Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Munka miatti kiégés ellen mit...

Munka miatti kiégés ellen mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Úgy érzem kiégtem.

Munkám miatt folyton kimerült és stresszes vagyok, nincs elég időm a hobbijaimra.

Munkahelyet váltani nem tudok, sajnos sarokba szorítottam magam, a mostani végzettségemmel ez a legjobb hely ahol most vagyok, jobb nincs. (Állami szféra)

Gondoltam rá hogy szerezzek más végzettséget, de nem igazán van időm képzésre járni, meg nem is tudom milyen szakma / terület lenne jó nekem, ami segítene a helyzetemen és képes is lennék megtanulni.

Azt nem engedhetem meg magamnak hogy a bevételem jelentősen csökkenjen, szóval nem tudok részmunkaidőzni pl.

Úgy érzem elmegy az egész életem anélkül hogy élvezni tudnám, szabadidőm alig van, baráti társaságtól rég eltávolodtam mert nincs elég szabadidőm programokra menni velük. (Pláne ha szeretnék egyedül is feltöltődni, amire szükségem van introvertáltként.)

Rengeteg dolog van ami boldoggá tenne, sok hobbim van, de nincs ezekre (elég) időm.

Ha szabadságra megyek az csak ront a helyzeten, mert megtapasztalhatom milyen jó is lehetne az élet, mielőtt vissza kell kényszerítenem magam a mókuskerékbe.

És még legalább ~40 évig ez lesz, ami több mint amennyit eddig összesen éltem…. (És ez az optimista verzió, ami feltételezi hogy lesz még nyugdíj mire a korosztályom oda jut.)

Őszintén szólva elég kilátástalannak látom az egész helyzetet és nem igazán tudom elfogadni hogy ennyi lesz az egész életem.

Ki lehet valahogy törni ebből az érzésből? Mi segíthet?

ma 13:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha a jelenlegi munkahelyed a csúcs a szakmádban akkor jó helyen vagy.

Ez nem 8 órás munka? 8 órás munka mellett az emberek tudnak tanulni, kirándulni, sportolni, gyereket nevelni stb.

ma 13:07
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát én nem érzem jó helynek. Fizuemelés 4 éve volt utoljára, átpolitizált az egész közeg, bizonytalanságban vagyunk tartva, stb. Introvertáltként nem segít az sem hogy az enyém egy elég “helpdesk” jellegű munka - kibírom, de a nap végére már nullán van az energiám, nem vágyok társaságra, ha valaki rám ír vagy felhív az csak frusztrál, mert már egész nap ez ment, végre egy kis békét akarok magamban, stb.

8 órás munka, igen. Sport belefér mellette (nem azért mert élvezem, hanem mert sajnos muszáj, de ez is csak kivesz belőlem egy csomó energiát), a többi felsoroltra ötletem sincs hogy van ideje embereknek. Kolléganőm épp most kérte át magát 4 órásba, mert 8 órás mellett nincs ideje a gyerekeire, szóval nem azt látom hogy mások jól bírnák…

ma 13:17
 3/9 anonim ***** válasza:

Lehet nem eszel jól vagy keveset alszol, hogy 8 óra munka ennyire kimerít.

Nekem is 8 órás a munkám. A sport és a gyerekek elvisznek szinte minden időm. Hétvégén próbálok töltődni. A hétköznap nekem is nehéz.

ma 13:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Tüske-sör.
ma 13:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz nyugdíj. Amit tudsz tenni, hogy kivonod a várható átlag élettertamból azt amennyi idős vagy. Kiszámolod az mennyi munkanap. És strigulázod. Ha meghaltál majd pihensz. Addig termelni kell a haszonkulcsot.
ma 13:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló a helyzetem. Közigazgatás, 9 óra munka naponta. Mellette heti 2x sport, hogy ne fonnyadjak el. Szintén introvertált. De én már látom az alagút végén a fényt, már csak 4 évem van a nők40-ig.

Én úgy élem túl, hogy elengedtem azokat a dolgokat, amire nincs időm. Nem zaklatom magam azzal, hogy nem tudok elmenni hétköznap sehova, se mozi, se színház, se barátok, mert muszáj hazamennem, hogy legyek kicsit egyedül, különben megőrülök.Hétvégén, ha úgy alakul beáldozom egyik napomat társasági életre, másik nap az enyém. Amire nem jut, az úgy marad.

Én egyébként szeretem a munkámat, tök jól érzem magam, egyedül vagyok, nem piszkálnak, nekem ez tökéletesen megfelel.

Ha belegondolunk, egy nagy mókuskerék az életünk, felkelünk, dolgozunk, pici szabadidő, és alszunk. Egy nagy nulla.

ma 13:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért szorítottad magad sarokba amiért nem tudsz váltani? Kb mennyi az aminél nem kereshetsz kevesebbet? A kiégés ellen meg hogy tudd képezni magad, nem gondolkoztál el a futárkodáson? Egész nap levegőn lenni akár bringával. És nem rossz meló, változatos, szabad vagy.
ma 13:52
 8/9 A kérdező kommentje:

Jól eszem általában. A kevés alvás az valós, mert valamennyi szabadidőre szükségem van, és így kb 7 óra alvás marad naponta. (A korán kelést eleve rosszul viselem, kimerült vagyok akkor is ha korábban megyek aludni.)

Az a baj a 8 óra munka utazással, készülődéssel együtt 12-13 órát visz el a napomból. (Plusz a túlóra ahogy alakul épp.) Utána még sport, házimunka, kötelező teendők, jó ha marad 1-2 órám a nap végére mint szabadidő, ami édes kevés. Ennél csak egy-egy hobbira is többet szánnék, több hobbira pedig abszolút nem elég.

Most nettó 400-at keresek úgy hogy ingázok a fővárosba. Ha továbbra is ide kell feljárnom az nem igazán segít mert ugyanennyi időmet vinné el. A környékemen meg kb a felét keresném ennek.

ma 14:11
 9/9 anonim ***** válasza:
7 vagyok: merre laksz ha szabad kérdezni?
ma 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!