Hogy lehet úgy normálisan élni, ha nincs időd eleget aludni?Akiknek ilyen problémája van, az mit csinál?
#2 Ahol csecsemő van, ott nem dolgozik az a szülő, aki ellátja a csecsemőt.Ez az egyik.Ha munkanélküli lennék, nekem sem lenne problémám azzal, hogy nem tudok aludni.Gyereket vállalni amúgy nem kötelező, de ezt biztos te is tudod.
Dolgozni meg aludni azt kötelező.
Koltozz kulfoldre, dolgozz itt napi 8 orat, es meg fogsz tudni elni, es aludni is lesz idod, sot, szorakozasra is marad penzed (persze ne mosogatonak gyere ki).
Sajat tapasztalat, Magyarorszagon 4 munkahelyem volt, hetente aludtam 12 orat osszesen. Mire majdnem belerokkantam, es azt mondtam, eleg volt. Most csak azt sajnalom, hogy nem hamarabb jottem ki!
6-7 óra megfelelő alvási idő egy felnőtt embernek (élettanilag).
Én csak 4-5 órákat alszok, tudom, nem egészséges, nem haltam még bele 6 év alatt mióta csak ennyi sikerül.
Alvás-szociális élet-szabadidős egyéb elfoglaltságok (hobbi+háztartás)
Ez a 3, ami egy háromszöget alkotva kiteszi a munka utáni időd. Valamelyikből vegyél el, hogy másik kettőt növelni tudd.
"nem haltam még bele 6 év alatt mióta csak ennyi sikerül."
Nem is emiatt fogsz meghalni, hanem amiatt, hogy a tested sejtjei - koztuk az agy sejtjei - nem tudnak pihenni, regeneralodni. Plusz, a keveset alvo emberek kozul valnak a legtobben korai demensse.
Igen, a 6-7 ora kielegito. De a 6-os valaszolo 6 ev ota alszik 4-5 orat, o 80%-os valoszinuseggel 55 evesen kezdi majd a kognitiv hanyatlast.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!