Az emberek zöme miért picsog a pénz miatt, miközben irgalmatlan mennyiségben jönnek és költenek gyorsétteremben?
Nem mellesleg a probléma soha nem ott kezdődik, hogy nem tudod kifizetni amit megzabálsz. Hanem ott, hogy hiába kezdenél spórolni, kenyéren, vízen élni, akkor sem lennél semmivel előrébb a mai világban ahol 10+ éves használt autók 2-4 milliótól az újak meg 8-10 milliótól indulnak, egy szaros panellakás meg 40-60 millió.
Pont ezért nem spórolnak az emberek. Minek? Mire? Ha nem eszi meg a 800 Forintos hamburgert, akkor sem lesz előrébb az életben. Csak még jól se lakik.
21, mondjuk te is jól felszoroztad az árakat....
KÉrdező!
Tegyük fel, hogy 10.000 ember fordul meg a gyorsétteremben. Ez elképesztően sok, egyértelműen fölé van kalkulálva.
Akkor ez alapján leírhatod a lakosság maradék 99.9%-át? Kétlem..
A magyarok többsége csak azért sír, hogy a semmire sajnálják. Aki sír, annak nem fáj még eléggé. Az embereknek van pénzük, csak mindig panaszkodni a legkönnyebb. Tegnap apukám mondta, hogy a Lidl-ben annyian voltak, mintha hétvége lett volna. Tömve volt a bolt. Namármost, ha állítólag az embereknek nincs pénzük, akkor hogyhogy hétfőn egy talpalatnyi hely sincs a Lidl-ben? Hétvégén a Tescoban is sokan voltak. És nem egy-két dolgot vesznek csak, tele a kosár.
Gyorsétterembe meg azért mennek, mert lusták főzni, pedig olcsóbban ki lehet jönni, ha magadra főzöl. Sőt, a legtöbb gyorséttermi étel egészségtelen, a mekisek pedig egyszerűen hulladékok.
"egy szaros panellakás meg 40-60 millió."
Alsó hangon már 15-20 millióért is kapsz 50nm-es lakást, és nem Ózdon.
#18 "csak ledöbbenek, hogy körülöttem mennyien panaszkodtak és panaszkodnak a pénzre, és hogy x ismerősüknek ez a baja, aztán fél Magyarországot látom betévedni és enni reggelinél, ebédnél és vacsora időben is."
Ezt hívják buboréknak. A munkahelyed miatt a te kis buborékodból úgy látszik, hogy milyen jól megy mindenkinek, hiszen mindenkinek akit látsz, van pénze rengeteg pénzért ott kajálni. A fideszeseknek ugyanez a tesco parkoló (nincs szegénység az országban, mert tele van a tesco parkolója).
De menj el mondjuk egy falusi óvodába, iskolába dolgozni, vagy valamilyen családsegítő, gyámügyi, egyéb szociális munkát végezni, akkor látni fogod, hogy nem csak a kajáldában evő, pénzes réteg létezik, sőt, nagyon nem. Vagy az is elég, ha csak megérted, hogy egy kis buborékban vagy jelenleg és nem húzod rá "fél Magyarországra" azt, amit ott látsz. Próbálj kifelé is figyelni, tájékozódni, hogy tisztább képet kaphass.
33 éves vagyok, születésem óta ugyanabban a városban élek. Az elmúlt pár évben a zöldterületekből vettek el, hogy a rengeteg autósnak csináljanak parkolót. Egyre több az autó és akinek van autója az már szegény nem lehet. Nekünk nincs, mert nem látjuk párommal az értelmét.
Nyitott szemmel járok, akikről te írsz, az csak nagyon kis réteg.
#28 Erről beszélek: buborék. Megint: attól, hogy egy parkoló tele van autóval, még nem lesz jó egy ország életszínvonala. Te is ott keresed a szegénységet, ahol nincs, ezért azt hiszed, hogy egyáltalán nincs illetve, hogy "az csak nagyon kis réteg".
Ez a gond, ezt kellene megérteni, hogy ez nem így van. Én is bemehetnék a tescoba és kijelenthetném, hogy Magyarországon nincsenek hajléktalanok, mert én itt egyet sem látok. Vagy bemehetnék egy összeszerelő üzembe, végignézhetnék a gyártósoron és kijelenthetném, hogy Magyarországon nincsenek is túlfizetett, korrupt politikusok, mert én itt csak szar pénzért robotoló embereket látok.
Érted? Olyan dologból vonod le azt a következtetést, hogy jóvilág van Magyarországon, amiből az nem következik.
"2022-BEN AZ ELŐZŐ ÉVIHEZ KÉPEST (1,2 SZÁZALÉKPONTOS NÖVEKEDÉS MELLETT) A NÉPESSÉG 19,6%-ÁT, 1 MILLIÓ 863 EZER FŐT ÉRINTETT A SZEGÉNYSÉG VAGY TÁRSADALMI KIREKESZTŐDÉS KOCKÁZATA."
Tehát kerekítve a lakosság 80%-át nem érinti a szegénység. Erről beszéltem, hogy csak kis réteg az, aki szegény, a lakosság jó nagy része NEM szegény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!