Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Anyagi kilátástalanság,elkeser...

Anyagi kilátástalanság,elkeseredés?

Figyelt kérdés
miért érzel anyagi kilátástalanságot,mindenki története èrdekel.20 évesen pályakezdőként 7 milliós hitelt se kaptunk mèg,hogy a lakást megvegyük( albérlet 70 ezer volt kesobb 120 ezer rezsivel,egy jogsit ki tudtunk spórolni,1 milliós használt kocsira közben hitelt 4 évig fizettük,1 gyerek mellett,közben bejött a csok banaváró,ezért 3- szoros házárak lettek,de mivel amugy is akartunk még 2 gyereket,ęs másképp soha nem lenne házunk se,mi is felhasználtunk. persze még ezért is lenéztek,beszóltak még ismerősök is.ha anno meg tudtuk volna venni 7 millioért lakást,most ezeket 20 millióért adják,tehát most eladnánk és hitel nélkül lenne kertes házunk,ehelyett 20 évig van két hitelünk,de az albérlet is ennyi volt.férjem 3 éve tervezi a szemuvegét csináltatni 200 ezer,kocsit kéne szerelni 300 ezer körül,máskor is ennyi volt azt is hitelre,sőt még a 80 ezres fűnyírót is 1 évig fizettük,most a fogainkra kell felvenni újabb 2- 3 milliót,nem akarunk sztk- san sok szájsebęszetet,a szülésekhez magándokiról nem is álmodok,a bútorokat ingyen szereztük be netről,és csak ha volt 20 ezrünk s szállításra. férjem 12 éve vágyik a balatonra,soha nem volt,én 1x osztálykiránduláson.nyáron kb 3x megyünk strandra közelbe. a házon lenne mit csinálni kb majd 50 évesen.ha felnőttek a gyerekek,nyugdíjunk nem tudom lesz- e,még anyám se biztos,hogy megél majd,hogy tartom el.
2023. okt. 28. 11:41
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
82%
Aha.. ha a fűnyírót is hitelből javíttatátok, miből futja a gyerekeknek a választható oltásokra? gyerekenként 130 ezer? Mert gondolom megkapta mindet az összes gyerek hiszen ti a legjobbat akarjátok nekik. A ruháik, játékaik se összekoldult, ingyen elvihető dolgok igaz? hiszen ti átgondoltátok a gyerekvállalást...
2023. okt. 28. 16:22
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

Egyebkent nem tudom miert bantjatok a kerdezot csok miatt.

En vagyok az igazi csok karosult, szinglikent csokpiacon vettem lakast. Mert megtehettem, nagyon jol keresek. De en is gond nelkul felvennem a max csokot, ha lenne parom, es kedvezo penzugyi dontesnek gondolnam. Aki nem ezt teszi az hulye. Aki ezert szidja a kerdezot, pedig irigy.

2023. okt. 28. 17:51
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én szarban voltam anyagilag, plusz munkát vállaltam, nem gyereket. Igen, baromi rossz volt pluszban takarítani, de az első autómra nem vettem fel idióta módjára hitelt, hanem összespóroltam rá.

A plusz iskoláimat is a másodállásomból finanszíroztam, ahogy sokan mások.

Nem akarok gyökér lenni, de olvasva a soraidat, ti is a primitívebb réteget képviselitek. A meztelen seggetekre veszitek fel sorra a hiteleket és gyártjátok a gyerekeket. Bekerültetek egy adósságspirálba, aztán sajnáltatod magad, hogy nem jutottatok el a Balatonra sem.

0 pénzügyi kultúra, 0 gondolkodás...

2023. okt. 28. 18:22
 24/28 anonim ***** válasza:

22

Itt nem azzal van gond, aki nettó 1 milliós fizetéssel felveszi a 20-30, jövőre már 50 milliós CSOK hitelt. Azzal van a gond, aki mindezt úgy veszi fel, hogy semmilyen hitel mellett nem lenne képes eltartani 2-3 gyereket, mert nettó 500-ból élnek, még is felveszi a hitelt és meg is szüli a gyerekeket mellé. Aztán meg szorul a hurok.

2023. okt. 28. 18:27
 25/28 A kérdező kommentje:
első kocsinkra összegyűjtöttünk párszázezret,aztán többet elvitt a szerelés mint a kocsi maga,végül elvontattuk.inkább vettünk fel hitelt jobb kocsira,de ebből 300 ezret belefizettünk.de nincsenek millióink ha albérletet is fizettük bocsi.azt már csak egyszer kellett szerelni. de szerintem sokan 300 ezret se tudnak félretenni,és az se szégyen. mindegy hagyjuk.
2023. okt. 29. 02:37
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az nem szégyen, hogy valaki nem tud 300 ezret félretenni. Az viszont szégyen, ha valaki gyerekekkel hitelekből él, és nagyzol a csupasz fenekére.
2023. okt. 29. 06:14
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy autót rendszeresen kell karbantartani, szervizelni. Bohócok vagytok, aztán még csodálkoztok is rajta.
2023. okt. 29. 07:45
 28/28 anonim ***** válasza:

Igen, én az első kocsimra nem párszázezret tettem félre, hanem 1,5 milliót. És ahogy írtam másodállásból. Vehettem volna 300-ért egy lepukkant tragacsot amit folyamatosan szervizelni kell és a gatyámat is rákölthetem, de mielőtt meghozok egy nagyobb döntést, azelőtt tájékozódom. Utánajártam, hogy mennyibe kerül a szerviz, érdeklődtem, olvastam, tanácsot kértem. Ezért döntöttem úgy, hogy nem beleugrok az első szarba gondolkodás nélkül, hanem fél évig még gyűjtögetek.

Pont azért, mert csóró voltam és nem akartam magamnak még pluszba felesleges kiadásokat.

Nem szégyen ha nem tudsz félretenni, de az már szégyen, ha annyi eszetek sincs, hogy képtelenek vagytok mérlegelni és felelős döntést hozni. Vonatkozik ez a gyerekekre, a hitelekre és a kocsikra.

Egyébként meg közhely, de addig kell nyújtózkodni, ameddig a takarótok ér. Én is szeretnék egy venni egy új notebookot, de egyelőre nem telik rá, hitelből persze egyszerű lenne de nem cseszek ki magammal. Sporolok, aztán majd lesz.

2023. okt. 31. 19:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!