Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem fura hogy egy diplomás...

Nem fura hogy egy diplomás ember nem beszél semmilyen nyelvet a sajátján kívűl?

Figyelt kérdés
Nekem ez fura mert általában elvárják a nyelvvizsgát ahogy tudom, bár lehet az idősebbeknél nem várták el, vagy ilyen rossz az oktatás? Én tudok angolul egy társalgási szinten de nem iskolában tanultam hanem játékokból meg feliratos sorozatokból passzívan, egyébként nem vagyok diplomás, sima biztonsági őr vagyok jelenleg és érettségi a legmagasabb végzettségem. A külföldi munkások akik itt dolgoznak beszélnek angolul, többnyire a szerbek és kazahkok, némelyik ukrán is. Nem mondom hogy egy okos ember vagyok mert néha azért töröm a nyelvet, jobban mégértem mint ahogy beszélem. De szerintem fura ha egy nálam magasabb végzettséggel rendelkező nem beszéli legalább az angolt ami a világ legkönnyebb nyelve kb.
2023. okt. 25. 22:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
Az amerikai diplomások nagy részével pont ez a helyzet.
2023. okt. 25. 23:13
 2/14 anonim ***** válasza:
97%
Rengeteg idősebb, többdiplomas embert ismerek, aki nem beszél nyelveket, ellenben tökéletes szakember a maga posztjan.
2023. okt. 25. 23:17
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
Minek beszéljen idegen nyelvet, ha nem szükséges a munkájához?
2023. okt. 25. 23:17
 4/14 PMC Wagner ***** válasza:
96%
Egy nyelvet ha nem használsz huzamosabb ideig szó szerint elfelejted.
2023. okt. 25. 23:27
 5/14 anonim ***** válasza:
64%

Angolul a majmok szintjén megrekedt emberek makognak.

Nem tesz senkit sem jobb vagy jó emberré az, hogy beszél az anyanyelvén kívül más nyelvet is. Az "egy bolond százat csinál" működik ebben a témakörben is: nagy divattá dagadt munkáltatói körökben, hogy idegen nyelv ismerettel sanyargatnak olyan leendő munkavállalókat is, akiknek életükben nem lenne szükségük az adott állás betöltéséhez az megkövetelt ismeretre.

Saját példa: utólagosan támasztott velem szemben idegen nyelv ismeretet követelményként a munkáltatóm. Három évet szenvedtem velem és öntöttem ebbe a baromságba a pénzt csak azért, hogy szóba álljanak velem a későbbiekben - anyanyelvünkön, - és ezt a nyelvet a vizsga letétele óta nem használom. Ha megmondja valaki nekem, hogy ennek mi volt az értelme - a nyelvtanár és a vizsgaközpont zsebének tömésén kívül, - akkor (Egri Jánost idéző gesztussal) "nyer egy hangszórót"!

Csak arra találták ki - esetemben - ezt az egészet, hogy egy teljesen felesleges akadályt gördítsenek elém. Megtanultam, levizsgáztam belőle, de nem érdekel, nem használom és a használatára sem kényszerülök, így az oklevélből akár hajtogathatok is egy masszív kishajót, amit le is eregethetnék a Dunán, - mert nagyjából ennyi értelme volt az egésznek...

Nagyban rázzák a rongyot - a munkavállalók zsebére - a munkáltatók!

2023. okt. 26. 02:28
 6/14 A kérdező kommentje:
Annak sincs sok értelme hogy egy gyógymasszőr képzésen elvárják vizsgán azt amit a fogtechnikusoktól és az ápolóktól, pelenka csere meg egyéb finomságok. Még angol nyelvet is rávágtak plusz órának.
2023. okt. 26. 02:47
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Újabban megint csak nem kell már nyelvvizsga a diplomához.
2023. okt. 26. 04:58
 8/14 anonim ***** válasza:

Gyógymaaszornel szerintem pont van értelme az angolnak. Rengeteg gyógymasszor szállodában, wellnesskozpontokban dolgozik.

Illetve sokan járnak ki cégekhez heti fix napokon. És nálunk például sok a külföldi kolléga. Egyébként nem tudna velük egy alap kommunikációt se lefolytatni.

2023. okt. 26. 10:24
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem inkább az a fura, hogy az emberek valamilyen oknál fogva kényszeresen meg akarják mutatni, hogy ők többet érnek/tudnak mint más. Lásd a kérdező.
2023. okt. 26. 10:26
 10/14 anonim ***** válasza:
49%
Tízenegynéhany éves a diplomám, de az évfolyamomról rengetegen akkor kapták csak meg a sajátjukat, amikor a covid miatt kitalálták, hogy nem kell nyelvvizsga. Hirtelenjében annyira diplomát adtak ki, mint a fene. Mondjuk nem éreztem igazságosnak, nem is magam miatt, nekem nem volt megerőltető a nyelvvizsga, de tudom, hogy sokan vért izzadtak, mire meglett, erre azok, akik az egyetemen 3-5 évig Sz*rtak rá, hogy megszerezzék, azoknak is simán kiadták ezek után a diplomát.
2023. okt. 26. 11:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!