Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy tudnék barátkozni?

Hogy tudnék barátkozni?

Figyelt kérdés

Nincs egy barátom/barátnőm sem, és ez zavar. Eljárok mùzeumokba, kastélyokba, kiállításokra, kirándulni, vásárokra, de ilyen helyeken nem lehet ismerkedni. Munkahelyen megint nem tudok ismerkedni, mert egyedül dolgozom, 1-2 kollégám van, de azok már öregek nagyon, szóval nem opciók ők sem.

Sportolni nincs időm nagyon elmenni, mert 260-300 órákat dolgozok havonta.

Interneten próbálkoztam, de csak a lököttek találtak meg, vagy olyanok, akikből harapòfogòval kellett kihúzni a szavakat.

Gimiben sok barátnőm, és haverom volt, de azóta mindenki férjhez ment, megnősült, és/vagy gyereket vállalt, esetleg kimentek külföldre.

Tudom, életképtelen vagyok, de már megöl ez, hogy egy barát sincs körülöttem.

Hogy barátkozzak így? Tippek?

23/L

2023. nov. 21. 19:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nemtudom, hova valósi vagy, de én szívesen barátkoznék veled. 31/N
2023. nov. 21. 19:07
 2/8 anonim ***** válasza:
25%

Hát amúgy az elején amiket felsoroltál pont hogy lehet isnerkedni. Nézel valamit egy kiállításon, látod hogy más is azt nézi és elkezdesz róla beszélni. Innen meg majd alakul valami. Mindenhol lehet ilyet csinálni, csak ne úgy menj neki hogy na majd most összebarátkozunk. Arra gondolj inkább, hogy beszélgettek egy jót és kész. Aztán ha jól éreztétek magatokat akkor a végén lehet elérhetőséget kérni már van is egy barát jelölted.

Ezen kívül szerintem csak neten, de mivel itt tényleg sok az idióta nagy türelem kell hozzá hogy találj valaki értelmeset.

Vagy még ami eszembe jutott, hogy a párodon keresztük, feltéve persze hogy van.

2023. nov. 21. 19:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Írj ha gondolod :)
2023. nov. 21. 19:21
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát, ilyen helyekre az emberek párban mennek, és nem nagyon nyitnak mások felé. Szoktam pár szót beszélni másokkal, de azok is idősek. Igazából azt vettem észre, hogy korombeliek nem is járnak nagyon ilyen helyekre, mindenhol idősebb korosztállyal találkozom/mármint nyugdíjasokkal többnyire/. Ha vannak korombeliek, akkor azok meg a párjukkal vannak, és nem is néznek rá más emberekre kb. Nekem meg nincs pofám vadidegen párokhoz oda pofátlankodni, és elkezdeni nyomni a szöveget.

Párom nincs, csak egy lakòtársam, akinek rengeteg barátja van, de mindegyik vállalkozó, és diplomás, így hiába vele jóban vagyok az ő barátai abszolút nem kíváncsiak rám. Illetve vele szoktam kb félévente egyszer elmenni valahova, de ő is nagyon sokat dolgozik, így nem sok időnk van közösen semmire, ráadásul általában ellentétesen is dolgozunk.

2023. nov. 21. 19:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Havi 260-300 munkaóra? Az napi 11-13! Hát akkor nem csodálom, hogy nincs erőd sportolni! Hagyj fel az önpusztítással, megbosszulja magát. És ne írd le magadat életképtelennek, mert azzal saját magadat ítéled magányra, "ki a fene barátkozna egy életképtelennel.". Facebook csoportokon át is lehet barátkozni, és vannak társkeresők is, de a csoportos szabadidős tevékenységeket se hanyagold el, igenis sportklub, nyelvtanfolyam, bármilyen egyéb tanfolyam, szakkör műv. házban.
2023. nov. 21. 19:25
 6/8 anonim ***** válasza:
#4 az jogos lehet, nem igazán járok ilyen helyekre szóval annyira nem tudom milyenek. Csoportos foglalkozások nem érdekelnek? Ott is szoktak jó közösségek kialakulni még.
2023. nov. 21. 19:29
 7/8 A kérdező kommentje:

6, kiküldetésen vagyok a lakòhelyemtől több száz kilométerre, és itt nincsenek csoportos foglalkozások, meg nem is nagyon lenne időm sem rá. Ahol lakom/Győr mellett/ ott szoktak lenni programok, de havonta kb kétszer vagyok otthon 2 napot, és az semmire nem elég.

Tudom, váltanom kéne. Tervben is van, csak még nem találtam ki, hogy hogy fogom azt kivitelezni, de jövőre mindenképp munkahelyet szeretnék váltani, hogy legyen életem is.

2023. nov. 21. 19:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát tedd azt! Úgy kell kivitelezni, hogy álláshirdetéseket nézel, pályázatokat adsz be és interjúkra mész. Ez így veszélyes zsákutca.

Egy újabb példája annak, mikor a problémagazda előáll egy kérdéssel (pl hogyan barátkozzak?), de a probléma a valóságban nem az, hanem egy sokkal mélyebbről jövő valami, itt például hogy az egész életformája élésre alkalmatlan. De az érdelődésed szerinti facebook csoportokhoz azért csatlakozzál, azok nagyon jó kommunikációs-kapcsolatteremtő felületek.

2023. nov. 21. 21:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!