Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek zöme miért picsog...

Az emberek zöme miért picsog a pénz miatt, miközben irgalmatlan mennyiségben jönnek és költenek gyorsétteremben?

Figyelt kérdés
Második hónapja dolgozok gyorsétteremben, és hihetetlen, mennyien jönnek és mennyit képesek ott elkölteni. A dolozói kedvezménnyel sem nevezném olcsónak, nemhogy anélkül, ráadásul nemrég drágult, de ahogy jönnek az ünnepek, még inkább sokasodnak. Felnőttek, tinik, felnőttek a kisgyerekeikkel, nyugdíjasok. Minden korosztály.
2023. dec. 18. 18:52
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
78%

#30 Hát szerintem a minden ötödik ember baromi sok. Továbbá megnéztem, mit takar itt a "szegénység" szó, mert azért ez sem mindegy: "A szegénységi arány megadja a mediánjövedelem 60%-ánál kevesebb jövedelemmel rendelkező háztartásokban élők arányát a teljes népességre vetítve."

Szintén google: "A bruttó mediánkereset 450 ezer forint volt, 16,3%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset mediánértéke 311 ezer forintot ért el"

Tehát a nettó medián 311 ezer, szerintem ez is kb. az éhenhalásra elég, de a szegénység ezek szerint ennek 60%-ától kezdődik lefelé, vagyis a 186.600 forint/hó/háztartás. Nem per fő, hanem per háztartás, mert ismétlem: "A szegénységi arány megadja a mediánjövedelem 60%-ánál kevesebb jövedelemmel rendelkező háztartásokban élők arányát a teljes népességre vetítve.". Ezek alapján egy havi nettó 312 ezer forintból élő 4 tagú család már nem számít szegénynek. Szerinted sem, ugye? Mert szerintem de, ez baromi kevés 4 emberre. A KSH szerint nem. Szóval lehet jönni a KSH-s adatokkal, csak ne felejtsük el, hogy mit takar náluk a szegénység definíciója és ki az, aki már nem számít annak.

2023. dec. 19. 07:22
 32/54 anonim ***** válasza:
0%

Miért abból indulsz ki, hogy egy családban csak egy fő keres? Komolyan, annyira szánalmas, hogy itt vergődve próbálod bizonygatni, hogy milyen ku..rva szegénység van.

Nem, nincs az, és a legtöbb családban mind a két felnőtt dolgozik.

És visszatérve az autós példámhoz, a városom lakossága csökken folyamatosan, ugyanakkor az autók száma pedig növekszik, ezért kellett újabb és újabb parkolókat létrehozni a zöld terület rovására. Tehát nagyon sok család rendelkezik minimum egy autóval.

Tehát, ha valakinek telik autóra és annak fenntartására az nem lehet szegény.

De gyerünk, hozzad csak a többi példádat, mutasd, hogy itt mekkora szegénység van.

Magadból indulsz ki, fogadjunk.

2023. dec. 19. 07:35
 33/54 anonim ***** válasza:
78%
#32 A definíció alapján számoltam, háztartást írtak, nem pedig "medián 60%-a szorozva a kereső családtagok számával"-t. A szánalmas az, hogy te nem tudod értelmezni és felfogni, amit olvasol. Na meg az, hogy még mindig nem tudsz kilátni a buborékodból. Folyamatosan a saját városoddal példálózól és közben azt hiszed, hogy túllátsz a buborékodon, pedig rohadtul nem.
2023. dec. 19. 07:47
 34/54 anonim ***** válasza:
82%
#32 Arról nem is beszélve, hogy még mindig az autók számával jössz, ergo azt sem fogtad fel, hogy ott keresed a szegénységet, ahol az nincs. Ezt fel tudod fogni?
2023. dec. 19. 07:51
 35/54 anonim ***** válasza:
100%
Bosszantó, hogy egy gyorséttermi vacak hamburgerrel nem lehet úgy jóllakni, mint egy rendes kézművessel, de néhány havonta azért ki tudom fizetni SZÉP kártyáról, amikor éppen megkívánom. De például az egyik gyorsétterembe kaptam szülinapi kuponnal ingyen hamburgert, azért egy fillért nem kellett fizetnem, csak határidőn belül elmenni.
2023. dec. 19. 07:55
 36/54 anonim ***** válasza:
12%

Ha csökken egy városban a lakosok száma, de ezzel egyenes arányban nő az autók száma, akkor ebből mi következik? Hogy biztos oltári nagy szegénységben élnek az emberek, ugye?

Nézz már, te kiket látsz túlsúlyban? Szegényeket, vagy normális életű embereket? Miket és mennyit vásárolnak?

2023. dec. 19. 07:58
 37/54 anonim ***** válasza:
2023. dec. 19. 08:05
 38/54 anonim ***** válasza:
82%

#36 Akár az is következhet belőle, hogy senki nem akar gyereket, ezért fogy a lakosság, az egyedülállóknak meg van pénze autóra. De mi köze van ennek ahhoz, hogy egy országban mekkora a szegénység? Semekkora.

Ezt nem veszed észre - de már ezt is írtam -, hogy rossz következtetést vonsz le, mert a te 'A'-dból nem következik a 'B'. Ott vagy egy darab városban, számolgatod az autókat és az embereket és ebből a két adatból próbálod egy iszonyatosan összetett társadalmi és gazdasági folyamat eredményét egy teljes ország népességére meghatározni. Ez valami iszonyatos nagy blődség amit csinálsz.

2023. dec. 19. 08:07
 39/54 anonim ***** válasza:
27%

("Akár az is következhet belőle, hogy senki nem akar gyereket, ezért fogy a lakosság"

Vagy szimplán a fiatalok elköltöznek a városból máshova.

Gimis 33 fős osztályomból alig csak páran maradtunk itt, a többiek mind elköltöztek.)

Hitegesd csak magad azzal, hogy szegénység van, de amíg akár melyik boltban mész be teli kosárral vásárolnak az emberek, a gyorséttermi kajáldák tele, autótömeg van mindenhol, addig bocsi, de nincs szegénység.

2023. dec. 19. 08:37
 40/54 anonim ***** válasza:
77%
#39 Kár neked tovább magyarázni. Feltételezésekre és a saját kis buborékodban látott elfogult, egyáltalán nem reprezentatív adatokra alapozod a _véleményedet_. Te meg hitegesd magad azzal, hogy k.rvajó világ van, mert igazából teljesen mindegy, hogy mit gondolsz te a világról ott a kis egy városos buborékodban.
2023. dec. 19. 08:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!