgagyom. En nem nyitok vitákat ilyen kiszolgalokkal. Hogy azon vitazzam hogy faradt mulya sok a vevő? Ez engem nem erdekel. Őt se érdekli én fáradt vagyok e.
2023. dec. 30. 10:17
 33/36 anonim ***** válasza:
8%

És a félreértés elkerülése végett magamban borítottam volna a pultosra de kulturált vagyok és ilyen esetekben illedelmesen távozom és kész. Nem balhézok de nincs már kedvem ilyenkor a fagyihoz se vagy a pub-hoz se. Csak a barátom és a kör miatt maradtam és hogy nehogymár egy pultos miatt legyek savanyú hisztis. Nem akartam azt se hogy hatással legyen rám vagy a kedvemre. Másszon ki a periferiámból is. Mindezt ugy, hogy annyi se volt benne, hogy bocsánatot kérjen. Legalább a páromtól akkor, ha tőlem nem, hogy 2-t fizetett így ki vele. Espedig ő hibázott.

Nemcsak hibázik de még proliskodik is.

2023. dec. 30. 10:36
 34/36 anonim ***** válasza:
15%

Étkezde/Kifőzde!

Kínálat: fix, előre deklarált menük, készételek.

Nem kötelesek megfelelni egyéb agyrémeknek!

Ráadásul a munkájával játszik a kiszolgáló, pláne, ha a főnöke előtt kényszeríted számára világosan meghatározott szabályok megszegésére!

Ő szolgáltat.

A. Szükséged van valamelyik szolgáltatására, amelyért meghatározott ellenértéket fizetsz.

B. Nincs szükséged a kínált szolgáltatásra - teljesen mindegy, hogy milyen okból.

A kiszolgálónak eddig a szintig kötelessége megfelelnie külső tényezőnek!

Ennyi!

Nem vagyok arról meggyőződve, hogy te nyújtanál bárkinek is bármilyen pluszt - ilyen túlfejlett egóval - csak azért, mert van egy személyre szabott kívánsága! Az igaz, hogy te vagy fizető vendég, de ezen a jogcímen nem kuszálhatod össze egy szolgáltatás működését, működésének menetét!

Túl sokat képzelsz magadról!

2023. dec. 30. 16:03
 35/36 anonim ***** válasza:
18%

Az az étterem, amelyik annyira végletesen rugalmatlan és annyira mereven ragaszkodik a szabályaihoz, hogy nem képes külön elviteles dobozba rakni egy negyed adag ételt, még akkor sem, ha a vendég külön fizet érte, de még annyira sem képes, hogy egy 10 cm-es alufóliacsíkkal elválassza a köreteket, az 2 héten belül lehúzhatja a rolót, mert totálisan piacképtelenné válik. Nehogy már +1 db elviteles doboz vagy egy 10 centis alufólia tényleges, valós problémát okozzon bármelyik étteremnek 2023-ban! Milyen előre meghatározott szabályokról beszélünk???

Ez kb. olyan, mintha a lángosos csak fokhagymásan árulná a lángosait, és ha te nem kérsz rá fokhagymát, mert nem akarod, hogy egész nap büdös legyen a szád, akkor nem szolgál ki, mert náluk ez a szabály, hogy csak fokhagymásan adhatja. Ha egy vállalkozás ennyire rugalmatlan és piacképtelen (de egyébként ilyen a világon nincs, mert 5 perc múlva lehúzhatnák a rolót), akkor meg is érdemli, hogy elpártoljanak máshova a vendégek.

Te soha nem jártál még semmilyen étteremben? És mertél valaha valamit kérni a felszolgálóktól? Mert mi lenne, ha az étteremben azért kiabálna veled a felszolgáló, mert mondjuk sót vagy borsot mersz kérni az ételhez, vagy kérsz még egy szalvétát pluszban? Nonszensz az érvelésed. Ennyire rugalmatlan éttermek nem léteznek. És a kérdezőnek semmi egetrengető extrém, teljesíthetetlen kívánsága nem volt. Annyit szeretett volna, hogy ha lehet, a sültkrumpliját ne tegyék egybe a zsíros, szószos tésztával, mert a tészta eláztatja a krumpliját. Hát ez aztán tényleg extra nagy kívánság. Valóban megugorhatatlan feladat minden étterem számára.

2023. dec. 30. 18:45
 36/36 anonim ***** válasza:
20%
A 31-esnek egy hatalmas pacsi, mert neki van igaza! Ment is neki a zöld.
2023. dec. 31. 07:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!