Család mellett van idő, energia heti 7 óra intenzív sportra?
Ez nagyon sok mindentől függ, de alapvetően azt mondanám nehezen, sok kompromisszum és tervezéssel megoldható. Anya vagyok, 1 évesem van, 1 év alatt sikerült 3x futnom 20 percet éjjel (éjfél után, a konyhában). Korábban heti 2-3x futottam vagy tornáztam.
Az első fél évben wc-re is alig tudtam elmenni. Ha el is mentem akkor rajtam volt a gyerek (nagy dolognál is). Mostmár el tudok, de elkísér. Anyaként egy rémálom ilyen szempontból az egész, saját alapszükségleteid nem tudnak kielégítésre kerülni mint pl evés, alvás. Ilyenkor már a magasabb szintű igények fel se merülnek, mert nem tudnak.
A férjem élete kevésbé szenvedett csorbát ilyen szempontból, de neki is sok minden változott.
Kérdés az is hogy mennyire veszel részt apaként, vannak akik egyáltalán nem. Úgy akármennyi belefér.
Viszont számolom a másodperceket mikor végre egy 5 percre átadhatom az apjának a felügyeletet, szóval lesznek súrlódások. Nehéz feldolgozni hogy az egyik enni sem tud a másiknak meg még a szórakozás is belefér. Érdemes megteremteni az egyensúlyt. Ha minden nap elmész 1 órára, akkor utána vállald át az estét teljesen és akkor szerintem teljesen jó.
Kisgyerekek mellett nehezebben, de ha ebben partner a a másik fél, és vannak nagyszülők akikhez átmehetnek, szerintem megoldható, pl a gyerek(ek) máshol töltik a szombat délutant, ekkor edzhetsz egybe akár 2-3 órát, ha hétköznap kevésbé fér bele.
Jár lemondásokkal, de ha igazán akarod megoldható.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!