Nem fura hogy egy diplomás ember nem beszél semmilyen nyelvet a sajátján kívűl?
Nemcsak fura, hanem elég kínos is.
Jó, egy idősebb diplomás embernél meg megértem, mert internet nélkül sokkal nehezebb megtanulni angolul- de ahogy az első oldalon is látod az itteni válaszokból - a magyarok világbajnokok szövegelésben és kifogáskeresésben, viszont a gyakorlatban általában egy nagy nullák egy külföldihez képest.
Nekem nem túl piacképes diplomás van, de az angolomat nagyjából egyedül hoztam fel felsőfokra, mert szinte mindenhez kell angol, és igen, viszonylag fiatal diplomásként szégyelltem, hogy nem beszélek jól angolul, és az évfolyamtársaim legalább vele is beszélte felsőfokon.
Szerintem az a normális felfogás, hogy törekszünk arra, hogy minél jobban tudjunk angolul, nem pedig felháborodunk, mutogatunk az amerikaiakra (akik ugye az első számú világnyelvet beszélik), kifogásokat keresünk, vagy leszóljuk az angolul beszélő embereket/angol nyelvet, mert túl buták/lusták voltunk ahhoz, hogy megtanuljuk.
Egyébként bocs, de el nem tudom képzelni, hogy lehet élni normális angoltudás nélkül. Kisvárosban élek, és itt is többször kellett angolul beszélnek külföldikkel, elvileg nem kell angol a munkámhoz, mégis volt, hogy le kellett fordítanom vmit, mert nem volt meg magyarul, és a legtöbb hasznos információ angolul van csak meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!