Nem fura hogy egy diplomás ember nem beszél semmilyen nyelvet a sajátján kívűl?
Angolul a majmok szintjén megrekedt emberek makognak.
Nem tesz senkit sem jobb vagy jó emberré az, hogy beszél az anyanyelvén kívül más nyelvet is. Az "egy bolond százat csinál" működik ebben a témakörben is: nagy divattá dagadt munkáltatói körökben, hogy idegen nyelv ismerettel sanyargatnak olyan leendő munkavállalókat is, akiknek életükben nem lenne szükségük az adott állás betöltéséhez az megkövetelt ismeretre.
Saját példa: utólagosan támasztott velem szemben idegen nyelv ismeretet követelményként a munkáltatóm. Három évet szenvedtem velem és öntöttem ebbe a baromságba a pénzt csak azért, hogy szóba álljanak velem a későbbiekben - anyanyelvünkön, - és ezt a nyelvet a vizsga letétele óta nem használom. Ha megmondja valaki nekem, hogy ennek mi volt az értelme - a nyelvtanár és a vizsgaközpont zsebének tömésén kívül, - akkor (Egri Jánost idéző gesztussal) "nyer egy hangszórót"!
Csak arra találták ki - esetemben - ezt az egészet, hogy egy teljesen felesleges akadályt gördítsenek elém. Megtanultam, levizsgáztam belőle, de nem érdekel, nem használom és a használatára sem kényszerülök, így az oklevélből akár hajtogathatok is egy masszív kishajót, amit le is eregethetnék a Dunán, - mert nagyjából ennyi értelme volt az egésznek...
Nagyban rázzák a rongyot - a munkavállalók zsebére - a munkáltatók!
Gyógymaaszornel szerintem pont van értelme az angolnak. Rengeteg gyógymasszor szállodában, wellnesskozpontokban dolgozik.
Illetve sokan járnak ki cégekhez heti fix napokon. És nálunk például sok a külföldi kolléga. Egyébként nem tudna velük egy alap kommunikációt se lefolytatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!